A PlusToken csalás nemrég elutalt 186 millió dollárnyi ethereumot, így a befektetők attól tartanak, hogy összeomolhat az ethereum árfolyama.

A kriptovilág egyik legnagyobb csalása, a PlusToken egyik számlájáról 789 500 ethereumot utaltak el, azonban az utalás fennakadt az ethereum hálózatának telítettsége miatt.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A 186 millió dolláros utalás egy ismert számláról érkezett, 50 különböző tranzakcióba bontották, hogy megpróbálják elrejteni a tranzakciót.

A Whale Alert észlelte elsőként a tranzakciót, melyet azóta fel is dolgoztak, de sokat nem tudni arról, hogy pontosan hova utalhatták az összeget.

Két nappal ezt követően 67 millió dollárnyi ellopott EOS-t is elutaltak.

Ethereum és bitcoin korrekciót okoztak a PlusToken eladások

Annak ellenére, hogy a PlusToken tavaly leállt jelentős károkat okozott a kriptoipar számára, a hatalmas mennyiségű bitcoin, ether és EOS eladásokkal.

A PlusToken továbbra is jelentős kriptovagyonnal rendelkezik és ezek veszélyt jelenthetnek a spot piacokra, mivel a nagy piaci eladások több tőzsdén is kihathatnak a bitcoin és ethereum árfolyamára.

Egyesek úgy hiszik, hogy a március 12-ei összeomlás mögött a PlusToken bitcoinvagyona állhatott, azonban a Chainalysis elemzőcég adatai gyorsan megdöntötték ezt az elméletet.

A Chainalysis adatai alapján a PlusToken utalások lelassultak a fekete csütörtöki összeomlás előtt, amely azt mutatja, hogy nincs összefüggés a két esemény között.

Ez a konkrét összeomlás nem köthető ugyan a PlusToken-hez, azonban sokan úgy hiszik, hogy a csalás állhat a bitcoin folyamatos értékromlása mögött, különösen a 2019 decemberi összeomlás.

A kriptopénzekkel kapcsolatos opciós és határidős ügyletek egyre népszerűbbek, így egy hirtelen esés még súlyosabbá válhat, ha a long pozíciók likvidálását okozzák.

Kim Grauer, a Chainalysis kutatási vezetője egyetért abban, hogy valós kockázatot jelenthetnek a PlusToken eladások.

 „Úgy figyeltük meg, hogy a tőzsdékre történő nagy utalások, mint amiket tavaly is megfigyelhettünk a PlusTokentől instabillá tették az árfolyamot a tőzsdéken. Ezt a kereskedő robotok észlelhetik és tovább súlyosbíthatják, ez esetben a túlzott tőkeáttétet pozíciók már csak hab a tortán, mivel gyorsan likvidálásra kerülnek. Azonban összességben elmondható, hogy az árfolyam általában visszaáll az ilyen események után.

A tőzsdék fokozott biztonsággal védekeznek a csalókkal szemben

Ebben az esetben az ethereum hálózata megfékezte a csalók utalását, mivel telítődött a hálózat. Ez egy váratlan pozitív kimenetele a második legnagyobb blokklán hálózat skálázási korlátozásainak.

Azonban a PlusToken csalók számára a tőzsdék ügyfélazonosításai előírásai jelenthetik a legnagyobb akadályt.

Az ügyfélazonosítás során meg kell adni személyes adatainkat és ha ezt megfelelően elvégzik, akkor letartóztathatják az elkövetőket. A korábbi PlusToken eladásokat nagyrészt a Huobi és Okex tőzsdéken végezték, ahol nem voltak megfelelő ügyfélazonosítási előírások a csalók megfékezésére.

Azóta a Huobi megerősítette biztonsági előírásait. A tőzsde elindított egy láncmegfigyelési eszközt, a Star Atlast, hogy beazonosítsa a „csalásokból, pénzmosásból és egyéb illegálisa tevékenységekhez köthető összegeket.”

A Paxful egy peer-to-peer tőzsde, amely társult a Chainalysis-el, hogy könnyebben beazonosítsák az illegális utalásokat.

Nehéz megmondani, hogy mi lesz a PlusToken csalók következő lépése, de a kereskedők jobban teszik, ha figyelik az ethereum opciók lejárati dátumát és a spot piacok árfolyamát, hogy elkerüljék a csalók eladásait.

Olvastad már? Az Egyesült Királyság szabályozója felfüggeszti a Wirecard leányvállatát

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂