A Binance bírósági végzést nyújtott be a SEC ellen

-

A Binance védintézkedés iránti kérelmet nyújtott be az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) által benyújtott letéti értesítésekkel és közzétételi kérelmekkel kapcsolatban.

A tőzsde azt állítja, hogy a pénzügyi szabályozó olyan kommunikációs témákat követel, amelyeknek semmi közük az ügyfelek eszközeihez.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Binance azzal érvel, hogy a platform elegendő információt szolgáltatott a szabályozó hatóságnak, de a SEC folytatta a „halászatot”.

A Binance védelmet kér a SEC megkereséseivel szemben

A Binance, a világ egyik legnagyobb kriptopénz tőzsdéje védelmet kérő indítványt nyújtott be a SEC ellen.

A tőzsde szerint a szabályozó egyszerűen csak a tőzsdével kapcsolatos problémákat keresi, és ez alatt a SEC úgynevezett megérzései és vádjai alapján történő információköveteléseket érti.

Az augusztus 14-i bírósági beadványban a BAM Trading, a Binance.US mögött álló vállalat védelmet kér, és hivatkozik a szabályozó által tett különböző letétbe helyezési értesítésekre és feltárási kérelmekre.

A tőzsde azt állítja, hogy a SEC 2022 novemberéig visszamenőleg kérte a dokumentumokat, és ezek nagy része nem releváns az ügyfelek vagyonával kapcsolatban.

A platform szerint együttműködött a SEC-el, és jóhiszeműen dolgozva elegendő információt szolgáltatott a szabályozó hatóságnak.

A tőzsde azonban úgy értelmezi a SEC megközelítését, hogy a BAM vagyonmegőrzési gyakorlatának minden aspektusát vizsgálja, minden érzékelhető korlátozás nélkül.

A beadványban ez áll:

A SEC elutasította a BAM javaslatait, illetve azt, hogy érdemben korlátozza kéréseit. A SEC álláspontja ésszerűtlen, és része annak a szélesebb körű mintának, hogy a SEC visszaél a Consent Order nyilvánosságra hozatali rendelkezésével.

Míg a Consent Order felhatalmazza a SEC-t arra, hogy szűk és korlátozott feltárást végezzen az ügyfelek eszközeinek rendelkezésre állása céljából, a Binance azt állítja, hogy a szabályozó hatóság nyomozást indít egy bűncselekmény keresése érdekében.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A bejelentés kifejti, hogy a tőzsde hat vezetője, köztük Changpenge Zhao vezérigazgató (CZ néven ismert), rendelkezésre áll a tanúvallomásokhoz.

A tőzsde natív tokenje BNB jelenleg 239 dolláron mozog a CoinMarketCap adatai szerint, a több hónapos csökkenő trendben, amely 2023 áprilisában kezdődött.


Olvastad már? Hogyan teljesít a Cardano eddig 2023-ban

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!