A 10 ezer bitcoinos kvízkérdések

-

Max Keiser, az ismert bitcoin-rajongó nemrégiben felajánlotta, hogy segít visszaszerezni az Infowars műsorvezetőjének, Alex Jones-nak a 10 ezer bitcoinját, ha válaszolni tud neki öt kérdésre.

Jones tíz éve kapta ajándékba a coinokat Keisertől, később viszont elvesztette a hozzáférést a laptopjához, így Keiser felajánlotta a segítségét.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Jones öt kérdést kapott a bitcoin működéséről, de ezekből egyikre sem tudott helyesen válaszolni.

A kérdések pedig elég egyszerűeknek számítottak, Keisre arra volt kíváncsi, hogy Jones tudja-e mennyi bitcoin fog összesen létezni?

Milyen időközönként történik a nehézségi igazítás, mi a neve a hashing algoritmusnak, milyen időközönként jönnek létre új blokkok, és, hogy vajon Craig Wright-e Satoshi Nakamoto?

Jones nem tudott ezekre válaszolni, Keiser pedig őszintén frusztrált lett emiatt, elmondva, hogy ezek a kérdések tudják eldönteni 800 millió dollárnyi bitcoin sorsát. Jones elismerte, hogy nem tudja a választ, de azt mondta, igazából egy kicsit örül, hogy nem sikerült neki.

„Ez olyan, mint amikor valaki mégsem nyer a lottón. Örülök, hogy nincs meg a 10 ezer bitcoinom, mert akkor mostanra már valószínűleg halott lennék.”

Több százmillió dolláros kvíz

Jones akkor kapta ajándékba a coinokat, amikor a bitcoin árfolyama 5 dolláron állt, de a mai árfolyamon számolva ez az összeg több száz millió dollár lenne.

Keiser többször is felemlegette a csalódottságát a beszélgetés során, mivel szerinte Jones nem veszi komolyan a témát. emellett azt is felrótta Jones-nak, hogy alig tud valamit a bitcoinról, pedig előre tisztában volt vele, hogy eljöhet ez a pillanat, amikor ez döntheti el a coinjai sorsát.

„Az elmúlt évek során, amíg ezen a rakás bitcoinon ültél, bőven lett volna lehetőséged tanulni a bitcoinról, de úgy döntöttél, hogy nem teszed. Most meg itt vagyunk.”

Jones ráadásul úgy fogalmazott, hogy az utolsó kérdés beugratósnak hangzik, és Keiser amúgy sem adta volna neki a 10 ezer bitcoint most, hogy az árfolyam ennyire megemelkedett.

De Keiser szerint a nevezett kérdés egyáltalán nem beugratós.

„Bárki, aki olvassa a híreket, azonnal válaszolni tud erre. Igazából ez a legkönnyebb kérdés. Nézz végig az íróasztalodon, hegyekben állnak a papírok, az újságcikkek. De egyáltalán elolvasod bármelyiket is?”

Olvastad már? A ChatGPT megjósolja az altcoinok jövőjét: Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Cardano (ADA), Litecoin (LTC), Polkadot (DOT), az emelkedő piacon

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Történelmi bukáshoz közelíthet az amerikai dollár

Peter Schiff, az ismert közgazdász a közösségi médiában osztotta meg a gondolatait az USA pénzrendszeréről, és a felvázolt kép távol van az idillitől. Hogy mennyire...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!