Már Asicboostot is használnak a bányászok a BCH hálózatán

-

Október 22-én a Bitmain firmware frissítésében elérhetővé tette az Asicboost optimalizációt az Antminer bányászgépekre. Ezóta a Bitcoin Cash bányászpoolokban már alkalmazzák a protokollt, ahol múlt héten mát 63 Asicboost blokkot generáltak.

Olvastad már? A BitMex hálózatmegfigyelő szoftvert vet be

 

Hat BCH poolban bányásznak az Asicboost technológia segítségével

Az Asicboost optimalizáció szép fokozatosan kúszott be a bányászati szférába, a protokollt most a BCH láncán is alkalmazzák. Eddig hat poolban kezdték meg az verzióváltó Asicboost alkalmazását, a láncon jelenleg az Antpool, BTC.com, Okminer, Prohashing, Viabtc és egy ismeretlen csatornán aknázhatjuk ki a technológia nyújtotta lehetőségeket.

        Forrás: wikimedia.com

Az Asicboost.dance adatai alapján az október 22-i firmware frissítés óta mind a BCH, mind a BTC hálózaton jelentősen emelkedett a protokoll használatainak száma. Az oldal alkotói készítettek egy másik, Cash.asicboost.dance névre hallgató weblapot is, amely csak a BCH hálózaton méri az aktivitást.

Az Asicboost egykor elég vegyes véleményeket zsebelt be, ugyanis többen a technológia rejtett használatára gyanakodtak. Most, hogy hivatalosan is támogatottá vált, a bányászati poolok egy csoportja máris beépítette rendszerébe a protokoll támogatását, a teljesítmény növelésének érdekében.

Az Asicboost képes nagyjából 20 százalékkal gyorsítani a bányászati folyamatot, az ASIC-on belül a jel útjába kerülő kapuk számának csökkentésével.

A Dr. Timo Hanke által kiadott fehér könyv alapján a megoldás bármely ASIC-ra implementálható. Kezdetben a protokollt csak a BTC hálózatán alkalmazták, csak a múlt héten 111 blokkot generáltak az Asicboost segítségével, illetve az ezzel bányászó eszközök a teljes hálózati hashráta 11 százalékát (5,87 EH/s) tették ki.

A BCH hálózat hashrátájának 6 százalékát az Asicboost adja

A BCH bányászok is megkezdték a technológia alkalmazását, ahogy ez a Cash.asicboost.dance weboldal adataiból is látható, miszerint csak a múlt héten 63 blokkot bányásztak Asicboost segítségével.

Ez azt jelenti, hogy a BCH hálózat hashrátájának 6,25 százalékát (0,23 EH/s) szolgáltatják a protokollt alkalmazó hardverek. Az Asicboost blokkok számában egyébként az Okminer vezet, amely pool a teljes hálózati erőforrásainak 10,3 százalékát adja. Őket követi a Bitmain Antpoolja, majd a BTC.com.

Összességében megállapítható a BCH-hálózat hashrátájának általános növekedése, de nincsenek kiugró csúcsok azóta sem, hogy egyre többen kezdték el alkalmazni a protokollt.

A hashrate növekedés valószínűleg kedvező hatással lesz majd a Bitcoin Cash árfolyamára is, jövedelmezőbbé téve a BCH-t a Bitcoinnál. Amikor hétvégén az árfolyam megugrott, az Asicboost alkalmazásának mértéke közelebb járt a 7 százalékhoz, mint bármikor azóta, mióta megfigyelik a hálózat sebességét.

 

Forrás: news.bitcoin.com

 

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Twitteren. Legyen szép estéd!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam, illetve szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!

2 HOZZÁSZÓLÁS

Hozzászólások lezárva.

Legfrissebb bejegyzéseink

Újabb kódhibát találtak egy defi protokollban, de most negyedmillió dolláros jutalom járt érte

Egy kiberbiztonsági szakértőt 250.000 dolláros jutalmat kapott egy olyan defi sérülékenység felderítéséért, amelynek révén a hackerek a múltban milliókat lophattak el a különböző kriptovaluta protokollokból. Manipulálható...

Polkadot (DOT) technikai elemzés 05.02.

Prémium Polkadot (DOT) A legjobban teljesítők között a Polkadot ígéretes fellendülési lehetőséget mutat, mivel leküzdi a kínálati hullámot. A Polkadot (DOT) árfolyama a bikás fordulat lehetőségével lassan lendületet...

Lengyelországban terjeszkedik a Dél-afrikai VALR tőzsde

A VALR, Dél-Afrika legnagyobb kriptotőzsdéje hamarosan Lengyelországban is kínálni fogja kriptovaluta szolgáltatásait, és aktívan keresi a lehetőségeket más joghatóságokban is szerte a világon. A Reutersnek adott...

Vége a Bitcoin 7 hónapos „eufóriájának”?

A Bitcoin (BTC) Net Unrealized Profit & Loss (NUPL) mérőszáma azt mutatja, hogy a coin piaca továbbra is az eufória fázisában van, a befektetők körében...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!