Az oroszok más országok digitális valutáit is hajlandóak használni

-

A Bank of Russia úgy nyilatkozott, hogy a digitális rubelhez kialakított rendszert úgy építik fel, hogy az képes legyen kezelni más országok digitális pénznemeit is.

A szükséges megoldások pedig már fejlesztés alatt állnak.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az orosz CBDC kibocsátására szolgáló platform így a tervek szerint más országok hivatalos pénzeivel is használható lesz majd, az orosz pénzügyi hatóságok egyértelműen kijelentették, hogy ez tervbe van véve.

A központi bank és az orosz törvényhozók úgy fogalmaztak, hogy még nincsen minden részlet letisztázva, de a digitális rubel és a többi külföldi valuta közötti átjárást biztosító megoldások már fejlesztés alatt állnak, több különböző formában is.

A két fő irány, amelyet megcéloztak, az eltérő valuták közötti direkt integráció, vagy egy nemzetközi platform létrehozása, amely kezeli a több eltérő rendszer közötti kommunikációt.

Az orosz központi bank továbbra is határozottan ellenzi, hogy a különböző magánkibocsátású, decentralizált kriptopénzek továbbra is szabadon forgalmazhatók legyenek a Föderáció területén, és a Bits.media információi szerint azt a pletykát is cáfolták, hogy egy saját, állami működtetésű nemzeti kriptotőzsdét hoznának létre.

A bank viszont azt is elmondta, hogy a kriptopénzekkel történő nemzetközi elszámolások, a különböző esettanulmányok, kísérletek elvégzésére egy speciális szervezetet fognak létrehozni, amely kezeli majd az intézmények közötti tranzakciók esetén a kriptopénzek vásárlását és eladását, vállalva a közvetítő szerepét.

Azt viszont már előre elmondták, hogy nem akarnak a rubelhez, a nemzeti fiat valutához kötött stablecoint kibocsátani.

A pénzügyi szabályozók pedig úgy fogalmaztak, hogy alapvetően nincsenek ellene annak, hogy ilyen kriptoeszközökkel kereskedjenek az állampolgárok, vagy ilyenek használatával bonyolítsanak nemzetközi kereskedelmi ügyleteket.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Az ukrajnai inváziót követő nyugati szankciók miatt az oroszok már dolgoznak egy alternatív pénzügyi elszámoló-rendszeren, amely segítségével a baráti országokkal, például Törökországgal el tudnak számolni egymás között.

Elvira Nabiullina, a központi bank kormányzója azt is hozzátette, hogy a bank lehetővé teszi, hogy a külföldi kereskedelmi kapcsolatok terén kriptopénzekkel is üzletelhessenek a vállalkozások.

zeta

Olvastad már? Gyengülést mutat a Bitcoin a heti zárás közeledtével

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin 60 ezer dollárral kapcsolatos aggodalmak miatt a kriptopiac érzi a borzongást

A Bitcoin (BTC) közelmúltbeli felfutása nagy reményt keltett a kriptoterületen az elmúlt hónapokban. A BTC közelmúltbeli árfolyammozgásai azonban teljes mértékben megváltoztatták az árfolyamot. Mozgatók, megrendítők és...

A kripto szakértők nagyot fogadnak erre az új VR tokenre, ezt érdemes tudni róla

Vendégbejegyzés Egy új VR játékplatform vár megjelenésre, amelynek nemrég kezdődött az előértékesítése. Az 5thScape projekt 5SCAPE névre hallgató, natív használati tokenje a 15 millió dolláros céljának...

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!