A bálnatárcák száma 16%-kal csökkent február óta

-

Miközben a bitcoin egyre szebb képet fest a pénteki gyomorforgató gödör után, a láncot vizsgálva az derül ki, hogy a magas nettó vagyonnal rendelkező „bálnák” tárcáinak száma folyamatosan csökken.
A bitcoin – más kriptopiacokkal karöltve – jelentős veszteségeket szenvedett el ezen a héten, miután Elon Musk, a világ második leggazdagabb embere negatív színben tüntette fel a kriptovalutát a Twitteren.


Miközben az árak már felépülőben vannak, a „bálna” tárcák – vagyis az 1000 vagy több bitcoinnal rendelkező tárcák – száma is lecsökkent, amely azt jelzi, hogy a nagy játékosok most kockázatmentes módra kapcsoltak.
A Glassnode adatai szerint az 1000 BTC egyenleget meghaladó tárcák száma 2100, amely nagyjából 4,7%-kal alacsonyabb, mint egy hónappal ezelőtt, és lényegesen kevesebb a februári, 2500 tárcától.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A bálnatárcák viselkedésének követése azonban a lehetséges árműveletek indikátoraként az utóbbi időben vegyes utóhatásokkal járt.
A folyton bika MicroStrategy például 271 bitcoinnal egészítette ki vállalati kincstárát ezen a héten, amellyel teljes bitcoinkészletét 91.850-re emelte – ez mai árakon több mint 4,7 milliárd dollárt ér.
A tőzsdei beáramlások azonban – amelyek arra utalhatnak, hogy a bálnák és más befektetők BTC-t terveznek eladni – 30.000 BTC-t értek el a múlt héten, bár a szakértők szerint az árfolyam keményen állta a próbát.
Forrás: Glassnode

Egy kulcsfontosságú mérőszám azonban kétségtelenül bearish jeleket mutat.

Elemzők a múlt hónapban kimutatták, hogy a bálnák és az eladók továbbra is pakolják kifelé BTC-jaikat, annak ellenére, hogy kereskedéseiken nem mindig realizálnak profitot.
Ez az eladási oldalon jelentkező nyomás akár a BTC árfolyamcsökkenéséhez is vezethet.
Forrás: Glassnode

Olvastad már? Hogyan alakítsd ki kriptovaluta portfóliódat kezdőként 2021-ben? – A BitPadre tippjei

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!