Az Ethereum ára elérheti a 8000 dollárt

-

Az Ethereum blokklánc natív kriptopénze, az Ethereum potenciálisan 8000 dollárra emelkedhet a következő két évben a Standard Chartered globális banki óriáscég friss előrejelzése szerint.

Ezt az optimista nézetet az Ethereum növekvő szerepe az okosszerződésekben, a szerencsejátékokban és a hagyományos eszközök tokenizálásában alapozza meg.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Geoff Kendrick, a StanChart devizakutatási részlegének vezetője is utalt egy ambiciózusabb hosszú távú strukturális értékelésre, amely 2040-re 26.000 és 35.000 dollár között mozog, és amelyet a kialakulóban lévő valós felhasználási esetek támasztanak alá.

Nem mindenkinek van pozitív véleménye

A Standard Chartered bikás kilátásai ellenére más iparági szereplők óvatosabb szemléletet képviselnek az Ethereummal kapcsolatban.

Nevezetesen, a JPMorgan Chase jelentése szerint az áprilisi Shanghai frissítés után az Ethereum hálózaton a napi tranzakciók 12%-os visszaesést mutattak.

A bank elemzői, élükön Nikolaos Panigirtzoglouval, aggodalmukat fejezték ki a felület csökkenő hálózati aktivitásával kapcsolatban.

A napi aktív címek hatalmas, 20%-os csökkenést tapasztaltak. Ráadásul az Ethereum hálózatán zárolt összérték 8%-kal zuhant.

Továbbá kilenc Ether határidős ETF elindítása gyenge teljesítményt mutatott, ami arra késztette a K33 Research elemzőit, hogy a Bitcoin felé való visszaváltás mellett érveljenek.

Az Ethereum csökkenő piaci részesedése

Miközben az Ethereum kihívásokkal néz szembe, a Bitcoin piaci dominanciája felfelé ívelő pályán van.

A CoinGecko adatai szerint a vezető kriptopénz piaci részesedése mostanra megközelíti az 50%-ot.

Az elmúlt héten a Bitcoin kevésbé meredek, 1,7%-os visszaesést produkált, szemben az Ethereum 4,6%-os csökkenésével.

Hozzátéve, hogy a Bitcoin piaci részesedése nemrég háromhavi csúcsot ért el, ami még inkább hangsúlyozza a kriptopénz növekvő dominanciáját a piacon, még akkor is, amikor az altcoinok alulteljesítenek.


Olvastad már? A Binance 2 milliárd dollár értékű FTX részvényeket birtokolt

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Pepe (PEPE) technikai elemzés 05.13.

Prémium Pepe (PEPE) A Pepe (PEPE) ismét reflektorfénybe kerülhet, mivel gyorsan megközelítette történelmi csúcsát. Tény, hogy egy bikás minta alakult ki a grafikonján, ami azt jelezte, hogy a...

Nem fog működni a staking az ARK Invest által kibocsátott Ethereum ETF esetén

Az Ark Invest és a 21shares felülvizsgálta a spot Ethereum ETF javaslatát, eltávolítva az előzőleg belefoglalt staking opciókat. Ez a változás jelentős különbséget jelent a...

ChatGPT jöhet a következő Apple telefonba

A Bloomberg május 11-i cikke szerint az Apple állítólag a szerződés véglegesítésén fáradozik az OpenAI csapatával a ChatGPT funkcióinak iPhone-okon történő használatára vonatkozóan, bennfentesek elmondása...

BTC bányászat vagy MI-asszisztált kereskedés: Melyik a jobb módja egy kriptoportfólió felépítésének?

A kriptókkal való kereskedés a múltban mindig azt jelentette, hogy bizony meg kell küzdeni az alacsony likviditással és a nagy volatilitással, ráadásul a jelentősebb árváltozásokra...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!