A Binance segítségével szereznék vissza a BtcTurktól ellopott 5,3 millió dollárt

-

Richard Teng, a Binance vezérigazgatója szerint a Binance segít a BtcTurk török kriptotőzsdét ért rosszindulatú támadás kivizsgálásában.

A Binance kriptovaluta tőzsde állítólag segít a BtcTurk török kriptotőzsde elleni rosszindulatú támadás kivizsgálásában.

A cég vezérigazgatója, Richard Teng szerint jelenleg több mint 5 millió dollárnyi ellopott pénzt fagyasztottak be.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


„A Binance segíti a BtcTurkot a nyomozásban, és eddig több mint 5,3 millió dollárnyi lopott pénzt fagyasztott be” – írta Teng egy június 22-i posztban.

Forrás. X

A BtcTurk, amelynek honlapja szerint több mint 5 millió felhasználója van, azt állította, hogy a támadás elsősorban a forrótárcákban – az internethez kapcsolódó szoftveralapú kriptotárcákban – lévő állományokat érintette.

A forrótárcák, bár hatékonyabbak a gyakori tranzakciókhoz, érzékenyebbek a rosszindulatú hackerekkel szemben az offline tárolókhoz képest.

„A kibertámadás a forrótárcáinkban lévő 10 kriptovaluta egyenlegének csak egy részét érintette, míg a hidegtárcáinkban tartott eszközök többsége biztonságban maradt” – áll a BtcTurk június 22-i nyilatkozatának Google-fordítású változatában.

Eközben Teng tájékoztatta csaknem 300.000 X-követőjét, hogy a Binance minden frissítést közölni fog, amint a nyomozócsoportja több információt talál.

„Nyomozó és biztonsági csapataink éjjel-nappal dolgoznak, hogy proaktív erőfeszítéseink részeként megvédjük az ökoszisztémát a rossz szereplőkkel szemben. További hírekkel fogunk szolgálni, amint az releváns” – jelentette ki Teng.

Korábban is dicsérték már hozzáállása miatt a Binance-t

Mindez azután történt, hogy ZackXBT blokkláncnyomozó megdicsérte a tőzsdét a biztonsági incidensek során tett erőfeszítéseiért.

„A Binance-t keresztre feszíti a média, amikor a valóságban a biztonsági csapatuk általában többet tesz az áldozatokért + mindent megtesz, hogy segítsen az incidensek kezelésében” – állította ZackXBT június 22-én egy X posztban.

A BtcTurk vezérigazgatója, Özgür Güneri még nem nyilatkozott nyilvánosan az X-en az üggyel kapcsolatban.

Mindez mindössze néhány nappal azután történt, hogy a svájci székhelyű kriptotőzsde, a Lykke leállította a kifizetéseket, miután június 4-én egy exploitot szenvedett el.

A tőzsdét többen is kritizálták amiatt, amiért nem adott egyértelmű magyarázatot a történtekre.

Olvastad már? Michael Dell, a Dell vezérigazgatója megosztotta véleményét a Bitcoinról

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Hogyan lehet passzív jövedelmet szerezni a kriptovalutákból? A szakértő kripto választások

A kriptopiac nyugodt a várható bikafutás előtt. Az altcoinok jelenleg jó belépési ponton vannak. Már elindultak felfelé, készen állnak arra, hogy bármelyik pillanatban berobbanjanak. Ez izgatottságot...

A legjobb altcoinok listája a hosszú távú nyereségért

Conor Kenny elemző és befektető megosztott egy listát azokról az altcoinokról, amelyek szerinte maximális nyereségre képesek a közelgő bikafutás során. A lista első helyén a kriptovaluták...

Szeptemberi kitörésre készülhet a bitcoin

A Bitcoin volatilitási jelzései mindössze kétszer mutattak ilyen erős torzítást a bikák javára a coin története során – derült ki a heti BTC árfolyamgrafikon elemzéséből. Az...

Vége a mémszezonnak? A PEPE és a SHIB megtorpan, a MEME új ATL-el, de a CYBRO új csúcsokat döntöget

Vendégbejegyzés A kriptopiac továbbra is nyugodt, miközben a következő bikafutásra vár. A befektetők jó belépési ponton keresik az altcoinokat. A legutóbbi trendek vegyes teljesítményt mutatnak a népszerű...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!