A Binance Ethereum és a Bitcoin tartalékai júliusban emelkedtek – Ez miért fontos?

-

A Binance az elmúlt évben számos peres csatán és szabályozási ellenőrzésen ment keresztül. A Binance küzdelmei ellenére a tőzsde általános állapota pozitív maradt.

A pudingban van a bizonyíték

A Binance a közelmúltban adta ki a legújabb, 20. proof of reserves jelentését. A jelentés részletezi a felhasználók kriptopénz-állományát, átláthatóságot biztosítva a tőzsde pénzügyi állapotáról.

binance
Forrás: Binance

A felhasználók vagyonának bontását tekintve pozitív tendenciát látunk a Bitcoin-állományban.

A felhasználói BTC-eszközök 605.637 darabot értek el, ami 4,01%-os növekedést tükröz június 1-jéhez képest.

Az Ethereum-állományok szintén enyhe, 1,01%-os növekedést mutattak, a felhasználói ETH-eszközök 4,711 millió darabot értek el.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Tether (USDT) állománya azonban csökkent. A felhasználói USDT-eszközök 21,51 milliárdra csökkentek, ami 2,54%-os csökkenést jelent az előző hónaphoz képest.

A tartalékokról szóló jelentések rendszeres közzététele bizalmat épít a felhasználók körében, mivel bizonyítja a fizetőképességet és az eszközök biztonságos tárolását.

Az átláthatóság új felhasználókat vonzhat, és a meglévő felhasználókat arra ösztönözheti, hogy nagyobb mennyiségű kriptót tartsanak a platformon.

Problémák azért akadnak

A Binance-nek azonban volt néhány olyan problémája, amely gondot okozhatott a tőzsdének.

Olubukola Akinwumi, a Nigériai Központi Bank (CBN) igazgatóhelyettese komoly vádakat fogalmazott meg a Binance ellen.

A helyi médiajelentések szerint Akinwumi azzal vádolta a kriptopénz-tőzsdét, hogy olyan pénzügyi tranzakciókat hajt végre, amelyek jellemzően az engedélyezett bankok és intézmények számára vannak fenntartva.

Akinwumi állítása túlmutatott a pénzmosási vádakon. Külön kiemelte, hogy a Binance lehetővé teszi a nigériai felhasználók számára, hogy álnevek mögé bújva bonyolítsanak le tranzakciókat.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Akinwumi szerint ez közvetlenül sérti a CBN előírásait. A központi bank előírja, hogy a pénzügyi tranzakciókban részt vevő valamennyi félnek fel kell fednie valódi személyazonosságát.

További aggodalmak merültek fel a Binance peer-to-peer (P2P) platformjával kapcsolatban. A platform megkönnyíti a felhasználók közötti közvetlen tranzakciókat.

Akinwumi kiemelte, hogy ezek a tranzakciók Nigéria fiat valutájának, a naira-nak az átutalásával járnak.

E tényezők ronthatják a Binance tőzsde imázsát és hírnevét, ami akár a BNB tokenre is kedvezőtlen hatással lehet.

A cikkírás idején a BNB 513 dolláron állt a tőzsdén, és az elmúlt 24 órában 1,1%-kal nőt az árfolyama.

A token körüli szociális volumen megugrott, azonban a súlyozott hangulat csökkent, ami azt jelzi, hogy egyre több negatív komment érkezik a BNB token körül.

binance
Forrás: Santiment

Olvastad már? A Solana közelgő bikafutamából az új altcoinok is learathatják a babért

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Gazdagodjon meg a választások napjáig: Az 5 legjobb altcoin, amibe érdemes most befektetni

Vendégbejegyzés A kriptopiac továbbra is nyugodt, és egy potenciális bikafutás küszöbén áll. Az altok továbbra is vonzó belépési ponton vannak, fokozatosan emelkednek és készen állnak egy...

Kamala Harris véget vethet a Ripple vs. SEC pereskedésnek?

Azok számára, akik abban reménykednek, hogy a Ripple vs. SEC per hamarosan lezárul, James Murphy ügyvéd, más néven MetaLawMan, megadja a választ. Az ő spekulációi azt...

Az Ethereum ETF-ek rekord 1 milliárd dolláros kereskedési volumennel debütálnak

Az Ethereum ETF-ek figyelemre méltó debütálást hajtottak végre, ami jelentős mérföldkövet jelent a digitális eszközök számára a hagyományos pénzügyi piacokon. A bevezetés során nyolc kibocsátótól kilenc...

Visszatért a mém érmék szezonja? A Pepe és az AI mémszenzáció Raboo megelőzi a DOT-ot

Vendégbejegyzés A PEPE a közelmúltban egy kockázati tőkecég jelentős felhalmozása közepette emelkedett, míg a DOT csökkent. Közben az új AI mém szenzáció, a Raboo, több mint 10.000...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!