A Binance 4,4 millió dolláros bírságot kapott a kanadai kormánytól

-

A kanadai kormány pénzbírságot szabott ki a Binance – a világ legnagyobb kriptotőzsdéje – számára, amiért tavaly megsértette az ország pénzmosás elleni szabályait.

A szövetségi kormány csütörtökön közzétett nyilvános közleménye szerint a Binance nem felelt meg a külföldi pénzszolgáltató vállalkozásként (FMSB) való működéssel kapcsolatos szabályoknak és regisztrációknak.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Binance-t 4,4 millió dollárra bírságolta Kanada

A kanadai pénzügyi tranzakciókat és beszámolókat elemző központ (FINTRAC) azt írta:

„A Binance Holdings Limited 2024. május 7-én 6.002.000 CAD dollár közigazgatási pénzbírságot kapott 2 jogsértés elkövetése miatt. A jogsértéseket egy 2023-as megfelelési tevékenység során állapították meg.”

A szabályozó szerint a Binance – amellett, hogy nem regisztrálta magát FMSB-ként – elmulasztotta bejelenteni a 10.000 CAD dollárt meghaladó értékű, nagy összegű virtuális valuta tranzakciók beérkezését.

A Binance 2021. június 1. és 2023. július 19. között összesen 5902 ilyen jellegű tranzakciót nem jelentett be megfelelően.

A bírság mindössze két héttel azután érkezett, hogy a Binance társalapítóját és volt vezérigazgatóját, Changpeng Zhaót (CZ) négy hónap börtönbüntetésre ítélték, mert nem vezetett be megfelelő know-your-customer (KYC) és pénzmosás elleni (AML) rendszert a tőzsdén.

Az alapító és cége novemberben bűnösnek vallotta magát az AML megsértésében, ami után az amerikai igazságügyi minisztériummal kötött egyezség keretében külön 50 millió dollár és 4 milliárd dollár bírság megfizetésében egyeztek meg.

A Binance rengeteg jogi problémája

A kanadai bírság – amely nagyjából 4,4 millió dollárnak felel meg – egy újabb véletlenszerű büntetést jelent a Binance ellen, amely a „4” számhoz kapcsolódik.

CZ uralkodása alatt a vezető gyakran használta a számot kódolt üzenetként, hogy arra ösztönözze követőit, hogy utasítsák el a cégéről szóló negatív pletykákat – beleértve a szövetségi vizsgálatokról szólóakat is.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Binance jogi problémái valóban messze nem értek véget. A vállalat jelenleg az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) masszív perével küzd, amiért több mint egy tucat állítólagos értékpapírt listázott a platformján.

A cég aktuális vezérigazgatója, Richard Teng a nigériai kormánnyal is harcol a Binance egyik vezetőjének szabadon bocsátásáért, akit több mint 70 napja tartanak fogva.

Konkrétan Kanadában a Binance már be is zárta a boltot, mivel képtelen volt megfelelni az ország magas szabályozási követelményeinek.

A rivális tőzsde, a Coinbase nemrég lett az első külföldi tőzsde, amely teljes körű működési engedélyt kapott az országban.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Nagy csökkenés várható a bitcoin bányászati nehézségében

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kiterjedt FUD-dal néz szembe a Bitcoin a közösségi oldalakon

A Santiment Bitcoinra vonatkozó közösségi hangulatjelzője pirosan villog, mivel a vezető kriptovaluta árfolyama a 65.000 dolláros szint körül mozog. A Santiment kriptopénz-intelligencia platform adatai szerint a...

A piaci szakértő, aki 2023-ban sikerre vitte a Solana-t, öt altcoint azonosított 55x potenciáljával

Vendégbejegyzés A piaci szakértő, aki korábban a Solana 2023-ban sikerre vitte, most öt új altcoint emel ki, amelyek jelentős növekedési potenciállal rendelkeznek. A jelenlegi, 2024-es bikafutamban...

3 millió dollárt sikerült visszaszereznie a Krakennek a Certikkel folytatott fiaskója után

Nick Percoco, a Kraken biztonsági főnöke megerősítette, hogy a kriptotőzsde visszaszerezte a számlájáról nemrég ellopott pénzösszegeket, amit egy sebezhetőséget követően veszített el. Június 20-án Percoco az...

Maximalizáld a hozamod: fedezd fel a mesterséges intelligencia előnyét az RCO Finance-szel

Vendégbejegyzés A jelenlegi AI hype közepette egy úttörő AI kriptokereskedési platform, a RCO Finance kihasználta az AI és a gépi tanulás (ML) erejét, hogy forradalmasítsa a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!