Egy kriptokereskedő szerint 2020 májusára 55.000 dollár lesz a bitcoin árfolyama

-

PlanB egy profi kriptokereskedő, nemrég matematikai analízist alkalmazva összevetette a bitcoint, az aranyat és az ezüstöt.

Olvastad már? Otthagyja a kriptopiacot a Nvidia

Az éves kereskedelmi mennyiségük alapján meghatározta éves ritkaságukat és azt, hogy mi adja az értéküket. A dolog lényege, hogy PlanB szerint 2020 májusára 55.000 dollár lehet a bitcoin árfolyama.

A Bitcoin 2020-as felezése megdobhatja az árfolyamot

PlanB március 26-án a Twitteren osztotta meg predikciós modelljét, mely szerint a 2020 májusában bekövetkezendő bitcoinfeleződés körül 55.000 dolláron lehet az árfolyam.
A jelenlegi 72 milliárd dolláros piaci összérték ezzel 1 billiárd dollár lenne. Megosztotta jóslatának részleteit is.
PlanB szerint a bitcoin értékét leginkább a ritkasága határozza meg és ezt össze lehet hasonlítani az arany és az ezüst ritkaságával.
21 milliónál soha nem lesz több bitcoin és az új koinok termelődésének mértéke négyévente feleződik, ez a bitcoinfeleződés, aminek következtében egyre kevesebb bitcoint termelnek a bányászok.

Kielemezte az arany, az ezüst és a bitcoin kereskedését

PlanB beszélt a Stock Flowról (SF) is, a Stock az egy piaci eszköz elérhető készlete, a Flow az, hogy mennyit lehet belőle évente előállítani.
Az SF így meghatározza, hogy mennyire ritka egy eszköz és hogy mennyi lehet az értéke.
A 2017 decemberi bika piac alatt 22 volt a bitcoin SF értéke 250 milliárd dolláros összérték mellett.
Ez hasonlított az ezüsthöz, melynek SF értéke ekkor 22 volt, 308 milliárd dolláros összpiaci értékkel, tehát a bitcoin az ezüsthöz hasonló pénzügyi eszköz volt.

Az arany és a bitcoin összevetése

A bitcoin SF értéke jelenleg 25, évente mintegy 0.7 millió bitcoin kerül forgalomba. A 25-ös SF érték mellett nagyjából 25 évbe telne, mire 17.5 millió elérhető bitcoin kerülne forgalomban.
Azonban a bitcoin SF értéke 50-re fog növekedni jövőre, ami szinte megegyezik az arany 62-es SF értékével, melynek összpiaci értéke jelenleg 8,5 billió dollár.

Az elemzés szerint a 2020-as májusi feleződéssel a bitcoin árfolyama 55.000 dollár lesz, mellyel akár 1 billió dolláros összpiaci értéket is elérhet a bitcoin.
Sokan megkeresték PlanB-t az elemzése kapcsán, a következőt válaszolta nekik:

 „Az negatív kamattal rendelkező országok (Európa, Japán és hamarosan az USA), a kizsákmányoló kormányok (Venezuela, Kína, Irán, Törökország stb…), a milliárdosok, a milliomosok és az intézményi befektetők is mind fel fogják fedezni az elmúlt évtized legjobban teljesítő vagyoni eszközét”

PlanB elemzése szinte a közeljövőről szól, számos kriptoelemző sokkal későbbi időpontokra is tett becslést.
MagicPoopCannon szerint 2020 augusztusára 150.000 dollár lesz a bitcoin árfolyama, AngeloBTC szinte biztos benne, hogy az árfolyam 30.000 dollár lesz 2021-re.
Forrás: btcnn.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon a Telegramon és az Instagramon. Legyen szép napod!

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!
A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

4 érme, amit ne hagyj ki 2024 májusában

Vendégbejegyzés A kriptovaluták sebesen fejlődő világában az altcoinok a digitális valuta-ökoszisztéma kiemelkedő szereplőinek számítanak. A kripto portfóliójukat diverzifikálni kívánó befektetők igen gyakran fordulnak az altcoinokhoz, hiszen...

A Morgan Stanley megemeli a Bitcoin ETF-ek tétjét

A Morgan Stanley nemzetközi befektetési bank több alapnak is lehetővé akarja tenni, hogy felfedezzék a Bitcoin ETF-eket. A Morgan Stanley amerikai multinacionális befektetési bank benyújtotta az...

Miért szabott ki Oroszország tilalmat a kriptovalutákra?

2024. szeptember 1-jétől Oroszország szigorú korlátozásokat vezet be a kriptovaluták forgalomba hozatalára. A korlátozás azonban kizárja a joghatósága alatt kibocsátott eszközöket. Anatolij Akszakov lépésének célja, hogy...

Solana (SOL) technikai elemzés 04.29.

Prémium Solana (SOL) A Solana (SOL) árfolyama az elmúlt napban esett, ami további eséstől való félelmet keltett. Ugyanakkor volt esély a trendfordulóra. Ha ez bekövetkezik, akkor a befektetők...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!