A Binance kriptotőzsde elindítja a „Venus” blokkláncprojektet, amelynek célja a lokalizált stabilkoinok fejlesztése világszerte.

Az augusztus 19-én közzétett jelentésében a tőzsde azt állítja, megfelelő helyzetben van egy ilyen valuta-ökoszisztéma bevezetésére.

Ezt a meglévő nyilvános blokklánc-technológia, a Binance Chain, széles felhasználói bázisa és a már bevezetett globális megfelelési intézkedések fényében meri állítani.

A meglévő szakértelem hasznosítása

A tőzsde szövetkezni szeretne kormányokkal, vállalatokkal, technológiai cégekkel és más kirptovaluta- és blokklánc-projektekkel. Mindezt annak érdekében tenné, hogy egy olyan új valuta-ökoszisztémát alakítson ki, amely felhatalmazza mind a fejlett, mind a fejlődő országokat.

A beszámoló szerint a tőzsde elképzelése a projekt számára egy „új nyílt szövetség és fenntartható közösség felépítése”, amely olyan partnereket vonz be, akik globális szinten is befolyással bírnak.

A Binance Chain a beszámoló alapján már eddig is számos hazai vagyoneszközhöz kötött biztosérmét (stablecoin) futtatott. Ilyen egy bitcoinhoz (BTC) kötött stabilkoin (BTCB) és a Binance BGBP stabilkoin is, amely a brit fonthoz kötött.

A Binance azt állítja, hasznosítani fogja meglévő infrastruktúráját és különféle szabályozási rendszerekkel kapcsolatos tapasztalatait egy előzékeny, kockázat-ellenőrzési rendszer összeállítása és a Venus-projekt többdimenziós együttműködési hálózatának felépítése érdekében.

Versengés a Librával

Úgy tűnik, hogy a Binance ambiciózus új vállalkozása közvetlen vetélytárs a közösségimédia-óriás Facebook terveivel, nevezetesen a Librát illetően.

Ez a valuta egy olyan globális kriptográfiai fizetési hálózatot hozna létre, amely a vállalat három teljes tulajdonában lévő applikációjába épülne be – ezek a Whatsapp, a Messenger és az Instagram.

Olvastad már? A zeneipar megreformálására készül egy blokkláncstartup

A „Venus” névválasztással a Binance a Facebook Libra projektjéhez, valamint a Winklevoss ikrek Gemini tőzsdéjéhez hasonlóan szintén az asztrológiai témát követi.

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: ICO News Watch


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂