Otthagyja a kriptopiacot a Nvidia

-

Jensen Huang, az Nvidia vezérigazgatója nemrég egy Tel Aviv-i konferencián mondott beszédet, ahol elmondta, hogy a cég nem szándékozik beszállni a kriptopiaci szektorba.

Olvastad már? Changpeng Zhao szerint a hamis forgalom is a kriptoipar előrehaladását segíti

Friss hírek szerint a kriptoárfolyamok bedőlése után jelentős visszaesés sújtotta a chipgyártó utolsó negyedévét.

Sebeit nyalogatja a Nvidia a kriptoárfolyamok bedőlése után

Jensen Huang nemrég azt mondta, hogy a cég sosem szándékozott beszállni a virtuális valuták világába, egyes hírek szerint Huang cége nem állt készen erre.

Ennek ellenére a vezérigazgató bizakodóan beszélt a virtuális valuták szektoráról, a következőt mondta:

„Szerintem a kriptopénzeknek megvan a maga helyük, remélem találnak majd számításilag kevésbé megterhelő algoritmusokat, melyek nem igénylik majd a videókártyáinkat.
Valóban úgy gondolom, hogy megvan a maga helyük a kriptopénzeknek.”

A cég eladásai jelentős mértékben növekedtek, amikor nagy volt az igény a videókártyáikra. A 2017-es kriptoárrobbanás során főleg GPU bányászásra használták az Nvidia kártyákat.
A chipek iránti igény robbanásszerűen növekedett, ezért az Nvidia több chipet is rendelt, aminek következtében a nyakukon maradt jelentős mennyiségű készlet.

Eladatlan készlet

Ahogy kipukkadt a kriptolufi, úgy a videokártyák iránti igény is csökkent. Számos bányász szabadult meg kártyáitól, hogy csökkentse veszteségét, ami jelentősen kihatott a piacra.
Nagy mennyiségű készlet maradt a nyakukon, melynek eladása a mai napig problémát jelent.
A kriptovaluták árfolyamának összeomlásával az Nvidia részvények is zuhanni kezdtek, egészen 127 dollárig. Az utolsó negyedév felé a cégnek csökkentenie kellett becsült bevételét.
Huang szerint a cég azonban 2019 áprilisára megszabadul a felesleges készlettől. A vezérigazgató szerint már javulóban vannak a cég mutatói és lassan minden visszatér a régi kerékvágásba.

A chipgyártók elhatárolódnak a kriptobányászattól

Nem a Nvidia az egyetlen cég, mely elhagyja a kriptobányászati szférát a 2018-as medve piacnak köszönhetően.
A Taiwan-i Gigabyte is elkezdett bányászással kapcsolatos termékeket gyártani nagy profitokat remélve, azonban ez nekik sem jött be.

2018 decemberében a japán informatikai cégóriás, a GMO is leállt a kriptobányák gyártásával.
A Canaan Creative és a Bitmain is részvénykibocsájtást indítana, hogy anyagi forrásokhoz jussanak.
Lassan fél év elteltével azonban nem jöttek be ezek a lépések, ugyanis a törvényhozókat nem sikerült meggyőzni ezekkel az üzleti tervekkel kapcsolatban.
Forrás: btcmanager.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép napod!
Szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt tedd meg:
BTC: 34vcA11dH3AbVWkEbQraCvM2vNFkT6JFJM
LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE
ETH: 0xe6E0D778d323786c1151163d2A3472989Fe7aA53
KÖSZÖNÖM!

Legfrissebb bejegyzéseink

Pepe (PEPE) technikai elemzés 02.27.

Prémium Pepe (PEPE) A Pepe (PEPE) február 26-án 41%-ot emelkedett, és ezzel az árak átléptek egy kulcsfontosságú ellenállási szintet. Decemberben ez az ellenállás visszaverte a bikákat. Emellett 2023...

A legjobb Layer 2-es kriptovaluták amire a bálnák összpontosítanak

Vendégbejegyezés A Pantera Capital, egy vezető blokklánc befektetési cég erős kriptobika piacra számít a következő 18-24 hónapban. Ennek a jóslatnak köszönhetően kulcsfontosságú a Layer 2-es kriptovalutákra összpontosítani,...

Hamis tárcaprogramra figyelmeztetnek a kínaiak

A kínai digitális jüan kezelésére szolgáló tárca-applikcióból felkerült az internetre egy hamisított példány, és az áldozatok minden pénzüket elveszíthetik, ha ezt telepítik az eszközükre. A...

A Bitcoin az áprilisi feleződés előtt minden idők legmagasabb szintjére emelkedik?

A kriptopénzpiac egyre inkább felforrósodik. Számos grafikon függőlegesen emelkedik, mivel a Bitcoin árfolyama évek óta először átlépte az 57 ezer dollárt. A Bitcoin egy ideje már...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!