A Cuvepia kiberbiztonsággal foglalkozó cég bejelentette, hogy vállalatuk több mint 30 kriptopénzzel kapcsolatos támadást fedezett fel magánszemélyek ellen, észak-koreai hackerek által – számolt be róla csütörtökön az angol nyelvű South China Morning Post.

Kwon Seok-Chul, a fent említett dél-koreai kiberbiztonsági vállalat vezérigazgatója azt mondta, hogy az új, észak-koreai támadások „egyszerű kriptóba fektető pénztárcahasználók” ellen irányultak. Hozzátette, hogy számos esetet valószínűleg nem is fedeztek fel, és hogy még több mint 100 támadás maradhatott rejtve.

A cikk állítása szerint a „BTC-vel rendelkező magánszemélyek megtámadása eltér a korábbi módszerektől”. A Cointelegraph még októberben számolt be róla, hogy Észak-Korea állítólag két kriptoátverést is támogatott ezen az éven. Az államilag finanszírozott hackelések állítólag a teljes ellopott kriptopénzek 65 százalékáért felelnek.

Nehezebb a hackerek dolga

Simon Choi, az IssueMakersLab kiberellenes kutatóvállalat alapítója az alábbi okoknak tulajdonítja, hogy a pénzváltók és pénzintézmények helyett most magánszemélyek ellen történtek nagyobb számú támadások:

„A váltók ellen történő direkt támadások nehezebbek lettek, így a hackerek alternatívaként a gyenge biztonsági rendszerrel rendelkező egyéneket célozzák meg.”

Choi azt is elmondta, hogy az áldozatok között tehetős dél-koreaiak szerepelnek. Szerinte ez azért van, mert „úgy gondolják, hogy ha egy gazdag cég vezérigazgatóját, vagy szervezet fejét támadják meg”, akkor „több milliárd wonnyi virtuális pénzt” tudhatnak majd magukénak.

Luke McNamara, a FireEye kiberbiztonság vállalat elemzője szerint „lehetséges, hogy a korábbi behatolásokból képesek voltak információt gyűjteni” arról, hogy „mely emberek használják ezeket a [kripto]váltókat”.

McNamara kifejtette, hogy „ha megértik és felismerik a célpontot”, akkor „képesek lesznek egyedi csapdákat állítani ezeknek a szervezeteknek és entitásoknak”. Hozzátette, hogy ez teszi őket „hatékonnyá abban, amit csinálnak.”

A Cointelegraph már korábban beszámolt róla, hogy a Kaspersky Labs azt állította, miszerint egy észak-koreai hacker nemrég egy kriptováltó ellen bevetette az „első” macOS malware-t.

A szakértők azzal érveltek, hogy Észak-Korea egyre inkább beleveti magát a kriptopénzekbe, annak érdekében, hogy kikerüljék az amerikai szankciókat.

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon és az Instagramon. Legyen szép napod!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam, illetve szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!