Az Ethereum ETF-ek sorsa bizonytalannak tűnik – Ez az oka?

-

A Bitcoin spot ETF-ek népszerűsége új paradigmát teremtett a kriptopiacon, ami erős keresletet gerjesztett más devizák hasonló befektetési lehetőségei iránt is.

A következő jelölt a sorban az Ethereum (ETH) volt, a világ második legnagyobb kriptopénze, amely a következő két hónapban saját spot ETF-et helyezett kilátásba.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Miközben a hangulat nagyrészt optimista volt, néhány aggasztó fejlemény is felbukkant, amelyek kétségbe vonták a jóváhagyás valószínűségét.

Rádiócsend a felek között

Eric Balchunas, a Bloomberg vezető ETF-elemzője szerint az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdebizottságának (SEC) munkatársai még nem nyilatkoztak az ETF-ekkel kapcsolatban az eszközkezelőknek.

Ezt Balchunas „nem jó jelként” értelmezte, mivel a szabályozó korábban már nyilatkozott a Bitcoin spot ETF-ekről.

A két fél közötti párbeszéd hiánya napról napra csökkenti a jóváhagyás esélyét – tette hozzá az elemző.

Emellett az Ethereum spot és a futures ETF közötti korreláció a cikkírás idején gyengébb volt, mint a Bitcoiné, ami tovább növelte a pesszimizmust.

Az Ethereum státusza a kérdés középpontjában?

A bizonytalanság a SEC kétes álláspontjából eredt az ETH státuszával kapcsolatban.

A Bloombergnek adott interjújában Gary Gensler, a SEC elnöke nemrégiben megkerülte azt a kérdést, hogy az ETH értékpapírnak vagy árunak minősüljön.

Vegyük észre, hogy a Bitcoint leszámítva a SEC egyetlen más tokenre sem öntött tiszta vizet a pohárba.

Az ETH tiszteletben fogja tartani a dátumot?

A Bitcoin spot ETF-ekhez hasonlóan az olyan vagyonkezelő óriások, mint a BlackRock és a Grayscale is kifejezték érdeklődésüket a spot Ethereum ETF-ek iránt.

A Standard Chartered brit multinacionális bank május 23-ra, az ETF-kérelmek első jegyzékének végső határidejére jósolta a jóváhagyást.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A kutatások szerint a jóváhagyáshoz vezető út nagyjából olyan lenne, mint a Bitcoin-é, a SEC addig húzza az időt, amíg végül zöld utat nem ad.

Az ETH a CoinGecko szerint a cikkírás idején 3,904 dolláron cserélt gazdát, és az elmúlt 24 órában nem volt jelentős mozgás.

ethereum
Forrás: coingecko.com

A múlt hét azonban eseménydús volt, mivel az érme 16,7%-os nyereséget könyvelhetett el.


Olvastad már? A legjobb mém érmék, amelyek márciusban folytatják a növekedést

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Hong Kong-i rendőrség négy embert keres a kripto befektető elrablása miatt

Az ügyet ismerő személyek szerint a támadás egy 1,9 millió dolláros kripto befektetési vitához kapcsolódott, amelyben az áldozat érintett volt. A hongkongi rendőrség négy férfit keres,...

Az Ethereum bikák kiszoríthatják a medvéket a piacról?

Az Ethereum (ETH) árfolyama az elmúlt 24 órában 7,30%-kal csökkenhetett, de egy kulcsfontosságú mutató értékelése azt sugallta, hogy a csökkenés hamarosan véget érhet. Az indikátor, amiről...

Top 3 új kriptovaluta 2024-ben | A vadászat az 1000% potenciálért💎

Vendégbejegyzés A 2024-es bikafutás soha nem látott izgalmat váltott ki a kriptovaluták piacán, a befektetők pedig a következő nagy dobás után kutatnak. A rengeteg lehetőség közül három...

Worldcoin (WLD) technikai elemzés 05.12.

Prémium Worldcoin (WLD) A Worldcoin (WLD) árfolyama dupla feneket képzett egy kulcsfontosságú támaszszint körül, ami potenciális felhalmozódásra utal. Amennyiben az OpenAI hétfői élő közvetítése pozitív hatással lesz a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!