A Bakkt eladását fontolgatja a New York Stock Exchange

-

Bennfentesek szerint a Bakkt, a NYSE leányvállalata által indított kriptotőzsde, eladósorba kerülhet.

A Bloomberg jelentése szerint a vállalat igazgatótanácsa mérlegeli az összes lehetőséget, beleértve a jelenlegi struktúra fenntartását is.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Felvásárlási láz

A Bakkt esetleges eladásának híre nem egyedi eset, a közelmúltban több felvásárlás is történt a kriptopiacon, beleértve a Robinhood által a Bitstamp tőzsde megszerzését és a Coreweave által a Bitcoin bányász Core Scientific megvásárlására tett ajánlatot.

A Bakkt részvényeinek árfolyama jelentős visszaesést mutatott, mivel a 2024 eleji 59,57 dolláros csúcsról körülbelül 19 dollárra zuhant, miután 2024 februárjában a cég bejelentette, hogy pénzügyi nehézségekkel küzd, és fennáll a veszélye annak, hogy nem tudják folytatni a működésüket.

Ezt követően a vállalat szabályozási engedélyt kért 150 millió dollár tőke bevonására.

Friss tőke

Röviddel a kérelmet követően az amerikai hivatalok jóváhagyták a Bakkt tervét, hogy 150 millió dollár értékben értékesítsen értékpapírokat a befektetőknek.

És alig egy hónappal a pénzügyi hiány beismerése és az értékpapír-értékesítés után Andy Main, a Bakkt vezérigazgatója és elnöke közleményt adott ki, amelyben azt állította, hogy a vállalat megerősítette mérlegét, és már nincs napirenden a bezárás kérdése.

A számok nem hazudnak

Main emellett a tőzsde bevételeiről is szót ejtett, a Bakkt 2023-as 780 millió dolláros bevételére hivatkozva, mint a cég helyzetének javulására utaló jelre.

Bakkt
Forrás: TradingView

Azonban a vállalat részvényeinek árfolyama és pénzügyi mutatói mást mutatnak, hiszen a Bakkt nyolc egymást követő negyedévben veszteséget könyvelt el a 2021-es tőzsdei bevezetése óta, és a részvények árfolyama folyamatos csökkenést mutatott ugyanebben az időszakban.

Ennek ellenére a Bakkt jelenlegi vezérigazgatója optimista, és 2024-re milliárdos bevételeket prognosztizált, mivel a megerősített tőkemérleg és az új szolgáltatások révén a bevétel elérheti a 3,2 milliárd és 5 milliárd dollár közötti összeget 2024-ben, azaz a Bakkt végre nullszaldós lehetne, megtérülnének a működési költségei.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A Sealana ICO-ja lassan zárja az ajtaját, és várja a tőzsdei debütálást

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Mémcoin őrület augusztusban: Legjobb választások a kripto szakértők részéről

Vendégbejegyzés A kriptopiac jelenleg nyugodt, de bikafutás várható. Ez az időszak jó belépési lehetőséget kínál az altcoinok számára, amelyek emelkedőben vannak. Az értékrobbanás hamarosan bekövetkezhet. A várakozás...

Polygon, Mantle árfolyam elemzés 07.23.

Prémium Polygon, Mantle A kriptopénzek piacán továbbra is jelentős árfolyam-ingadozás tapasztalható, az Ethereum ETF tőzsdei bevezetése órákra van. Figyelemre méltó, hogy az ETH árfolyama 3520 dolláron jegyzik, 20,871...

Jupiter (JUP) árfolyam elemzés 07.23.

Prémium Jupiter (JUP) A Jupiter (JUP) pénteken az 1 dolláros ellenállás felett zárt, és a június 2. hetében elvesztett terület felett. A mai napon a JUP volumen zavart...

1 milliárd dollárnyi BNB tokent égetett el a Binance

Majdnem egy milliárd dollárnyi Binance Coin égett el, amikor a BNB Alapítvány végrehajtotta legújabb, minden eddiginél nagyobb égetését. A BNB Alapítvány nemrég jelentette be a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!