Cathie Wood szerint a Bitcoin (BTC), a világ legbiztonságosabb eszköze

-

A Bitcoin (BTC), mint eszköz egyik fő jellemzője az azt övező biztonság, amit az Ark Invest Cathie Wood-ja egy nemrégiben megjelent X-posztban hangsúlyozott.

A veterán befektető, akinek cége most a 21Shares mellett egy aktív spot Bitcoin ETF-et is működtet, megjegyezte, hogy a Bitcoin mögött a világ legnagyobb számítógépes hálózata áll.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Mindig is voltak a Bitcoinra vonatkozó kritikák bizonyos formái, különösen olyan prominens személyiségek részéről, mint a CNBC Mad Money műsorvezetője, Jim Cramer, a JPMorgan vezérigazgatója, Jamie Dimon és Peter Schiff.

Az Ark Invest vezérigazgatója által bemutatott hálózati statisztikák igazolják az ellenérvet, amely azt mutatja, hogy a Bitcoin értéket képvisel, és ami a legfontosabb, hogy magas szintű biztonsággal rendelkezik.

Cathie Wood megjegyezte, hogy a Bitcoin bonyolult hálózata „nagyságrendekkel nagyobb, mint az Amazon, a Google és a Microsoft által az elmúlt 15-20 évben kiépített adatfeldolgozó és szolgáltató (cloud) felhők együttes mérete”.

E megjegyzések közvetlen válaszok voltak Yassine Elmandjra, az Ark Invest digitális eszközökért felelős igazgatójának posztjára, aki kiemelte, hogy a Bitcoin hashrátája ebben a hónapban elérte az 500 exahas/s-os történelmi csúcsot (ATH).

Yassine őrületes statisztikákat osztott meg, többek között azt, hogy a Bitcoin a másodpercenkénti nyers műveletek számát tekintve körülbelül 500-szor többet teljesít, mint a világ legerősebb szuperszámítógépe.

A Bitcoin előnye

A Bitcoinnak a létrehozása óta vannak olyan kritikusai, akik az adatok ellenére kérlelhetetlenül kiállnak amellett, hogy a Bitcoin pusztán spekulatív eszköznek minősítik.

Az ökoszisztéma azonban folyamatosan növekszik, és az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) is megerősítette ezt a növekedést, amikor 11 spot Bitcoin Exchange Traded Fund (ETF) kérelmet hagyott jóvá olyan cégektől, mint az Ark Invest és a BlackRock.

Miközben ez a lépés a vállalati befektetők számára is kitettséget biztosított a protokoll iránt, a közelgő Bitcoin felezési esemény is fontos mutatója annak, hogy a coin tervezése során nagy szándékossággal tervezték annak reményében, hogy olyan értékes legyen, mint amilyennek ma már kiderült.

bitcoin
Forrás: coinmarketcap.com

A körülötte zajló pozitív tendenciák közepette a Bitcoin 24 óra alatt 3,96%-kal 40.826 dollárra esett, és így a piac folyamatban lévő medvés konszolidációjának vezető pozícióját foglalja el.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Olvastad már? Nagy eladásba kezdtek a bitcoin bányászok

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A világ egyik legnagyobb hagyományos tőzsdéje bevezetné a bitcoin-kereskedést

A Financial Times arról számolt be, hogy a növekvő intézményi érdeklődésnek köszönhetően a világ egyik legnagyobb tőzsdéje saját bitcoin-kereskedelmi részleget akar indítani. A Wall Street...

Polygon (MATIC) technikai elemzés 05.17.

Prémium Polygon (MATIC) A Polygon (MATIC) azonban, megkülönböztetve a zavart piaci hangulatot, többé-kevésbé stagnáló piaci viselkedést tartott fenn. Noha az előre meghatározott ellenállási és támaszszinteken belül kereskedett, a...

Sui (SUI) árfolyam elemzés 05.17.

Prémium SUI A SUI árfolyama körülbelül 3%-os ugrást mutatott 267,202 millió dollár (+11,24%) kereskedési volumen mellett az elmúlt 24 órában, miután az elmúlt 30 napban 15,30%-os, az...

Andrew Tate, a Top G hatalmas bitcoin-befektetést tervez

Andrew Tate, korábbi kickbox bajnok és amerikai vállalkozó, a rajongói körében csak Top G, 100 millió dollárnyi bitcoint vásárolna. Tate egyértelművé tette, hogy elege lett...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!