A világon mindössze 6 Bitcoin-milliárdos van, derül ki egy jelentésből

-

A világon mindössze 22 embernek van legalább 1 milliárd dollár értékű kripto befektetése. Közülük mindössze hat ember tartja a befektetését Bitcoinban (BTC).

A Henley & Partners londoni székhelyű tanácsadó cég szeptember 5-én közzétett „Crypto Wealth Report” című jelentésében szerepeltek a megállapítások.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A jelentés szerint világszerte 88.200 milliomos rendelkezik kriptovalutákkal. Közülük 40 500 befektető Bitcoinban tartja virtuális befektetéseit.

A jelentésből az is kiderült, hogy 182 magánszemély több mint 100 millió dollárnyi kriptovalutával rendelkezik. Ezek közül 78 százmilliomos pedig Bitcoinban tartja virtuális befektetéseit.

Forrás: Henley & Partners

Bár a jelentés nem nevezett meg egyetlen kriptomilliárdost sem, bizonyos magánszemélyek magasan jegyzett kriptobirtoklásairól tudunk.

A Digital Currency Group alapítója és vezérigazgatója, Barry Silbert, a Gemini társalapítói, Cameron és Tyler Winklevoss, a Binance (BNB) vezérigazgatója, Changpeng Zhao, a Coinbase (COIN) vezérigazgatója, Brian Armstrong, a Ripple (XRP) társalapítója, Chris Larsen és a MicroStrategy ügyvezető elnöke, Michael Saylor a leggazdagabb kripto befektetők közé tartoznak.

Összesen világszerte elképesztő 425 millió magánszemély rendelkezik valamilyen formában kriptoeszközökkel.

Szingapúr, Svájc és az Egyesült Arab Emírségek a kripto-barát országok közé tartozik.
A jelentés tartalmaz egy kriptoelfogadási indexet is.

A kripto-barát országok listájához számos tényezőt figyelembe vett, köztük a nyilvános elfogadottságot, az infrastruktúra elfogadottságát, a szabályozási környezetet, az adószabályokat stb.

bitcoin
Forrás: Henley & Partners

Szingapúr, Svájc és az Egyesült Arab Emírségek (EAE) áll az indexet vezető első három ország között.

Hongkong, Ausztrália, az Egyesült Királyság, Kanada, Málta és Malajzia szintén felkerült a 10 legjobb kripto-barát ország listájára.

Szingapúr és az Egyesült Arab Emírségek mind az adóbarát, mind a nyilvános elfogadás tekintetében a lista élén állnak. A szabályozási környezet tekintetében azonban Szingapúr és Svájc vezeti a listát, az Egyesült Arab Emírségek pedig messze lemaradva.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Henley & Partners vezérigazgatója, Juerg Steffen kiemelte, hogy az elmúlt hónapokban jelentősen megugrott a kriptomilliomosok megkeresése a kripto-barát országokkal kapcsolatban.

A következőket mondta: „Az emberek nem tudják, hogy az ilyen jellegű kérdésekkel kapcsolatban milyen fontosak az információk,

„Az elmúlt hat hónapban jelentős megugrást tapasztaltunk a kriptomilliomosok megkeresései között, akik a kriptovaluták kereskedelmének vagy használatának esetleges jövőbeli tilalma ellen szeretnének védekezni saját országukban, valamint enyhíteni a digitális eszközöket forrásnál megadóztató agresszív adópolitikák kockázatát.”.

A kripto érdekeltek egy sora, köztük vállalkozók, kereskedők és bányászok érdeklődnek a kriptovagyonuk optimalizálását célzó befektetési migrációs stratégiák iránt.

A végrehajtás általi harcias szabályozás és a fenyegető kriptotilalmak arra kényszerítik a kriptórajongókat, hogy biztonságosabb menedéket keressenek.


Olvastad már? Videójátékok: a kriptovaluták végső játszótere?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!