A kriptovaluta és a sport kapcsolatának rövid áttekintése

-

A sport világa egy több milliárd dolláros befektetés, a játékosok, és virtuálisan szinte mindenki a sportközösségből valamilyen módon ebbe a területbe invesztál. A kriptovaluták közelmúltban történt bevonása segíthet abban, hogy a terület a korábban vártnál is nagyobb mértékben fejlődjön.

Olvastad már? A blokklánc-technológia kibontakozása tovább tart, mint az interneté

 

A legjelentősebb összefonódás

Bár a 2014-es oroszországi téli olimpia tele volt elbűvölő és lebilincselő pillanatokkal, a legérdekesebb mégis a jamaikai Bobsleighből érkezett csapat volt, ők ugyanis 30.000 dollárt gyűjtöttek a Dogecoin segítségével, hogy megengedhessék maguknak az európai utat.

Az egyedülálló eset jó hatással volt a kriptovaluta árfolyamára, a DOGE ugyanis 50 százalékos növekedést produkált a Bitcoinal szemben, 2013 végén, illetve 2014 elején.

A 2014-es év még egy nagyszerű együttműködést is felvonultatott: a Bitpay kriptopénzváltó és az ESPN között. A két partner átnevezte a Beef O’Brady Bowlt – St Petersburg Bitcoin Bowlra. A csarnokot ezután megtöltötték BTC-t is elfogadó eladókkal, Bitcoin ATM-ekkel, a BitPay pedig igyekezett a helyet valamiféle kriptomenedékké alakítani, innovációkkal és ösztönző technológiákkal megtöltve azt.

Az együttműködésnek sajnos egy évvel később vége szakadt, mégis soha el nem felejthető kezdeményezésként maradhat fenn azoknak a szurkolóknak az emlékezetében, akik itt találkoztak először a kriptovalutákkal, vagy itt ismerték meg behatóbban a technológiát.

Tekerjünk előre 2018-ra

A 2014-es sikeres együttműködési kezdeményezések után a felek rengeteg erőfeszítést tettek a sport- és a kriptoközösség kapcsolatának megerősítésére.

Az eToro év elején bejelentett egy hirdetési együttműködést hét angol első osztályban játszó focicsapattal. Az üzletet egyébként Bitcoinban rendezték, és a mai napig e két iparág legnagyobb szabású keveredésének számít.

A CoinDeal kriptovaluta-váltó szintén együttműködésre lépett az angol bajnokságban játszó Wolverhampton Wanderers csapattal, így logójuk a játékosok mezének ujjára kerülhetett.

Az amerikai Sacramenti Kings kosárlabdacsapat nemrég bejelentette, hogy mostantól elfogadja a Bitcoint, mint fizetőeszközt. A csapat szintén közölte, hogy továbbra is folytatják az Ethereumbányászatot az alagsorban.

A két közösség kapcsolata csak akkor lesz szorosabb, ha a többi csapat sikerén felbuzdulva a vezető klubok is csatlakoznak a kriptoszférához.

Azonban a két iparág összefonódása nagyban függ a kriptovaluták élettartamának hosszától is – a legtöbb csapat ugyanis valószínűleg hátat fordítana az ilyen projekteknek, amennyiben a nagyobb piaci törés következne be.

Forrás: btcnn.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Twitteren. Legyen szép napod!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam, illetve szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!

2 HOZZÁSZÓLÁS

Hozzászólások lezárva.

Legfrissebb bejegyzéseink

Májusban hirdetik ki, hogy mekkora kártérítést kell fizetnie a becsődölt Terraform Labs alapítójának

A SEC azt javasolta, hogy Do Kwon és a Terraform Labs körülbelül 5,3 milliárd dollárt fizessen vissza jogtalan nyereség, előzetes kamat és polgári büntetés címén,...

Újabb kódhibát találtak egy defi protokollban, de most negyedmillió dolláros jutalom járt érte

Egy kiberbiztonsági szakértőt 250.000 dolláros jutalmat kapott egy olyan defi sérülékenység felderítéséért, amelynek révén a hackerek a múltban milliókat lophattak el a különböző kriptovaluta protokollokból. Manipulálható...

Polkadot (DOT) technikai elemzés 05.02.

Prémium Polkadot (DOT) A legjobban teljesítők között a Polkadot ígéretes fellendülési lehetőséget mutat, mivel leküzdi a kínálati hullámot. A Polkadot (DOT) árfolyama a bikás fordulat lehetőségével lassan lendületet...

Lengyelországban terjeszkedik a Dél-afrikai VALR tőzsde

A VALR, Dél-Afrika legnagyobb kriptotőzsdéje hamarosan Lengyelországban is kínálni fogja kriptovaluta szolgáltatásait, és aktívan keresi a lehetőségeket más joghatóságokban is szerte a világon. A Reutersnek adott...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!