Dollármilliókat emészt fel a kiberbűnözés kivédése, károk helyreállítása

-

A múlt évi számítástechnikai bűnügyekre fordított kiadások harmadát vírusok és internetes támadások tették ki.

Olvastad már? Amerika: Továbbra is a kriptopénzek átláthatóbb szabályozásáért küzdenek egyes törvényhozók

Az Accenture és Ponemon Institute társaságok felmérései szerint ezen felül meredeken megnövekedett a zsarolóprogramok használatának gyakorisága is.

A cégek kiadásai

A rosszindulatú szoftverek és internetes támadások által okozott gondok megoldására fordított kiadások 2018-ban 12 százalékkal növekedtek.

Ezzel a kiberbűnügyekre fordított összes kiadás egyharmadát teszik ki – derül ki az Accenture és a Ponemon Institute közös tanulmányából.
355 szervezet több mint 2600 biztonsági és informatikai szakértőjével történt beszélgetések alapján a „Cost of Cybercrime Study” (Tanulmány a számítógépes bűnügyek kiadásairól) publikációjában az Accenture megállapította, hogy a cégek a rosszindulatú szoftverek által okozott károk eltüntetésére 11%-kal több pénzt költöttek.
Mindez számokban kifejezve azt jelenti, hogy egy szervezetnek átlagosan 2,6 millió dollárjába került a probléma megoldása.
A bennfentesek – vagyis alkalmazottak, személyzet, beszállítók és kereskedőpartnerek – által generált kiadások 15 százalékkal nőttek. Ez átlagosan 1,6 millió dollárt jelent szervezetre vetítve.
A kibertámadások ezen két fajtája a harmadát tették ki annak a 13 millió dollárnak, amelyet a vállalatok összesen költöttek hasonló okokból 2018-ban.
Ez 1,3 millió dolláros növekedést jelent az előző évhez képest. Szintén megnövekedtek a cégek adathalászattal és közösségi mérnökséggel kapcsolatos költségei is.
Ez jelenleg 1,4 millió dollárt jelent szervezetenként.
A tanulmány úgy definiálja a kiberbiztonságra fordított összegeket, mint a biztosításokra, kutatásokra és kibertámadás kárainak kijavítására szánt pénzt 4 egymást követő héten.
Ezen felül vannak olyan kiadások is, amelyek arra szolgálnak, hogy elkerüljék a hasonló támadások újbóli megtörténését, valamint a támadások okozta ügyfélvesztést.

Az emberek, az adat és a technológia – a vállalkozás mindegyik aspektusa rejteget valamilyen kockázatot.
A biztonságot garantáló céget általában nincsenek tisztában az innovációkkal”
– jelentette ki Kelly Bissell, az Accenture Security teljesítményért felelős igazgatója.

Az kiberbiztonság kiadásai egyébként 2018-ban az Egyesült Államokban voltak a legmagasabbak (az összkiadás 29 százaléka). Ez azt jelenti, hogy átlagosan 27,4 millió dollár jutott egy cégre.
Ez legalább a kétszerese annak, amelyet bármely tanulmányba bevont ország produkált.

A második helyen Japán áll, ahol a kiadások 13,6 millió dollárra rúgtak.
Őket követi Németország 13,1 millió dollárral, valamint Nagy-Britannia 11,5 millió dolláros kiadásokkal.
A legalacsonyabb átlagkiadások Brazíliában és Ausztráliában voltak – 7,2 és 6,8 millió dollár társaságonként.

A támadásokkal kapcsolatos tudatosság növelése, valamint az innovatív biztonsági technológiák alkalmazása a legjobb módjai annak, hogyan védekezzünk a kiberkockázatok ellen.
– mondta Dr. Larry Ponemon, a Pnemon Institute elnök-alapítója.

 
Forrás: kryptomagazin.sk

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép estéd!
Ha tetszenek a posztok és az oldalam, illetve szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:
BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC
LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE
ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd
KÖSZÖNÖM!

Legfrissebb bejegyzéseink

Májusban hirdetik ki, hogy mekkora kártérítést kell fizetnie a becsődölt Terraform Labs alapítójának

A SEC azt javasolta, hogy Do Kwon és a Terraform Labs körülbelül 5,3 milliárd dollárt fizessen vissza jogtalan nyereség, előzetes kamat és polgári büntetés címén,...

Újabb kódhibát találtak egy defi protokollban, de most negyedmillió dolláros jutalom járt érte

Egy kiberbiztonsági szakértőt 250.000 dolláros jutalmat kapott egy olyan defi sérülékenység felderítéséért, amelynek révén a hackerek a múltban milliókat lophattak el a különböző kriptovaluta protokollokból. Manipulálható...

Polkadot (DOT) technikai elemzés 05.02.

Prémium Polkadot (DOT) A legjobban teljesítők között a Polkadot ígéretes fellendülési lehetőséget mutat, mivel leküzdi a kínálati hullámot. A Polkadot (DOT) árfolyama a bikás fordulat lehetőségével lassan lendületet...

Lengyelországban terjeszkedik a Dél-afrikai VALR tőzsde

A VALR, Dél-Afrika legnagyobb kriptotőzsdéje hamarosan Lengyelországban is kínálni fogja kriptovaluta szolgáltatásait, és aktívan keresi a lehetőségeket más joghatóságokban is szerte a világon. A Reutersnek adott...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!