A 10 ezer bitcoinos kvízkérdések

-

Max Keiser, az ismert bitcoin-rajongó nemrégiben felajánlotta, hogy segít visszaszerezni az Infowars műsorvezetőjének, Alex Jones-nak a 10 ezer bitcoinját, ha válaszolni tud neki öt kérdésre.

Jones tíz éve kapta ajándékba a coinokat Keisertől, később viszont elvesztette a hozzáférést a laptopjához, így Keiser felajánlotta a segítségét.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Jones öt kérdést kapott a bitcoin működéséről, de ezekből egyikre sem tudott helyesen válaszolni.

A kérdések pedig elég egyszerűeknek számítottak, Keisre arra volt kíváncsi, hogy Jones tudja-e mennyi bitcoin fog összesen létezni?

Milyen időközönként történik a nehézségi igazítás, mi a neve a hashing algoritmusnak, milyen időközönként jönnek létre új blokkok, és, hogy vajon Craig Wright-e Satoshi Nakamoto?

Jones nem tudott ezekre válaszolni, Keiser pedig őszintén frusztrált lett emiatt, elmondva, hogy ezek a kérdések tudják eldönteni 800 millió dollárnyi bitcoin sorsát. Jones elismerte, hogy nem tudja a választ, de azt mondta, igazából egy kicsit örül, hogy nem sikerült neki.

„Ez olyan, mint amikor valaki mégsem nyer a lottón. Örülök, hogy nincs meg a 10 ezer bitcoinom, mert akkor mostanra már valószínűleg halott lennék.”

Több százmillió dolláros kvíz

Jones akkor kapta ajándékba a coinokat, amikor a bitcoin árfolyama 5 dolláron állt, de a mai árfolyamon számolva ez az összeg több száz millió dollár lenne.

Keiser többször is felemlegette a csalódottságát a beszélgetés során, mivel szerinte Jones nem veszi komolyan a témát. emellett azt is felrótta Jones-nak, hogy alig tud valamit a bitcoinról, pedig előre tisztában volt vele, hogy eljöhet ez a pillanat, amikor ez döntheti el a coinjai sorsát.

„Az elmúlt évek során, amíg ezen a rakás bitcoinon ültél, bőven lett volna lehetőséged tanulni a bitcoinról, de úgy döntöttél, hogy nem teszed. Most meg itt vagyunk.”

Jones ráadásul úgy fogalmazott, hogy az utolsó kérdés beugratósnak hangzik, és Keiser amúgy sem adta volna neki a 10 ezer bitcoint most, hogy az árfolyam ennyire megemelkedett.

De Keiser szerint a nevezett kérdés egyáltalán nem beugratós.

„Bárki, aki olvassa a híreket, azonnal válaszolni tud erre. Igazából ez a legkönnyebb kérdés. Nézz végig az íróasztalodon, hegyekben állnak a papírok, az újságcikkek. De egyáltalán elolvasod bármelyiket is?”

Olvastad már? A ChatGPT megjósolja az altcoinok jövőjét: Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Cardano (ADA), Litecoin (LTC), Polkadot (DOT), az emelkedő piacon

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

200 dolláros havi stratégia, hogy 2024-ben vagyonra tegyen szert a kriptobizniszben

Vendégbejegyzés A kriptopiac jelenleg nyugodt, sokan egy közelgő bikafutást várnak. Az altcoinok különösen mélyponton vannak, és felkészültek a jelentős emelkedésre. Ezen radar alatti lehetőségek gondos kiválasztásával egy...

Egyre kisebb az USDT részesedése a tőzsdéken

Az USDT piaci részesedése a központosított kriptotőzsdéken 2024-ben 82%-ról 74%-ra csökkent. Bár az elmúlt években számos nagy horderejű összeomlás és árfolyam-ingadozás történt, a stablecoinok iránt...

A Bitcoin visszaszerzi a 60.000 dolláros szintet: Itt egy lista fontosabb altcoinokról

A Bitcoin jelenleg 60.000 dolláron áll, és megpróbálja visszaszerezni a jelenlegi szintek feletti kritikus tartományi mélypontokat. Miközben vannak pozitív jelek, még mindig van mit tenni ahhoz,...

A Shiba Inu ETF beindítja a pletykákat és 4.000%-os égési rátát vált ki, de ez a másik token gyorsabban fog égetni

Vendégbejegyzés A Shiba Inu (SHIB) közösség izgalomtól és spekulációktól pezseg egy lehetséges Shiba Inu ETF-ről szóló pletykák miatt. A pletyka nagy érdeklődést váltott ki, és a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!