Spanyolország: Bitcoin a megoldás egy cenzúra nélküli rendszerre

-

A Spanyol Központi Bank nemrég megjelent beszámolója szerint a bitcoin a megoldás egy cenzúra nélküli rendszer megalkotására.

Olvastad már?  Elon Musk szerint a Bitcoin „egyszerűen briliáns” és a papírpénz eltűnik

Ez a kijelentés élesen szembemegy egyéb központi bankárok álláspontjával, akik általában támadni szokták a kriptopénzeket, bele sem gondolva esetleges felhasználhatóságukra.

A Banco de España a Spanyol Központi Bank és egyben felelős a spanyol bankrendszer felügyelésért. Nemrég kiadtak egy beszámolót, aminek a célja elmagyarázni, hogyan is működik a bitcoin.
A dokumentum szerint, hogy milyen funkciókkal bír a kriptopénz és kielemzi, hogy milyen előnyei és hátrányai vannak a kialakult üzleti rendszer szemszögéből.
Azt is elmondja, hogy mik az új rendszer céljai, mindezt Satoshi Nakatomo bitcoin fehérkönyvén keresztül.
A beszámoló megemlíti, hogy Nakamoto szerint a világnak szüksége van:

„egy elektronikus fizetési rendszerre, ami a kriptográfiai bizonyosságára épít a bizalom helyett, és ami lehetővé tesz bármilyen két félt arra, hogy egymást közt közvetlenül tudjanak tranzakciókat lebonyolítani harmadik fél nélkül.”

Ebből látszik, hogy a cél egy készpénzszerű elektronikus fizetési rendszer megalkotása, mely lehetővé teszi a kifizetések lebonyolítását olyan közvetítők nélkül, mint a bankok.
Ez megmásíthatatlan kifizetéseket tenne lehetővé a közvetítői díjak nélkül.

Egy cenzúra nélküli rendszer

A beszámoló megállapítja, hogy a kriptopénzeket azzal a céllal hozták létre, hogy lehetővé tegye a tranzakciókat úgy, hogy semmilyen hatalom ne tudja cenzúrázni vagy megakadályozni azokat.
Elmondja, hogy „a bitcoin egy ötletes és elegáns megoldás erre a cenzúra nélküli rendszer problémára.”
Azt azonban a hagyományos fizetési rendszerek nem is akarják megoldani ezt a problémát, ezért a kriptopénz nem lehet alternatíva velük szemben.

A beszámoló nagyon sok központi bankhoz hasonló véleménnyel zár:

„Ha figyelembe vesszük, hogy a legtöbb fél számára nem jelent problémát a megbízható közvetítők jelenléte, és ha belegondolunk, mekkora költséggel járna e közvetítők kiiktatása, akkor azt láthatjuk, hogy jelen állás szerint a bitcoin nem lesz jelentős hatással az üzleti szektorra, mint alternatív fizetési rendszer.”

Forrás: news.bitcoin.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép estéd!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Crypto.com Eminemet alkalmazza az NBA rájátszás reklámfilmjéhez

A Crypto.com tőzsde visszatért a mainstream sportreklámokhoz és hírességek támogatását is toborozza. A Crypto.com a híres rapperrel, Eminemmel készített egy új reklámfilmet, amelyet a hétvégi NBA...

A következő generációs kriptók 1000%-os nyereségre készülnek: Amit tudnod kell

A kriptopiacon a 2024-es bikafutás érkeztével egyre forróbb a hangulat. Az új kriptovaluták felemelkedőben vannak, és potenciális lehetőséget kínálnak arra, hogy az egekbe szökjenek az...

Ázsiában nagyon népszerű a blokkláncos játékipar

Az ázsiai régió áll az élén a Web3 játékok terjedésében, és blokkláncos játékok számában. Ez a szektor jelenleg az összesített blokklánc-aktivitás 35%-át teszi ki, olyan...

A szakértő kiválasztott 5 altcoint, ami talán a legnagyobb nyereséget hozhat a jövő héten

Vendégbejegyzés A rohamosan változó piacon a kiemelkedő kriptovaluták pontos meghatározása gyümölcsöző eredményekhez vezethet. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a jövő hét legjobban teljesítő devizapiaci szereplőinek feltárása kritikus fontosságú...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!