Már régóta számítani lehetett erre. A május 12-ei feleződés kapcsán a közösség több tagja is felvetette, hogy a kisebb bányászok elhagyják a piacokat és sokkal több hashrátát hagynak a nagyobb bányászok számára.

Azonban a hálózat felépítése miatt az alacsonyabb hahsráta miatt a nehézség is csökkent, így visszatérhettek a kisebb bányászok is.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Azonban egyes források alapján úgy tűnik, hogy ennek vége. Az adatok azt mutatják, hogy a kisebb bányászok eladják pozíciójukat és végleg bezárják bányáikat.

A második legnagyobb leállás

A CryptoQuant kutatócág a következőt írta a bányák leállásáról:

Az adatok alapján két bányászközösség, a HaoBTC és a Poolin nagy mennyiségű bitcoinutalásba kezdett. A Poolin a világ egyik legnagyobb bányászközössége, gyakorta cserélgetik az első helyet az Antpoollal.

A héten a második legnagyobb kiutalásokat kezdték meg, a két bányászközösség nagyjából 7153 bitcoint, vagyis a jelenlegi árfolyamon 65 millió dollárt utalt ki június 25-én.

A BTC.com adatai alapján a Poolin 158 blokkot bányászott ki a múlt hét során, az F2Pool pedig 187-et. A HaoBTC nem szerepel a top 20-as listán.

Az adatok alapján a népszerű kriptotőzsdék nyilvánosan látható vagyona nem emelkedett, amely azt jelentheti, hogy tőzsdén kívüli ügyleteken (OTC) keresztül adják el vagyonukat. Ázsiában sok ilyen OTC piac található, mint a hongkongi OSL és a szingapúri QCP.

Mindezek ellenére a Glassnode adatai azt mutatják, hogy nagyjából 2900 bitcoint utaltak kriptotőzsdékre különböző bányászok számláiról.

Általában az árfolyam zuhanása követi az ilyen kiutalásokat

A bányászok kiutalásai folyamatos csökkenést mutattak a feleződést követő hét óta. Az akkoriban elérhető adatok szerint a bányászok többet adnak el, mint amennyit keresnek, valószínűleg azért, hogy fedezzék kiadásaikat és biztosítsák magukat a jövőbeli kockázatok ellen.

Mindeközben egyes kereskedők azt írták a Twitteren, hogy a bányászok kiszállása hozzájárulhatott a kriptopénz június 25-ei medve teljesítményéhez. A cikk írásakor a bitconin 4%-os, az ethereum 6%-os mínuszban van.

Kommentátorok szerint a hatalmas áreséseket általában a bányászok ilyen szintű kiszállása szokta megelőzni, azonban állításaikat nem támasztották alá statisztikákkal.

Június elején a Glassnode bányászok kiszállását mérő adatai, amely azt nézi, hogy mennyi kriptovaluta áramlik ki a bányászközösségből azt mutatta, hogy a releváns értékek egyéves mélyponton vannak, ha figyelembe vesszük a 365 napos mozgóátlagot.

Tuur Demeester vagyonkezelő a következőt írta a Twitteren:

Az egészséges bányászok tovább tartogatják bitcoinjaikat és a küszködő bányászoknak nincs eladható bitconja. Bika.

Olvastad már? 6300 dollárig csökkenhetünk, a piac mégis bullish maradhat

Forrás: cryptoslate.com

Kiemelt kép: Tim Reckmann

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂