Elizabeth Warren: A Signature Bank a kriptopénzek miatt ment tönkre

-

A közösségi médiában a hatalmas tévedéseiről hírhedt Elizabeth Warren szenátor azt állítja, hogy a Signature Bank azért ment csődbe, mert kriptopénzekkel is foglalkozott, mégpedig a megfelelő biztonsági intézkedések nélkül.

A szenátor nyílt levelet írt a bank vezetőségének, és ebben sorolta fel a vádjait.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A bankot New York pénzügyi hatóságai múlt hét vasárnap foglalták le. Nincs információ csődről, fizetésképtelenségről, sem pedig pénzügyi veszteségekről.

A bank üzemelteti a SigNet fizetési hálózatot, amelyről már elkezdtek máshová átmenni az ügyfelek, és amely a nyáron induló FedNow kormányzati átutalási rendszerének a konkurenciája lenne.

Warren sem mondta el pontosan, hogy valójában mi is a probléma, és miért kellett a bankot lefoglalni.

„A bank magyarázattal tartozik az ügyfeleknek, és a nyilvánosságnak, hogy miért okozott ilyen gazdasági katasztrófát. A bank keményen lobbizott a szabályok enyhítéséért, amelyek elméletileg megfelelőek lettek volna a pénzintézet számára. De aztán a túlzott kockázatvállalás és a rossz döntések miatt ez nem így lett. A Kongresszusnak és a nyilvánosságnak tanulnia kell a leckéből, amelyet a Signature Bank kapott.”

A politikus úgy érvelt, hogy a Signature Bank aktívan támogatta a törekvéseket, hogy csökkentsék a törvényekbe előírt tőkekövetelményeket a bankok és az ügyfelek számára, ráadásul több ezer dollárt fordított lobbicélra, a Kongresszusi lobbicsoportok támogatására.

Lehet, hogy más lenne a hangnem, ha az FTX-hez hasonlóan több tízmillió dollárral támogatta volna a bank a politikusokat.

„A Kongresszus számára úgy lett előadva, hogy a közepes méretű bankok, mint amilyen például a Signature is, képesek lesznek megfelelően kezelni a kockázatokat. Mostanra viszont egyértelművé vált, hogy ez egyáltalán nincs így, és emiatt a bankot le kell állítani, és kormányzati fennhatóság alá vonni.”

A vádak szerint a Signature kriptós ügyfeleket is kiszolgált

Warren szenátor azt állítja, hogy a bank indokolatlan mértékű kockázatot vállalat azzal, hogy a kriptoiparban működő vállalkozásoknak is szolgáltatásokat nyújtott, mint amilyen például a Nasdaq tőzsdén jegyzett Coinbase, a blokkláncos infrastruktúrával foglalkozó Paxos, vagy éppen a tavaly bedőlt tőzsde, az FTX.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A decemberi banki beszámolók alapján a bank letétjeinek nagyjából a 30%-a érkezett a kriptoiparból.

„A Signature Bank is beállt a gyors meggazdagodást ígérő narratíva mögé. De belebukott, mivel anélkül dolgozott együtt a kriptoipar vállalkozásaival, hogy a megfelelő biztonságról gondoskodott volna.”

A Bloomberg értesülései szerint az Igazságügy-minisztérium és a Tőzsdefelügyelet már korábban is nyomozást folytatott a bank iránt, még mielőtt múlt hét vasárnap kisajátították volna.

Egyes híresztelések szerint az Igazságügy-minisztérium azért nyomozott, hogy a bank megfelelő lépéseket tett-e, hogy felismerje az ügyfelei potenciális pénzmosási gyakorlatait.

zeta

Olvastad már? Zeta Broker automatikus kriptokereskedési rendszer

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Májusban hirdetik ki, hogy mekkora kártérítést kell fizetnie a becsődölt Terraform Labs alapítójának

A SEC azt javasolta, hogy Do Kwon és a Terraform Labs körülbelül 5,3 milliárd dollárt fizessen vissza jogtalan nyereség, előzetes kamat és polgári büntetés címén,...

Újabb kódhibát találtak egy defi protokollban, de most negyedmillió dolláros jutalom járt érte

Egy kiberbiztonsági szakértőt 250.000 dolláros jutalmat kapott egy olyan defi sérülékenység felderítéséért, amelynek révén a hackerek a múltban milliókat lophattak el a különböző kriptovaluta protokollokból. Manipulálható...

Polkadot (DOT) technikai elemzés 05.02.

Prémium Polkadot (DOT) A legjobban teljesítők között a Polkadot ígéretes fellendülési lehetőséget mutat, mivel leküzdi a kínálati hullámot. A Polkadot (DOT) árfolyama a bikás fordulat lehetőségével lassan lendületet...

Lengyelországban terjeszkedik a Dél-afrikai VALR tőzsde

A VALR, Dél-Afrika legnagyobb kriptotőzsdéje hamarosan Lengyelországban is kínálni fogja kriptovaluta szolgáltatásait, és aktívan keresi a lehetőségeket más joghatóságokban is szerte a világon. A Reutersnek adott...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!