A bálnák nagy számban veszik fel a MATIC-ot – Ez a bizalom jele?

-

A bálna befektetők a Polygon MATIC tokenjét vették célba. A Santiment adatai alapján elemzett, 1 millió dollárnál nagyobb értékű MATIC tranzakciók száma novemberben jelentősen megugrott.

A nagy kriptobálnák ilyen tartós kereskedési aktivitása nem volt megfigyelhető az elmúlt évben.

Forrás: Santiment

A bálnák gerjesztik a szektort

A tranzakciók mögött a felhalmozók álltak, amit a MATIC értékének 18,31%-os emelkedése bizonyít az elmúlt 30 napban.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Valójában ezek a befolyásos befektetők csak az elmúlt héten több mint 120 millió MATIC tokent zsákmányoltak a népszerű on-chain nyomozó, Ali Martinez szerint.

A MATIC uralkodó 0,7643 dolláros piaci árfolyamán a megvásárolt érték több mint 91 millió dollárt ért.

Amikor a bálnák lépéseket tesznek, árhullámokat generálnak.

Ezt a népszerű mondást gyakran használják kripto körökben, hogy hangsúlyozzák a befektetők nagy digitális eszközkészleteken ülő befektetők fontosságát.

Egy kriptobálna bármely tranzakciója tehát befolyásolhatja a kínálatot, a keresletet, majd az eszköz értékét.

A felhalmozás ráadásul a MATIC rövid távú növekedési kilátásaiba vetett bizalmat tükrözte.

Mindezek után nem csak a bálnák növelték étvágyukat a MATIC iránt. A jóval kisebb számú érmét birtokló lakossági befektetők is érdeklődést mutattak.

A Santiment adatainak vizsgálata szerint novemberben folyamatosan nőtt a 0,1 és 10 közötti MATIC-ot a pénztárcájukban tartó felhasználói csoport.

Bár ők nem befolyásolják masszívan az ármozgásokat, a lakossági befektetők körében a növekvő kereslet a mainstream elfogadottság jele volt.

Forrás: Santiment

A Polygon PoS tranzakciók növekedése

A megnövekedett kereslet közvetlen katalizátora e cikk írásakor még nem volt egyértelmű. Bár a Token Terminal adatai alapján megfigyelhető volt a láncon belüli kereskedési aktivitás jelentős emelkedése.

Mint látható, a napi tranzakciók 68%-kal nőttek az elmúlt héten, és 113%-kal az elmúlt 30 napban.

Mivel a hálózaton a díjakat MATIC-ban fizetik, a megnövekedett kihasználtság szükségszerűen keresleti hullámot generált a layer 2 (L2) token iránt. Ez izgatottá tehette a bálnás befektetőket.

matic
Forrás: Token Terminal

Itt a bökkenő

Bár a külsőségek rózsásnak tűntek, a befektetők fejében maradt egy kételyt keltő elem.

Egy korábbi jelentés mélyebben foglalkozott azokkal az állításokkal, amelyek szerint a MATIC emelkedése nem organikus.

Ehelyett azt állították, hogy nem a MATIC-tulajdonosok, hanem a tőzsdék által felhalmozott érmék hajtották a növekedést.

Olvastad már? Hogy fog szerepelni a Dogecoin (DOGE) és a Shiba Inu (SHIB) 2024-ben? Új érme fogja őket maga mögött hagyni?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ripple (XRP) technikai elemzés 03.04.

Prémium Ripple (XRP) A Ripple (XRP) szombaton új 2024-es csúcsra, 0,65 dollárra emelkedett, majd hétfő kora reggel kisebb visszaesést szenvedett 0,63 dollárra. A SEC kontra Ripple per fejleményei...

A ChatGPT ezeket a kriptókat nevezte meg a 2024-es bikafutás legnagyobb nyerteseiként

Vendégbejegyzés A kriptopénzpiac jelenlegi kedvező forgatókönyve közepette a Bitcoin erős teljesítményt mutatott, megtartva 62 ezer dollár feletti értékét. A folyamatban lévő rally ellenére a kriptopiac enyhe lassulást...

Az Ethereum alapítója szerint a kriptoipar kezd erőre kapni

Joe Lubin, az Ethereum egyik alapítója az ETHDenver konferencián tartott beszédében úgy fogalmazott, hogy a kriptoipar fontos szerepet fog játszani a jövőben, és a dolgok...

Hitelrontási pert indít a Tether a Wall Street Journal ellen

A Wall Street Journal egy cikkében összefüggésbe hozta az USDT stablecoin kibocsátóját, a Tethert, és a Bitfinex tőzsdét számos illegális tevékenységgel köztük csalással, pénzmosással, és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!