El Salvador az iskolákban is tanítana a bitcoinról

-

Az El Salvadori Oktatási Minisztérium, és a Mi Primer Bitcoin nonprofit szervezet egy új kezdeményezést indított, amely keretein belül 2024-re az ország összes iskolájában tanítani kezdenének a bitcoinról.

Az első körben, amely a héten kezdődött el, 75 iskolából 150 tanár számára tartanak oktatást a bitcoin alapjairól, hogy aztán ők a saját intézményeikben, a saját tanítványaiknak adhassák tovább az információkat.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


John Dennehy, az MPB alapítója hivatalosan is megerősítette a hírt, hogy ez egyfajta próbának számít, és az elképzelések szerint, ha ez a próba sikeres, akkor jövőre kiterjesztik az ország minden egyes iskolájára.

Dennehy szerint nagy hatása lehet az iskolai oktatásnak, amelyet nem szabad lebecsülni.

„El Salvador az első ország a világon, amely hivatalosan bevezette a bitcoint, mint pénzt. Mi mutatunk példát a világnak, és a minőségi, színvonalas oktatás az egyetlen módja annak, hogy ez a példa pozitív fogadtatást kaphasson.”

El Salvador, majd a világ

A projekt hosszú távú céljai között nem csak El Salvador szerepel, mint helyszín, ahol a kormány hivatalossá tette a bitcoint, és így a banki szolgáltatásokkal nem rendelkezők is bekapcsolódhatnak a pénzrendszerbe, a cég ennél messzebbre tekint.

„Ki akarjuk terjeszteni a kezdeményezést a többi országra is. el Salvador ebben világelső lett, a bitcoinos oktatásban, és szerintünk más ország is követni fogja a példáját. Az egész világ figyeli, hogy mi lesz ebből.”

Az eddigi becslések alapján az MPB már nagyjából 25 ezer diák számára nyújtott oktatást a bitcoinról, annak az alapjairól, és, hogy hogyan tudják használni a hétköznapokban.

Dennehy elmondta, hogy jelenleg is tárgyalásokat folytatnak két országgal, hogy ott is megkezdjék az oktatási tevékenységüket, bár azt nem árulta el, hogy mely országokról van szó.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az egyik Uruguay lehet, mivel a szervezet már meghirdette a regisztrációt egy, az országban hamarosan elinduló oktatás-sorozatra, a másik pedig esélyes pedig Kuba.

A Cuba Bitcoin nevű közösség szintén a közösségi médiában jelentette be, hogy az MPB kurzusai hamarosan náluk is elérhetővé válnak, bár az elején csak korlátozott létszámú hallgatóság számára.


Olvastad már? A 2024-es választások után foglalkozhat a digitális euró ügyével az európai Parlament

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Törökországban új kriptotörvény jöhet

A török törvényhozók állítólag ezen a héten a parlament elé terjesztik a kriptovaluta-szabályozásról szóló tervezetjavaslatot. A helyi sajtó vasárnap arról számolt be, hogy a török...

A Bitcoin ára 61.000 dollár felé esik, ahogy a Coinbase rendszerszintű üzemzavarról számol be

A legnagyobb amerikai székhelyű kriptopénz tőzsde a Coinbase percekkel ezelőtt tájékoztatta ügyfeleit, hogy egész rendszerre kiterjedő kiesés tapasztalható, de egyben megnyugtatta őket, hogy minden pénzeszköz...

Near Protocol (NEAR) technikai elemzés 03.14.

Prémium Near Protocol (NEAR) Mivel a Bitcoin egy éjszakai 2,39%-os emelkedéssel visszapattant a 63.000 dolláros szint közelébe, az altcoinok emelkednek. A mémérmék mellett a Near Protocol (NEAR)...

Jupiter (JUP) árfolyam elemzés 05.14.

Prémium Jupiter (JUP) Noha a kriptoipar az elmúlt nap folyamán emelkedő árfolyam-akciót mutatott, és a Jupiter (JUP) árfolyama ez idő alatt körülbelül 5%-kal nőtt, hosszú távon továbbra...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!