Tom Lee: 14.000 dollár lenne a bitcoin „méltányos árfolyama”

-

Tom Lee, a Fundstrat Global Advisorstól úgy hiszi, hogy 14.000 dollár lenne a bitcoin „méltányos” árfolyama.

Olvastad már? Elon Musk szerint „elég menő” a Dogecoin

A Fundstrat kutatási főnöke és üzlettársa szerint visszatértek a bitcoin „bálnák” és masszív vásárlásba kezdtek, hogy pozitívabbá tegyék a piac állapotát.

Visszatértek a régi bálnák

Lee a CNBC-nek nyilatkozott csütörtökön, a következőket mondta a bitcoin jelenlegi árfolyamemelkedéséről:

A 2018-as év kemény volt a bitcoin számára, de 2019-ben ismét megindult felfelé, ahogy én látom számos pozitív kiváltó oka lehet ennek. Számos régi bálna visszatért és elkezdett bitcoint vásárolni.


Korábban Lee kiadta a Fundstrat 2019-es kilátásait, melyben már arról beszélt, hogy idén ismét megindulnak a piacok.
Lee szerint az olyan fejlemények okolhatók ezért, mint a Bakkt és a Fidelity letétkezelési szolgáltatása, ezek miatt egyre nagyobb és nagyobb lesz a bitcoin 2019-es árfolyama.
Lee a bitcoin növekvő felhasználhatóságáról is beszélt, mely számos gazdaságilag kiszolgáltatott országban megmutatta magát.
Olyan országokban, mint Irán és Venezuela egyre inkább a bitcoin és egyéb kriptopénzek felé fordulnak az emberek.
Számos hír érkezett arról, hogy Venezuelában az Egyesült Államok kormánya betiltaná a Visa és a Mastercard tevékenységeit.
Ilyen lépések még inkább a bitcoin felé fordíthatja az emberek figyelmét.

14.000 dollár lenne a bitcoin méltányos árfolyama

Lee szerint a vezető kriptopénz árfolyama még mindig a valós érték alatt van. Lee szerint nagyjából 14.000 dollár lenne a bitcoin méltányos árfolyama.

Jelenleg a valós piaci értékéhez képe 40%-al van alulértékelve a bitcoin árfolyama. Lee az aktív tárcákat és felhasználókat vette figyelembe a 14.000 dolláros érték kiszámításához.
A Fundstrat kutatója szerint egy árucikknek az előállítási költségéhez képest nagyjából 2,5-szörös árfolyamon kéne lennie egy bika piacban, a bitcoin esetén ez 5.000-6.000 dollár közötti bányászási költséggel számolt.

De mégis meddig mehet a bitcoin?

Sokan azt kérdezik, hogy hol fog megállni a bitcoin, miután április 2-án beindult az árfolyama.
A csütörtöki kisebb árcsökkenés ellenére a cikk írásakor még mindig tartja az 5.000 dollár körüli értéket.
Brian Kelly szerint nagyjából 6.000 és 6.500 dollár között fog megállni a bitcoin árfolyama.
Számos ember azt kérdezi most, hogy mi a bitcoin következő ellenállási pontja most, hogy áttörte a 4.200 dolláros árfolyamot.
Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon a Telegramon és az Instagramon. Legyen szép napod!

Legfrissebb bejegyzéseink

Májusban hirdetik ki, hogy mekkora kártérítést kell fizetnie a becsődölt Terraform Labs alapítójának

A SEC azt javasolta, hogy Do Kwon és a Terraform Labs körülbelül 5,3 milliárd dollárt fizessen vissza jogtalan nyereség, előzetes kamat és polgári büntetés címén,...

Újabb kódhibát találtak egy defi protokollban, de most negyedmillió dolláros jutalom járt érte

Egy kiberbiztonsági szakértőt 250.000 dolláros jutalmat kapott egy olyan defi sérülékenység felderítéséért, amelynek révén a hackerek a múltban milliókat lophattak el a különböző kriptovaluta protokollokból. Manipulálható...

Polkadot (DOT) technikai elemzés 05.02.

Prémium Polkadot (DOT) A legjobban teljesítők között a Polkadot ígéretes fellendülési lehetőséget mutat, mivel leküzdi a kínálati hullámot. A Polkadot (DOT) árfolyama a bikás fordulat lehetőségével lassan lendületet...

Lengyelországban terjeszkedik a Dél-afrikai VALR tőzsde

A VALR, Dél-Afrika legnagyobb kriptotőzsdéje hamarosan Lengyelországban is kínálni fogja kriptovaluta szolgáltatásait, és aktívan keresi a lehetőségeket más joghatóságokban is szerte a világon. A Reutersnek adott...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!