Kínában 3,6 millió dollárnyi büntetést kapott a Bitmain, adócsalásért

-

A bányászgépek szektorának legnagyobb gyártója a Bitmain több millió dolláros bírságot kapott a kínai hatóságoktól, adófizetési kötelezettség elmulasztása miatt.

A helyi médiában hamar elterjedt a hír, és a Twitteren is megosztotta a közösség ismert helyi tagja, az újságíró Colin Wu.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az eredeti hírt a Sina Finance közölte a hét elején, és ebben olvashatjuk, hogy a Beijing Bitmain Technology 25 millió jüanos büntetésben részesül, amelyet a fővárosi önkormányzati adóhivatal rótt ki rá.

Ez az összeg a mostani árfolyamon nagyjából 3,6 millió dollárnak felel meg.

A jelentések alapján a cég elmulasztotta befizetni a személyi jövedelemadót a különböző béren kívüli juttatások után, amelyeket a dolgozóinak biztosít, például az utazási hozzájárulás után.

Az adótartozás pontos értéke a hatóságok beszámolói alapján eléri a 16,6 millió jüant, azaz a nagyjából 2,4 millió dollárt.

A Bitmain már tavaly augusztusban megkapta a hatósági figyelmeztetést, hogy mennyi adót kell befizetnie az államkasszába, ez is kiderül a sajtóhírekből.

A cég ennek ellenére sem tett eleget a felszólításnak, és a Sina Finance értesülései szerint azóta sem fizette be a meghatározott összeget.

Colin Wu elmondása alapján a kínai kormányzat tavaly nagymértékben szigorított a kriptoipari adózási felügyeletén.

A bányászok és a különösen nagy értékben forgalmazó kereskedők pedig kiemelt figyelmet kapnak a hatóságoktól.

A kínai állam 2021 elején teljes leállást rendelt el az olyan, kriptóhoz köthető tevékenységekre, mint például a bányászat.

A Bitmain nem sokkal később, októberben be is jelentette, hogy az ország területére nem ad el több bányászgépet, és a megrendelt készleteket sem szállítja ki.

Az ASIC-csipek legnagyobb felhasználójának számító pekingi vállalat emellett azt is elmondta, fontolóra veszik, hogy a gyártókapacitásukat a lehető legnagyobb mértékben áthelyezzék valahová máshová a régióban.

zeta

Olvastad már? A brazil elnök is a dollár dominanciája ellen harcol

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Botrányos titkok derültek ki a Binance tőzsdéről

A Binance kiemelkedő szereplőként hivatkozik magára, gyakran a rivaldafénybe kerülve mind eredményei, mind a kapott kritikái miatt. Az alapítástól kezdve a közelmúltig a cég intenzív...

A 68 millió dolláros Bitcoin-csalás mögött álló hacker fel akarja venni a kapcsolatot az áldozattal

A 68 millió dolláros címcserés csalást elkövető hacker az Ethereum blokkláncon keresztül kéri az áldozatot, hogy vegye fel vele a kapcsolatot, és adja meg a...

A Dogecoin támogatói most Mog Coin és Raboo zsákmányolnak, mivel a kriptopiaci szakértők masszív megtérülést jósolnak

Vendégbejegyzés A mémőrület epikus visszatérésre készül a kriptopiac újraéledése után. Ezúttal azonban a Dogecoin támogatói más mém érméket választanak, mint például a Mog Coin és a...

A bitcoin árfolyama 1 millió dollár lehet 2030-ban

A Twitter alapítója, Jack Dorsey bizalmat szavaz a bitcoinnak, és 2030-ra 1 millió dollár feletti árfolyamot jósol. A Pirates Wires műsorában szerepelve a bitcoin jövőbeli...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!