Elon Musk szerint a mesterséges intelligencia elpusztíthatja a civilizációt

-

A technológiai szektor legnagyobb cégei szerte a világon azon dolgoznak, hogy megvalósítsák a valódi mesterséges intelligencia létrehozását, amely segítséget nyújthat az emberiségnek.

Vannak viszont olyanok is, akik arra figyelmeztetnek, a jó szándék akár katasztrófához is vezethet.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Tesla vezetője is ez utóbbi tábort erősíti, és nemrégiben ismét elmondta a hallgatóságnak, hogy a mesterséges intelligencia potenciálisan a civilizáció pusztulását is okozhatja.

Március 15-én látott napvilágot a hír, hogy Musk egy teljesen új céget indít, amely az MI-kutatásokkal foglalkozna, és ehhez már össze is állt a kezdőcsapat a kutatókból és mérnökökből.

Ennek ellenére Musk mindig kifejti az álláspontját, hogy a technológia pusztító következményekkel is járhat, csakúgy, mint számos más technikai vívmány az emberiség történelméből.

Főleg igaz ez, ha az dolog rossz kezekbe kerülhet, vagy eleve kétes szándékokkal kerül kifejlesztésre.

Musk elismeri, hogy az MI nagyon is veszélyes lehet. Egy, a Fox-nak nemrégiben adott interjújában úgy fogalmazott, hogy a mesterséges intelligencia veszélyesebb következményekkel járhat, mintha egy hadihajót rosszul terveznek meg, vagy egy gyárban elrontanak valamit az összerakás során.

Ez akkor is van, ha amúgy az esélyek viszonylag kicsik.

„Teljesen mindegy, hogy mennyire kicsi az esély arra, hogy valami balul sül el, és mennyire nagy következményekkel is járna. Ez a technológia potenciálisan elpusztíthatja a civilizációnkat, és aki azt hiszi, hogy ez nem törtéhet meg, az egyszerűen egy idióta.”

Máshogyan vélekedik erről Bill Gates, aki sokkal optimistább az MI által biztosított lehetőségekkel kapcsolatban, és a pozitív hatásokkal, amelyeket az emberiség számára hozhat a technológia.

Bill Gates véleményét annak a fényében érdemes figyelembe venni, hogy ő fejlesztette ki a Windows operációs rendszert, amely aztán a számítógépes összeomlást jelentő „kék halál” szinonimája lett a világon.

Áprilisban az Amazon is bejelentette, hogy beszáll az MI-szektorba, és az Amazon Bedrock szolgáltatása keretein belül lehetővé teszi a felhasználóinak, hogy mesterséges intelligenciával működő appokat építsenek fel, és fejlesszenek tovább.

A bejelentésről szóló blogbejegyzésben az Amazon úgy fogalmazott, hogy a Bedrock használatával a fejlesztők a saját birtokukban lévő adatok segítségével hozzák létre az appok alapját képező modelleket, amelyeket aztán könnyen integrálni tudnak az elkészült applikációkba.

zeta

Olvastad már? A Bitcoin megrekedt az új oldalazó struktúrában

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A 100 ezer dolláros bitcoin-árfolyamhoz kisebb alapkamat kellene

Egy elemző szerint csak egy fő mutató szükséges annak előrejelzéséhez, hogy a Bitcoin az idei 2024-es év későbbi szakaszában túllépheti-e a 73.700 dolláros rekordértékét, és...

A piacot megváltoztató top kriptoprojektek, 5-10-szeresére növelheti a tőkédet

Vendégbejegyzés A kriptopénz terület gyorsan fejlődik, innovatív projektek jelennek meg, amelyek átalakítják a piac működését. Az ügyes befektetők mindig olyan lehetőségeket keresnek, amelyek jelentős növekedést ígérnek. Ez a...

A Federal Reserve elnöke lecsapott a Bitcoinra

A Minneapolisi Szövetségi Tartalékbank elnöke, Neel Kashkari egyelőre még nem szívleli a Bitcoint A Minneapolisi Szövetségi Tartalékbank elnöke, Neel Kashkari ismét célba vette a Bitcoint, azt...

Myro (MYRO) árfolyam elemzés 05.16.

Prémium Myro (MYRO) A Solana társalapítójának a kutyája után elnevezett MYRO token a Solana hálózat egyik mémcoinja. A token mára 24 óra alatt +14%-ot, egy hónap alatt pedig...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!