Elon Musk felfüggeszti a mémérméhez kapcsolódó twitter fiókot

-

Elon Musk, a SpaceX és a Tesla vezérigazgatója felfüggesztette a népszerű Bob Token (BOB) mémérmehez kapcsolódó fiókot, ami 30%-os értékcsökkenést eredményezett.

A BOB egy ERC-20 mémérme, amely egy Twitter válaszrobotot, Bobot működtet.

A robot azért lett létrehozva, hogy egyszerűen elmagyarázza a tweeteket, és aktiválódik, amikor bárki hozzászólásban az @explainthisbob címkével megjelöli.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Bob szellemes válaszai miatt népszerűvé vált a Twitter-felhasználók körében, aminek következtében a BOB token is egyre nagyobb népszerűségre tett szert a kriptovaluta rajongók körében.

Azonban, mint a legtöbb mémérme, a BOB-nak sem jellemző a hatékony felhasználás vagy az alapvető értékajánlat, ezért csalási vádakat vonz maga után.

Musk, aki ismert az aktív és gyakran vitatott jelenlétéről a Twitteren, korábban kapcsolatba került a @ExplainThisBob fiókkal, amit csalárd kriptovaluták népszerűsítésével vádoltak.

Brett Meiselas, Musk egyik kritikusa rámutatott, hogy a szélsőjobboldali aktivista csak egy nappal a felfüggesztés előtt erősítette meg a fiókot.

„Elon ismét kapcsolatba lép és támogatja ezt az idegesítő bot kriptovaluta fiókot, az @ExplainThisBob-ot – még csak tegnap is tette” – írta Meiselas a Twitteren.

„Aztán hirtelen felfüggeszti, és a csalárd mémérme értékét zuhanásba hozza. Ez gyanús, nem?”

A felfüggesztés előtt Musk egy tweetben kétségbe vonta a fiók hitelességét, és így fogalmazott:

„Ez biztosan úgy néz ki, mint egy csalárd kriptovaluta fiók. Ha így van, akkor felfüggesztésre kerül.” A felfüggesztés röviddel a tweet után bekövetkezett.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ennek ellenére sokan a kriptovaluta közösségben védelmezik a mémérmet és a kapcsolódó fiókot.

Az elkötelezettek a „FREEBOB” hashtaggel fejezték ki tiltakozásukat Musk „csalásnak” nevező megállapítása ellen.

Ez nem az első alkalom, hogy Musk tweetjei jelentős hatással vannak a kriptovaluta árakra, ezáltal folyamatos vitákat generálva a közösségi média hatalma és szerepe kapcsán a pénzügyi piacokon.


Olvastad már? A Solana jó hírekkel szolgál a befektetőinek

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A világ egyik legnagyobb hagyományos tőzsdéje bevezetné a bitcoin-kereskedést

A Financial Times arról számolt be, hogy a növekvő intézményi érdeklődésnek köszönhetően a világ egyik legnagyobb tőzsdéje saját bitcoin-kereskedelmi részleget akar indítani. A Wall Street...

Polygon (MATIC) technikai elemzés 05.17.

Prémium Polygon (MATIC) A Polygon (MATIC) azonban, megkülönböztetve a zavart piaci hangulatot, többé-kevésbé stagnáló piaci viselkedést tartott fenn. Noha az előre meghatározott ellenállási és támaszszinteken belül kereskedett, a...

Sui (SUI) árfolyam elemzés 05.17.

Prémium SUI A SUI árfolyama körülbelül 3%-os ugrást mutatott 267,202 millió dollár (+11,24%) kereskedési volumen mellett az elmúlt 24 órában, miután az elmúlt 30 napban 15,30%-os, az...

Andrew Tate, a Top G hatalmas bitcoin-befektetést tervez

Andrew Tate, korábbi kickbox bajnok és amerikai vállalkozó, a rajongói körében csak Top G, 100 millió dollárnyi bitcoint vásárolna. Tate egyértelművé tette, hogy elege lett...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!