70 százalékos leépítés a Steemitnél

-

A tomboló medvepiac a kriptovaluta tematikájú startupokat is erősen mellbe vágta. A Steemit, az egyik legrégebbi kriptovaluta platformja ennek eredményeképpen például elbocsátotta munkavállalóinak jelentős részét. Saját érméjük, a STEEM már január óta csak veszít értékéből.

Vegyél részt promóciós játékunkban, és vidd el a több mint 20.000 forint összértékű nyeremények egyikét!

 

Félgőzzel fut tovább a Steemit

Nehézidők járnak az egyik úttörő blokkláncplatform, a Steemit háza táján. Ned Scott vezérigazgató több radikális intézkedést is bejelentett, amelyet a rendszer változatlan teljesítményű üzemelésének érdekében végeznek. A Steemit egy olyan blokkláncalapú blog platform, amelyen az írók díjazást kaphatnak az általuk kreált tartalmakért cseréb. A Medium alternatíváját nyújtja, azzal a különbséggel, hogy itt lehetséges jutalmazni az egyes szerzőket.

Forrás: wikipedia.com

A Steemit vezérigazgatója kihangsúlyozta, hogy a platform zavartalan működésének biztosítása érdekében az operatív költségek csökkentésére kell összpontosítaniuk. Kijelentette:

„A kriptovalutapiac gyengesége miatt a STEEM automatikus fiat kereskedelme egyre veszteségesebb, illetve a teljes Steem csomópontok üzemeltetése drágább. Sajnos nagyjából 70 százalékos leépítésre kényszerültünk.”

Saját kriptovalutájuk, a STEEM több mint 80 százalékot veszített értékéből. Ez megnehezíti a vállalat felszínen tartását, ugyanis bevételük ennek automatikus fiat valutára alakításából származik. A mai bejelentés után az érme értéke 5 százalékkal emelkedett.

Folyamatban az újraszervezés

A Steem vezérigazgatója, Ned Scott azt is tisztázta, hogy a nehéz idők miatt az operatív költségeik csökkentésére kell koncentrálniuk, hozzátéve:

„Megtartottuk első egyesített megbeszélésünket, és számba vettünk minden költségcsökkentési megoldást, amit a közeljövőben meg tudunk valósítani, beleértve a steem pluginek hivemindre cserélését is egészen a Staging és Testing csomópontok csökkentését, illetve a munkavállalók számának redukálását”

A tárgyalás annak érdekében zajlott le, hogy a lehető legnagyobb részt menthessék meg a vállalatból.

Ned azonban még mindig hisz a Steemitben, szerinte egy kis energiabefektetéssel az egész internet legjobb blokkláncalapú alkalmazásává válhat. Ennek ellenére tudatában van annak, hogy jelenleg igen nehéz idők járnak. Az első most mindenesetre a platform működésének biztosítása. Zárásként kijelentette:

„Mi továbbra is hisszük, hogy a Steem messze a legjobb, legolcsóbb blokkláncprotokoll az alkalmazások számára. Bízunk benne, hogy az új irány miatt érkező fejlesztések sokkal jobbá tehetik a platform fenntarthatóságát. Azonban elsőként, hogy a Steem fejlődhessen, hatékony költségkezelésre van szükség, azaz biztosítanunk kell, hogy a rendszer gazdaságilag is fenntartható maradjon.”

A Steemit egyébként azért is fontos számunkra, mivel ezen a platformon keresztül publikálja az oldalunkon is megosztott Napi Tőzsde Mustrát, azaz az ottani „Picike Poloniex körkép”-et Kövesi Károly.

 

Forrás: btcnn.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon és az Instagramon. Legyen szép estéd!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam, illetve szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!

Legfrissebb bejegyzéseink

Jöhet a bitcoin ETF Ausztráliába is

Ausztrália spot Bitcoin ETF-jei az első három évben akár 3-4 milliárd dolláros tőkebeáramlást generálhatnak, legalábbis Jeff Yew, a Monochrome vezérigazgatója szerint, ha Ausztrália legnagyobb tőzsdéje...

Az ETFSwap (ETFS) a Solana (SOL), a Shiba Inu (SHIB) és a Dogwifhat (WIF) tovább erősödnek

Vendégbejegyzés Megkezdődik a verseny, hiszen négy neves kriptopénz, nevezetesen az ETFSwap (ETFS), a Solana (SOL), a Shiba Inu (SHIB) és a Dogwifhat (WIF) harcol az iparág...

4 érme, amit ne hagyj ki 2024 májusában

Vendégbejegyzés A kriptovaluták sebesen fejlődő világában az altcoinok a digitális valuta-ökoszisztéma kiemelkedő szereplőinek számítanak. A kripto portfóliójukat diverzifikálni kívánó befektetők igen gyakran fordulnak az altcoinokhoz, hiszen...

A Morgan Stanley megemeli a Bitcoin ETF-ek tétjét

A Morgan Stanley nemzetközi befektetési bank több alapnak is lehetővé akarja tenni, hogy felfedezzék a Bitcoin ETF-eket. A Morgan Stanley amerikai multinacionális befektetési bank benyújtotta az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!