A Bitcoin túlmelegszik? Ez az index erre utalhat

-

A Bitcoin meteorikus emelkedése úgy tűnik, hogy a kriptovaluta-rajongók körében a kapzsiság érzését táplálja.

A Bitcoin közelmúltbeli emelkedése a 35.000 dolláros szintre feltüzelte a piaci szereplők kapzsisági hangulatát.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bitcoin Fear and Greed Index, egy népszerű értékmérő, amely a piaci hangulatot méri, jelenleg 72 ponton áll.

bitcoin
Forrás: alternative.me

A Bitcoin hangulati ingadozásai

Egy nappal korábban az index valamivel alacsonyabb, 66 ponton állt, még mindig a „kapzsiság” kategórián belül, de valamivel kisebb lelkesedést jelzett.

Egy héttel visszamenőleg az index 50-es „semleges” értéken állt, ami arra utal, hogy a piaci hangulat kiegyensúlyozott, sem a túlzott optimizmus, sem a pesszimizmus nem dominál.

Érdekes módon egy hónappal ezelőtt az index majdnem hasonló semleges állapotban volt, de egy kicsivel alacsonyabb, 47-es értéken.

A Bitcoin Fear and Greed Index történelmileg megbízható viszonyítási pontként szolgál a piac átfogó hangulatának megítéléséhez.

Mérőszámai különböző forrásokból merítik, beleértve a volatilitást, a volument, a közösségi médiát, a kérdőíveket és más piacvezérelt tényezőket.

Történelmileg az eufórikus piaci fázisokban az index a „kapzsiság” felé tolódik, figyelmeztetve a befektetőket a potenciális túlfűtöttségre.

Ezzel szemben a piaci visszaesés idején az index inkább a „Félelem” irányába mutat, amit a befektetők gyakran potenciális vásárlási lehetőségnek tekintenek.

Teljes mértékben bika üzemmódban

A Bitcoin 17 hónapos csúcsot ért el, és a korábbi veszteségekből is talpra állt, miközben egyre nagyobb várakozás előzte meg a kriptopénzre összpontosító tőzsdei alapok amerikai hatósági jóváhagyását.

A kriptopénz értéke több mint 10%-kal 35.000 dollárra emelkedett, mivel a kereskedők egyre jobban bíztak abban, hogy az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) a következő hónapokban zöld utat ad egy tőzsdén kereskedett alapnak (ETF), miután olyan nagy intézmények, mint a BlackRock pozitív jeleket küldtek.

Egy rövid konszolidációs időszakot követően a Bitcoin sikeresen visszaszerezte 34 000 dollár feletti helyét.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A történelmi adatok azt mutatják, hogy a jelenlegi ciklusban még lehet hely a kapzsiság növekedésére. Történelmileg 2021 februárjában az index kiemelkedően magas, 93-as értéket ért el.

A 2021 októberében 84-es csúcsot ért el. Ezek a múltbeli csúcsok azt mutatják, hogy a piac korábban a jelenlegi szinteknél bikásabb hangulatot tartott fenn, és van lehetőség arra, hogy a hangulat tovább emelkedjen.

Olvastad már? Bitcoin árfolyam-előrejelzés – Kiyosaki és Saylor szerint továbbra is bullish lendület várható

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Hong Kong-i rendőrség négy embert keres a kripto befektető elrablása miatt

Az ügyet ismerő személyek szerint a támadás egy 1,9 millió dolláros kripto befektetési vitához kapcsolódott, amelyben az áldozat érintett volt. A hongkongi rendőrség négy férfit keres,...

Az Ethereum bikák kiszoríthatják a medvéket a piacról?

Az Ethereum (ETH) árfolyama az elmúlt 24 órában 7,30%-kal csökkenhetett, de egy kulcsfontosságú mutató értékelése azt sugallta, hogy a csökkenés hamarosan véget érhet. Az indikátor, amiről...

Top 3 új kriptovaluta 2024-ben | A vadászat az 1000% potenciálért💎

Vendégbejegyzés A 2024-es bikafutás soha nem látott izgalmat váltott ki a kriptovaluták piacán, a befektetők pedig a következő nagy dobás után kutatnak. A rengeteg lehetőség közül három...

Worldcoin (WLD) technikai elemzés 05.12.

Prémium Worldcoin (WLD) A Worldcoin (WLD) árfolyama dupla feneket képzett egy kulcsfontosságú támaszszint körül, ami potenciális felhalmozódásra utal. Amennyiben az OpenAI hétfői élő közvetítése pozitív hatással lesz a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!