Miközben a bitcoin egyre szebb képet fest a pénteki gyomorforgató gödör után, a láncot vizsgálva az derül ki, hogy a magas nettó vagyonnal rendelkező „bálnák” tárcáinak száma folyamatosan csökken.

A bitcoin – más kriptopiacokkal karöltve – jelentős veszteségeket szenvedett el ezen a héten, miután Elon Musk, a világ második leggazdagabb embere negatív színben tüntette fel a kriptovalutát a Twitteren.

Miközben az árak már felépülőben vannak, a „bálna” tárcák – vagyis az 1000 vagy több bitcoinnal rendelkező tárcák – száma is lecsökkent, amely azt jelzi, hogy a nagy játékosok most kockázatmentes módra kapcsoltak.

A Glassnode adatai szerint az 1000 BTC egyenleget meghaladó tárcák száma 2100, amely nagyjából 4,7%-kal alacsonyabb, mint egy hónappal ezelőtt, és lényegesen kevesebb a februári, 2500 tárcától.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A bálnatárcák viselkedésének követése azonban a lehetséges árműveletek indikátoraként az utóbbi időben vegyes utóhatásokkal járt.

A folyton bika MicroStrategy például 271 bitcoinnal egészítette ki vállalati kincstárát ezen a héten, amellyel teljes bitcoinkészletét 91.850-re emelte – ez mai árakon több mint 4,7 milliárd dollárt ér.

A tőzsdei beáramlások azonban – amelyek arra utalhatnak, hogy a bálnák és más befektetők BTC-t terveznek eladni – 30.000 BTC-t értek el a múlt héten, bár a szakértők szerint az árfolyam keményen állta a próbát.

Forrás: Glassnode

Egy kulcsfontosságú mérőszám azonban kétségtelenül bearish jeleket mutat.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Elemzők a múlt hónapban kimutatták, hogy a bálnák és az eladók továbbra is pakolják kifelé BTC-jaikat, annak ellenére, hogy kereskedéseiken nem mindig realizálnak profitot.

Ez az eladási oldalon jelentkező nyomás akár a BTC árfolyamcsökkenéséhez is vezethet.

Forrás: Glassnode

Olvastad már? Hogyan alakítsd ki kriptovaluta portfóliódat kezdőként 2021-ben? – A BitPadre tippjei

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!