A világpolitikai helyzet miatt mindenkinek érdemes lenne bitcoint birtokolnia

-

Az USDC stablecoint kibocsátó Circle ügyvezetője szerint a világpolitika olyan állapotba került, hogy a befektetőknek nagyon alaposan át kellene gondolniuk, hogy bitcoinból is birtokoljanak valamennyit, mivel a digitális eszközök szektora nagy változások előtt áll.

Jeremy Allaire a CNBC-nek adott interjút, és ebben fogalmazta meg a gondolatait, amelyek szerint a digitális eszközök már nem fognak eltűnni, hanem itt maradnak, a legnagyobb ilyen pénzeszköz pedig a bitcoin.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A stablecoinok esetén is szinte robbanásszerű növekedésre lehet számítani, és az iparág tovább növekedhet.

„A bitcoin a legnagyobb digitális eszköz. Egy bonyolult világpolitikai helyzetben, egy komplex világgazdaságban a bitcoin egy olyan eszköz, amelyet minden befektetőnek birtokolnia kellene.”

Allaire szerint a befektetők többsége úgy tekint a bitcoinra, mint egy menekülőeszközre, védelemre az infláció ellen.

Az eddigi évek során láthattunk, hogy a bitcoin korrelál a pénzkészletekkel, és azt is, amikor semmiféle korrelációt nem tapasztalhattunk, így az ügyvezető úgy gondolja, a bitcoin nem nagyon illik bele a jelenlegi kategóriákba.

Allaire a stablecoinokról is szót ejtett, mivel a Circle bocsátja ki a második legnagyobb kapitalizációjú stablecoint, az USDC-t.

Az ügyvzető úgy gondolja, az amerikai dollárhoz kötött tokenek jól tartják az értéküket, és hatékony csereeszköznek számítanak, ráadásul az interneten keresztül is lehet tranzakciókat végezni.

Ebből a szempontból rendkívüli innovációnak számítanak, és a következő évek során a mostaninál is nagyobb mértékű növekedési ütemre számítanak a területen.

Számos más szakértő szerint a bitcoin kiváló védekező-eszköz, köztük olyanok, mint a veterán befektető, Tim Draper.

Elmondása alapján az infláció ellen a bitcoin véd a legjobban, és egy másik legendás befektető, Paul Tudor Jones ugyanezt a nézetet vallja, ráadásul szerinte még az aranynál is jobb választás.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A világ legnagyobb befektetési alapja, a BlackRock ügyvezetője júniusban nyilatkozott úgy, hogy számos probléma ellen véd a bitcoin, szinte mindegy, hogy valaki melyik országban él.

A BlackRock jelenleg is arra vár, hogy a tőzsdefelügyelet, a SEC jóváhagyja az általuk beadott, spot piaci bitcoin ETF elindítását, amely után az iparági várakozások szerint sokkal több befektető tudnak belépni a kriptopiacra.

Olvastad már? 2 új funkciót is bevezetett, és készen áll a szárnyalásra a WSM

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Andrew Tate, a Top G hatalmas bitcoin-befektetést tervez

Andrew Tate, korábbi kickbox bajnok és amerikai vállalkozó, a rajongói körében csak Top G, 100 millió dollárnyi bitcoint vásárolna. Tate egyértelművé tette, hogy elege lett...

Nyilvánosságra került, hogy milyen sok befektetési cég vásárolt Bitcoin ETF-et

Tegnap lejárt a határidő azoknak a befektetési cégeknek, amelyek több mint 100 millió dollár értékű Bitcoin ETF-et kezelnek, hogy nyilatkozzanak a birtokolt mennyiségről. Az adatok azt...

3 kriptó, amivel 100 dollárból 1000-ret csinálhatsz 2024-ben

Vendégbejegyzés Mivel a kriptopénzpiacon mindig bizonytalanság uralkodik, a befektetők időről-időre mérlegelik, hogy az esetleges veszteségek elkerülése érdekében ne-e inkább az eladás mellett döntsenek. Tény, hogy a kriptopiacok...

Michael Saylor: A szenátus akarja a Bitcoint

A SEC vitatott SAB 121 szabályának megsemmisítését célzó határozat elfogadását a kriptopénz-ipar jelentős jogalkotási győzelmeként ünnepelték. A MicroStrategy társalapítója, Michael Saylor az X közösségi oldalon ünnepelte...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!