A Bitcoin 1 milliárd tranzakcióját ünnepli Michael Saylor

-

Michael Saylor, a MicroStrategy ügyvezető elnöke az X közösségi hálózaton ünnepelte a Bitcoin legújabb mérföldkövét: az egymilliárd tranzakciót.

A tranzakciót május 5-én 21:34 UTC-kor jegyezték fel a 842,241-es blokkban a Clark Moody dashboard adatai szerint.

Egy újabb Bitcoin mérföldkő

Az elmúlt 30 napban nagyjából 15,5 millió tranzakciót jegyeztek fel.

A legelső Bitcoin-tranzakcióra 2009. január 12-én került sor a Bitcoin megalkotója, Satoshi Nakamoto és a néhai cypherpunk Hal Finney között.

bitcoin
Forrás: blockchain.com

Finney 10 érmét kapott tesztként. Röviddel ezután Finney e-mailben folytatott beszélgetést a titokzatos Bitcoin-alapítóval, hogy jelentsen néhány hibát.

A programozót Lou Gehrig-kórral diagnosztizálták, nem sokkal azután, hogy ő lett az első személy, aki Bitcoin-tranzakciót kapott.

A Bitcoin barkácsolása és a tőle való eltávolodás után, 2010 végén meglepődve tapasztalta, hogy a Bitcoin valóban rendelkezik pénzbeli értékkel.

A hálózat végül 2011 júliusában lépte át az egymillió tranzakciót. A legnagyobb kriptovaluta akkoriban nagyjából 15 dolláron mozgott.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Finney, aki az egyik vezető Satoshi-jelölt, 2014-ben hunyt el a Lou Gehrig-kórral folytatott küzdelme után.

2015 végén a Bitcoin 100 millió tranzakciót regisztrált, ami a növekvő elfogadottság jele volt.

A legnagyobb kriptopénzzel nagyjából 455 dolláron kereskedtek. 2020 februárjában a hálózat meghaladta a félmilliárd tranzakciót, amikor a kriptovaluta éppen a 10.000 dolláros szint felett kereskedett.

A Bitcoin egyik legjelentősebb szószólója, Saylor azt jósolta, hogy a kriptopénz zászlóshajó piaci értéke elérheti a 100 billió dollárt.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A Sui Network kritikákat kapott a pénzügyei miatt

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance együttműködik a makaói igazságszolgáltatással a bűnüldözés megerősítése érdekében

A Binance, az egyik vezető kriptovaluta-tőzsde, összefogott a makaói igazságszolgáltatással, hogy úttörő szerepet vállaljon egy személyes bűnüldözési képzési programban, ami jelentős mérföldkő a bűnüldöző szervekkel...

A szakértők fogadásokat kötnek a mémcoin rallyra a jelenlegi mélypont után: Melyik emelkedik először?

Vendégbejegyzés A mémcoinok a közelmúltban figyelemre méltó zuhanást éltek át, ami felkeltette az elemzők és a kereskedők érdeklődését. A piaci feltételek 2024-ben bikás trendnek kedveznek, a szakértők...

John Bollinger megtörte a csendet a Bitcoin áráról

A Bitcoin árfolyama az egekbe? John Bollinger feltárja a legfontosabb piaci meglátásait. John Bollinger, pénzügyi elemző és a Bollinger-szalagok megalkotója nemrég megosztotta gondolatait a Bitcoin (BTC)...

Tovább gyorsul a kriptoeszközök adoptációja

Richard Teng, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a Binance vezérigazgatója szerint a digitális pénzügyi eszközök és a Web3 által generált változás csak az internet, a telefonok...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!