Stablecoinban is lehetne óvadékot fizetni New Yorkban

-

Május tizedikén adott be egy új javaslatot az állam egyik demokrata képviselője, Latrice Walker, amellyel kibővítenék az óvadékfizetésre használható lehetőségek körét, és felvennék a listára a stablecoinokat.

A korábban létező megoldások, a készpénz, a biztosítási kötvények, vagy a hitelkártyák mellett új fizetési módként a kriptopénzek, a fiat fedezetű stablecoinok is választhatóak lennének.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A törvényjavaslat így az állam büntető törvényei közé gyakorlatilag a digitális pénzeszközöket is bevezetné, legalábbis a hagyományos valutéhoz kötötteket.

Az egyelőre nem lett meghatározva, hogy a stablecoinok közül pontosan melyeket vennék fel az állam által elismert pénzeszközök listájára, melyeket fogják elfogadni a hivatalnokok New Yorkban.

Forrás: Legiscan

2022 decemberében a bedőlt FTX tőzsde alapítója, Sam Bankman-Fried 250 millió dollárnyi óvadék ellenében lett szabadlábra helyezve, pontosabban házi őrizetre ítélve, idén októberig, amikorra a tárgyalása van időzítve.

New York állam főügyésze, Letticia James május elején adott be egy új tervezetet, amely a jelenleginél is nagyobb befolyást biztosítana az államnak a kriptotőzsdék fölött.

Forrás: Igazságügyi Minisztérium

Az új jogszabályok alapján a helyi hivatalnokok idézéseket nyújthatnak be, polgári pereket indíthatnak, és büntetéseket szabhatnának ki a kriptoipari vállalkozásokra, amelyek megszegik az állami szabályokat, és a csalásban vagy más illegális tevékenységben érintett cégeket akár le is állíthatnák.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A legújabb törvénytervezetből kitűnik, hogy az állam hivatalnokai elismernék a stablecoinok létjogosultságát és használhatóságát, a főügyész kifejezetten ellenséges hangnemet használ a kriptoipar ellen az utóbbi időben.

Január ötödikén a Celsius korábbi vezetője, Alex Mashinsky ellen indítottak pert, május kilencedikén pedig a Seychelles-szigetekre bejegyzett Kucoint vádolták meg azzal, hogy értékpapírokat ad el amerikai állampolgároknak, megfelelő engedélyek nélkül, illegálisan.

Olvastad már? A Milady a legtöbbet forgalmazott NFT kollekcióvá vált

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Captain Tsubasa NFT focijáték debütál az Oasys blokkláncon

A klasszikus japán anime sorozat, a Captain Tsubasa bemutatta NFT focijáték formájában tér vissza az Oasys blokkláncra. A web3-as játékokra specializálódott Oasys május 20-án jelentette be,...

Ez az új kripto előértékesítés közelít a 3 millió dollárhoz

Képzelj el egy kriptovalutát, amelyben egyesül az internet mém kutyák iránti megszállottsága és a mesterséges intelligencia (AI) világa. A WienerAI (WAI) csapata pontosan ezt hozta el...

A Bitcoin ára eléri a 70.000 dollárt, amint BTC ETF vásárlása megugrik

Az elemzők szerint a Bitcoin árfolyama új csúcsok felé tart most, hogy a közelmúltbeli konszolidációs szakasz véget ért. A Bitcoin árfolyam a hőn áhított 70.000 dolláros...

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!