Boldog karácsonyt: ismét 4000 dollár fölött a bitcoin

-

Vasárnap, december 23-án – szinte mindegyik top 20-as kriptopénz mérsékelt emelkedését láthattuk. A CoinMarketCap alapján a bitcoin is újra 4.000 dollár fölött van.

Olvastad már? „Fantasztikus lehetőség” – beszállásra felkészülni

A vezető kriptopénz a cikk írásakor* majdnem 3%-os emelkedést produkált 24 óra alatt, jelenleg pedig 4170 dolláron áll. Ha megnézzük a grafikonokat, akkor láthatjuk, hogy a pénteki 4200 dollárról igaz lecsúszott, de ez még így is sokkal magasabb, mint az egy hete tapasztalt 3294 dolláros árfolyam.

A Ripple, a második legnagyobb kriptopénz összpiaci értéke alapján, több mint 13%-ot futott 24 óra alatt, jelenleg pedig 0.427 dollárt ér.

A heti grafikonon a jelenlegi ár sokkal magasabb, mint a múlt hét elején tapasztalt 0.292 dollár.

Az ethereum még mindig a harmadik legerősebb kriptopénz, az árfolyama pedig több mint 10%-ot emelkedett az elmúlt 24 órában. Jelenleg 145 dolláros áron kereskedik.

A heti grafikonon a jelenlegi ár jelentősen magasabb, mint a hétfői 87 dolláros nyitóárfolyam.
A top 20-as koinok közül néhány esetében még nagyobb áremelkedéseket tapasztalhattunk. A NEO például 12%-ot, az EOS szintén 12%-ot emelkedett. A cardano, litecoin, IOTA és ethereum classic is mind több mint 10%-ot mentek.

Az összes kriptopénz piaci kapitalizációja szintén hatalmasat ugrott: a cikk írásakor ez több mint 145 milliárd dollárt jelent. Ez elképesztő, ha figyelembe vesszük, hogy hét elején ez a szám még csak 104 milliárd volt.

A Cointelegraph cikke szerint az Ethereum-társalapító Joseph Lubin, azt nyilatkozta, miszerint elindult a 2018-as „kripto robbanás”. Azt is hozzátette, hogy szerinte „nagyon fényes a jövő”.

A hét elején két USA-beli kongresszustag javasolta egy pártoktól mentes „Token Taxonomy Act” (tokenadózási törvény) bevezetését, amely mentesítené a kriptovagyontárgyakat az értékpapírok szerinti adózás alól.

*2018. december 24. – hétfő

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon és az Instagramon. Legyen szép napod!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam, illetve szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!

Legfrissebb bejegyzéseink

Újabb kódhibát találtak egy defi protokollban, de most negyedmillió dolláros jutalom járt érte

Egy kiberbiztonsági szakértőt 250.000 dolláros jutalmat kapott egy olyan defi sérülékenység felderítéséért, amelynek révén a hackerek a múltban milliókat lophattak el a különböző kriptovaluta protokollokból. Manipulálható...

Polkadot (DOT) technikai elemzés 05.02.

Prémium Polkadot (DOT) A legjobban teljesítők között a Polkadot ígéretes fellendülési lehetőséget mutat, mivel leküzdi a kínálati hullámot. A Polkadot (DOT) árfolyama a bikás fordulat lehetőségével lassan lendületet...

Lengyelországban terjeszkedik a Dél-afrikai VALR tőzsde

A VALR, Dél-Afrika legnagyobb kriptotőzsdéje hamarosan Lengyelországban is kínálni fogja kriptovaluta szolgáltatásait, és aktívan keresi a lehetőségeket más joghatóságokban is szerte a világon. A Reutersnek adott...

Vége a Bitcoin 7 hónapos „eufóriájának”?

A Bitcoin (BTC) Net Unrealized Profit & Loss (NUPL) mérőszáma azt mutatja, hogy a coin piaca továbbra is az eufória fázisában van, a befektetők körében...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!