A Bank of England folytatja a stablecoin rendszerre vonatkozó terveit

-

A Bank of England tervei szerint folytatja a tervezett rendszerstabil stablecoin bevezetésének előkészületeit, ahogy azt a nemrégiben közzétett konzultációs válasz is megerősítette.

A konzultáció kiemelte, hogy mind az Bank of England, mind a Pénzügyi Felügyeleti Hatóság (Financial Conduct Authority) közös felügyelet alatt fogja tartani a rendszerstabil stablecoinokat.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A konzultációra válaszolók pozitívan fogadták a javaslatot, és egyetértettek a felelősségi keret kiterjesztésével a rendszerstabil stablecoinokra is.

A konzultáció továbbá magyarázatot adott a kormány támogatásáról a „ugyanaz a kockázat, ugyanaz a szabályozási eredmény” elv reformjához.

A kormány ugyancsak elismerte a szükségességét annak, hogy korlátokat szabjanak meg annak érdekében, hogy enyhítsék a rendszerstabil stablecoinok által jelentett pénzügyi és monetáris stabilitásra gyakorolt kockázatokat.

Tavaly az Egyesült Királyság sorozatban konzultációkat bocsátott ki, amelyek részletezték, hogyan vezetnék be a rendszerstabilstablecoinokat a meglévő szabályok és rendeletek alá.

Ezeknek a lépéseknek a kijelölt célja az ügyfélalapok visszafizetése és intézkedések bevezetése volt a zökkenőmentes működés érdekében, amely jelentős aggodalomra adott okot.

A kormány kijelentette, hogy folyamatosan értékeli stratégiáját a nemzeti szabályozókkal együtt.

Az Egyesült Királyság 2023-ban júniusban törvénybe iktatta a Pénzügyi Szolgáltatások és Piacok Törvényét.

Ezzel felhatalmazta a központi bankot a rendszerstabil stablecoin rendszer létrehozására.

A törvényt 2022 júliusában vetették elő, és kibővített ellenőrzést adott a pénzügyi szektor, ideértve a kriptoszektort is.

Míg a törvény a Parlamentben megfontolás alatt állt, módosításokat hajtottak végre annak érdekében, hogy minden kriptó tevékenységet szabályozott tevékenységként kezeljenek, és szabályozzák a kriptovaluta hirdetéseket.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A törvény továbbá a stablecoinokat is felvette a fizetési szabályok hatálya alá.

A kriptós bűncselekmények továbbra is aggodalmat keltnek az Egyesült Királyság hatóságaiban.

Más hírek szerint az ország Nemzeti Bűnüldözési Ügynöksége (NCA) bővíti digitális eszközökkel foglalkozó vizsgálatai csapatát.

Nemrég kiírtak egy értesítést, amelyben négy vezető nyomozót keresnek a Komplex Pénzügyi Bűncselekményekkel Foglalkozó Csapathoz, hogy kriptóval kapcsolatos bűncselekményekkel foglalkozzanak.

A munka magában foglalja a jelentős kriptós csalások, pénzmosás és egyéb szervezett bűnözői csoportok által elkövetett kriptó alapú bűncselekmények nyomozását.

Olvastad már? 0xbet, egy különleges kriptokaszinó a magyar játékosok számára

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!