A 2024-es választások után foglalkozhat a digitális euró ügyével az európai Parlament

-

Mairead McGuinnes, az Európai Parlament egyik pénzügyi tisztviselője nemrégiben úgy fogalmazott, hogy a digitális euró kérdése nem tartozik a sürgős témák közé, és legkorábban a 2024-ben esedékes választások után kerülhet a parlament napirendi pontjai közé.

A tisztviselő szerint a központi banki digitális pénznem, a CBDC szép lassan előtérbe kerülhet majd, miután a júniusban tartandó választások után az Európai Parlament kinevezi az Európai Bizottság tagjait.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


McGuinnes egy pénzügyi konferencián vett részt a héten, és az ott tartott beszédében fejtette ki, hogy az Európai Központi Bank most októberben fogja eldönteni, hogy foglalkozik-e egyáltalán a digitális euróval.

„A készpénz használata folyamatosan csökken. Kártyával vásárolunk valamint mobilos fizetést használunk, a neten rendelünk dolgokat. Ha eljön az idő, hogy a készpénz eltűnik, akkor is lesz pénz, a központi bankok pénze. Persze nem biztos, hogy fizikai formában, hanem inkább digitálisan fog majd létezni.”

Idén júniusban született meg egy törvényjavaslat, amely a digitális euró létrehozását tenné lehetővé.

Ennek keretein belül részletesen kitérnek a digitális euróhoz köthető szolgáltatásokra, a magánszféra védelmére, és az offline fizetési lehetőségekre is.

A tervek szerint a bankok és a különböző pénzügyi intézmények megoszthatnák a felhasználói adatokat a fintech vállalatokkal, a megfelelő kompenzációért cserébe.

Az EKB egyik vezetőségi tagja nemrégiben úgy nyilatkozott, hogy a pénzrendszer önállóságának a megőrzésében is nagy segítség lehet egy, az EKB által kiadott CBDC.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


2023 októberére az elképzelések alapján véget érhet az adatgyűjtési fázis a digitális euró ügyében, és utána a parlament dönthet arról, hogy hogyan folytatódjon a fejlesztés, milyen technikai részletekkel foglalkozzanak mélyebben.

Az Európai Parlamenti választások 2024 júniusában várhatók, és a megválasztott parlament fogja kinevezni az európai bizottság elnökét és a tagjait, akiket az Európai Tanács jelölhet ezekre a pozíciókra.

Olvastad már? A világon mindössze 6 Bitcoin-milliárdos van, derül ki egy jelentésből

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

A PEPE 4.negyedéve ígéretesen indul, folytatódik-e a növekedés?

Aligha volt unalmas fejezet a Pepe (PEPE) békás témájú termék rövid történetében. A mémcoint szeszélyes árfolyam-ingadozásai, amelyek egy portfóliót megalapozhatnak vagy megtörhetnek, sok kriptopénz megfigyelő érdeklődését...

Jövő héten kezdődik az FTX tőzsde alapítóinak a büntetőpere

Sam Bankman-Fried, a becsődölt FTX tőzsde alapítója és ügyvezetője a jövő héten áll a bíróság elé. A vádak között csalás, összeesküvés, értékpapír-csalás, és pénzmosás is...

Miért érdemes odafigyelni az Arbitrumra?

Az Arbitrum nagyjából egy hete indította el a saját fejlesztési programját, egyfajta ösztöndíjat, és már most látszik a hálózati változásokból, hogy a kezdeményezés megfelelő útra...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!