Újabb vállalatok integrálják a Worldcoin-t

-

A cég egyik vezető tisztviselője, Tiago Sada elmondta, az év második felében a tervek szerint további vállalatok csatlakoznak a projekthez.

A Worldcoin július 24-én indult el hivatalosan, azóta van lehetőségük a felhasználóknak, hogy digitális személyazonosítóhoz jussanak, a szemük beszkennelésével.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A projekt távlati célja, hogy online digitális személyazonosítást tegyen lehetővé, majd a későbbiekben egy univerzális alapjövedelmet tudjanak kiépíteni.

A cég együttműködésbe kezdett az Auth0 csapatával, hogy ők intézzék az ügyfelek adatainak a kezelését, és az elképzelések alapján a következő hónapokban nagy előrehaladást láthatunk majd.

Sada elmondása szerint a következő hónapok arról fognak szólni a Tools for Humanity, a Worldcoin mögött álló cég számára, hogy minél több vállalat számára lehetővé tegyék a csatlakozást, megkönnyítve az integrációt.

A Reuters a múlt héten számolt be arról, hogy a cég úgy próbálja kiterjeszteni a működési területét, hogy engedélyezte az államok és a kormányok számára, hogy használatba vegyék az alkalmazásaikat.

Sada szerint a személyazonosítási protokolljukat így már bárki használhatja, és mindenkire ugyanazok a szabályok vonatkoznak.

Ez a kitétel a kormányzatokra is vonatkozik, márpedig azoknak mindig gondokat okoz a hiteles azonosítás, hiszen a feketepiacon bármikor hozzá lehet jutni hamis személyazonossághoz.

Sada elmondta, hogy a vállalat nem szándékozik lecserélni a vezetői engedélyeket, vagy éppen az útleveleket, hanem az általuk kibocsátott azonosítókat ezek mellett, úgymond kiegészítésként lehetne használni.

Ahogyan elmondta, az elmúlt hónapokban már kaptak megkereséseket különböző kormányoktól, hogy a gyakorlatban hogyan működhet ez a protokoll, de egyelőre semmilyen hivatalos bejelentést nem tehetnek ebben a témakörben.

Több esetben láttak napvilágot viszont komoly kritikák is, hiszen sokak szerint rendkívüli biztonsági kockázattal jár a projekt.

2022 novemberében a német adatbiztonsági hatóságok indítottak vizsgálatot a Worldcoin ügyében. Sada elmondta, a hasonló applikációk esetében mindig is nehézségeket okoz, hogy ellenállóvá lehessen tenni azokat a számítógépes manipulációkkal és a botokkal szemben.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A mesterséges intelligencia terjedésével pedig ez még sürgetőbb kérdéssé válik.

Ahogyan megfogalmazta, a világnak egyre inkább szüksége van egy olyan projektre, mint a Worldcoin, és ők remélik, hogy nekik sikerül ezt megvalósítani nyílt, engedélymentes módon, a magánszféra megőrzésével.

A cég információi alapján már 1500 helyszínen üzemelték be a vállalat gömbjeit, ahol a felhasználók beszkenneltethetik a szemüket, hogy megkapják a digitális azonosítót.

Olvastad már? A Bitcoin új felhasználói beáramlása reményt adhat

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!