Elszökött a rendőrség elől a Binance egyik vezetőségi tagja

-

A nigériai kormány együttműködik az Interpollal és a kenyai rendőséggel, hogy a szökésben lévő Nadeem Arjarwalla mihamarabb kézre kerüljön.

Arjarwalla korábban lett letartóztatva egy másik tisztviselővel együtt, Nigériában, de később megszökött az őrizetből, és Kenyába menekült.

A nigériai rendőrség követni tudta a nyomait, és tudják, hogy Kenyába szökött, viszont mióta az országba érkezett, eltűnt a hatóságok szeme elől, jelenleg sem tudják, hogy hol tartózkodik.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A nigériai rendőrség így együttműködésbe kezdett a kenyai hatóságokkal, valamint az Interpol embereivel, hogy elkapják, és vissza tudják vinni Nigériába.

A Binance tőzsdét idén februárban vádolták meg Nigériában, hogy manipulálják az ország valutáját, a nairát, és a tőzsde ekkor küldte oda két tisztviselőjét.

Nadeem Arjarwalla és Tigran Gambaryan találkozott a kormányzat képviselőivel, ezután viszont a rendőrség letartóztatta őket.

Az ország pénzügyi hatósága, az EFCC nyomozást indított a tőzsde, és a két megjelent tisztviselő ellen, több rendbeli pénzmosással vádolva őket.

Arjarwalla viszont március 22-én megszökött az őrizetből, és repülőn elhagyta az országot.

A sajtóhírek alapján Anjarwalla a Middle East Airline gépén tudott elmenekülni, de, hogy hogyan azt nem lehet tudni, mivel az angol útlevelét lefoglalták a nigériai hatóságok.

A rendőrök szerint a tisztviselő egy másik kenyai útlevéllel utazott, ezt az információt adta számukra a repülőtéri személyzet, és most azt próbálják kideríteni, hogy ezt hogyan szerezte, mivel a letartóztatásakor nem rendelkezett ilyen dokumentummal.

Tigran Gambaryan időközben felmentést kapott a vádak alól, és néhány héttel a letartóztatás után szabadon is engedték.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Gambaryan felesége petíciót indított, amely már több ezer aláírást kapott, hogy a tisztviselő visszakerüljön az Egyesült Államokba, de a bíróság erről a kérdésről még nem döntött, várhatóan április 19-én fognak választ adni.

A Binance március ötödikén jelentette be, hogy felfüggesztik a naira támogatását, és a továbbiakban nem lehet tranzakciókat végezni ezen a valutapáron.

Előtt, februárban már elmondták, hogy a peer-to-peer piacterükön is kivezetik a naira párokat.

A Nigériai Központi Bank kormányzója február végén vádolta meg az országban működő kriptotőzsdéket azzal, hogy illegális pénzkezelést végeznek, és a Binance tőzsdét külön kiemelte, hogy nagymértékben részt vesz a gyanús pénzmozgásokban.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Kriptogyémántok csiszolatlanul: Az altcoinok amelyek 500%-os hozamot ígérnek

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A világ egyik legnagyobb hagyományos tőzsdéje bevezetné a bitcoin-kereskedést

A Financial Times arról számolt be, hogy a növekvő intézményi érdeklődésnek köszönhetően a világ egyik legnagyobb tőzsdéje saját bitcoin-kereskedelmi részleget akar indítani. A Wall Street...

Polygon (MATIC) technikai elemzés 05.17.

Prémium Polygon (MATIC) A Polygon (MATIC) azonban, megkülönböztetve a zavart piaci hangulatot, többé-kevésbé stagnáló piaci viselkedést tartott fenn. Noha az előre meghatározott ellenállási és támaszszinteken belül kereskedett, a...

Sui (SUI) árfolyam elemzés 05.17.

Prémium SUI A SUI árfolyama körülbelül 3%-os ugrást mutatott 267,202 millió dollár (+11,24%) kereskedési volumen mellett az elmúlt 24 órában, miután az elmúlt 30 napban 15,30%-os, az...

Andrew Tate, a Top G hatalmas bitcoin-befektetést tervez

Andrew Tate, korábbi kickbox bajnok és amerikai vállalkozó, a rajongói körében csak Top G, 100 millió dollárnyi bitcoint vásárolna. Tate egyértelművé tette, hogy elege lett...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!