A Bitcoin árai a kereskedők számára a fordulatot jelenti

-

Az intézményi befektetők kezdenek medvéssé válni a Bitcoinnal szemben, mivel a kriptovaluta elleni short pozíciók emelkedtek.

A bányászok bevételei csökkentek, de a bányászcégek nagyrészt érintetlenek maradtak. Az elmúlt három hónapban a Bitcoin értéke jelentős emelkedést tapasztalt.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Mindazonáltal a Bitcoin közelmúltbeli piaci teljesítménye korrekciós fázist sugallt, ami a kereskedők bizalmának csökkenéséhez vezetett.

A short pozíciók emelkednek

Az Arkham Intelligence kriptoelemző cég szerint Andrew Kang masszív short pozíciókat vett fel a BTC ellen.

Andrew Kang intézményi befektető, és a Mechanism Capital kripto befektetési cég társalapítója. Az általános piaci trend alátámasztotta Andrew érzéseit.

A Coinglass adatai szerint a BTC ellen felvett short pozíciók aránya 47%-ról 50,6%-ra nőtt az elmúlt napokban.

Forrás: Coinglass

Annak ellenére, hogy a kereskedők BTC-vel szembeni hangulata medvés volt, a címek továbbra is BTC-t gyűjtötték.

Ezt mutatták a Glassnode adatai, amelyek szerint a 0,1 bitcoinnál több bitcoin birtokló címek száma elérte a 4,3 milliós rekordot.

A bányászokra áttérve megfigyelhető volt, hogy átmeneti nehéz időszak elé néznek. A Glassnode adatai szerint a bányászok díjai csökkenni kezdtek.

Ez a bevételeik csökkenéséhez vezetett. Az elmúlt néhány napban a bányászok által termelt bevétel 31,63 millió dollárról 25,97 millió dollárra esett vissza.

Forrás: blockchain.com

A bányász indexre pillantva

A bányászok előtt álló kihívások azonban csak átmeneti visszaesést jelenthetnek.

A hashrateindex adataiból kiderült, hogy a kriptobányász részvényindex eddig 115%-ot emelkedett 2023-ban, ami jelentősen meghaladja a bitcoin 79%-os növekedését.

A Crypto Mining Index a bányászati vállalatok teljesítményét méri, és az iparág általános tendenciáját jelzi.

Forrás: Hashrate Index

A Core Scientific vállalat 2023-ban 455%-ot erősödött, és jelenleg a legjobban teljesítő vállalat.

Hatalmas adósságállománya erősítette a saját tőkéjét a piac csak felfelé irányuló környezetében, és a bányászat gazdaságosságának javulása pozitívan hatott a pénzforgalmára.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A Digihost, a Cipher, a Riot, az Iris Energy és a Marathon további stabilan teljesítő vállalatok. érdekes módon ezek a vállalatok viszonylag alacsony adóssággal rendelkeznek, és kevésbé tőkeáttételesek, mint a Core Scientific.

Mindannyian felülmúlták a várakozásokat ebben a negyedévben, erős havi működési frissítésekkel.

Ugyanakkor bizonytalan, hogy a bányászok bevételei a Crypto Miner Indexszel összhangban javulnak-e.

zeta

Olvastad már? A Ripple 3,7 milliárd embernek szeretne segíteni, íme hogyan

Kiemelt kép: fdecomite

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A világ egyik legnagyobb hagyományos tőzsdéje bevezetné a bitcoin-kereskedést

A Financial Times arról számolt be, hogy a növekvő intézményi érdeklődésnek köszönhetően a világ egyik legnagyobb tőzsdéje saját bitcoin-kereskedelmi részleget akar indítani. A Wall Street...

Polygon (MATIC) technikai elemzés 05.17.

Prémium Polygon (MATIC) A Polygon (MATIC) azonban, megkülönböztetve a zavart piaci hangulatot, többé-kevésbé stagnáló piaci viselkedést tartott fenn. Noha az előre meghatározott ellenállási és támaszszinteken belül kereskedett, a...

Sui (SUI) árfolyam elemzés 05.17.

Prémium SUI A SUI árfolyama körülbelül 3%-os ugrást mutatott 267,202 millió dollár (+11,24%) kereskedési volumen mellett az elmúlt 24 órában, miután az elmúlt 30 napban 15,30%-os, az...

Andrew Tate, a Top G hatalmas bitcoin-befektetést tervez

Andrew Tate, korábbi kickbox bajnok és amerikai vállalkozó, a rajongói körében csak Top G, 100 millió dollárnyi bitcoint vásárolna. Tate egyértelművé tette, hogy elege lett...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!