Az amerikaiak fele mindenét elvesztené egy válság esetén

-

A Clever, egy ingatlanpiaci elemzőcég legutóbbi felméréséből kiderül, hogy az amerikaiak több, mint a fele úgy nyilatkozott, mindenét elvesztené, ha tényleg bekövetkezne egy gazdasági válság.

A Fed közelmúltban tanúsított kamatpolitikájának, és a Munkaügyi Minisztérium foglalkoztatottsági számainak ellenére a piac összességében még kétségek közt van, hogy mi várható a gazdaságban idén. Sokan azt gondolják, hogy recesszió közelít.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Clever a felmérésben 1000 amerikait kérdezett meg, és 12 pontban kérte ki a véleményüket.

A válaszadók ötöde szerint a gazdasági helyzet számít jelenleg a legnagyobb problémának, 43%-uk szerint pedig a három legfőbb probléma között van.

válság

Kétharmaduk úgy véli, az orosz-ukrán konfliktus a legnagyobb baj most, és ugyanennyien hiszik el azt is, hogy a covid intézkedésekkel a kormány további hatást gyakorol a gazdaságra.

38%-uk úgy véli, hogy az első piac, ahol a zuhanás bekövetkezik majd, az az amerikai részvénypiac lesz.

Egyharmaduk szerint a kriptopiac dől majd be először, 28% szerint a munkaerő-piac, és 27% gondolja az, hogy az ingatlanpiac is esésbe fordul.

A felmérés egy másik megállapítása az, hogy a válaszadók 22%-a szerint az elmúlt tíz évből egyik sem számít gazdaságilag jónak.

A kriptopiacról szólva a megkérdezettek 31%-a úgy nyilatkozott, hogy negatív véleménye van a kriptopénzekről.

Az idősebb generációba tartozók közül ezek aránya eléri az 57%-ot.

A válaszadók 77%-a arra számít, hogy a fogyasztói árak továbbra is emelkedni fognak, és 70% szerint a nagyobb infláció miatt akár adósságba is kerülhet.

Szintén 70%-uknak nehézséget okoz az alapvető szükségletek megfizetése, és a liberális beállítottságúak 82%-a szerint a kormánynak be kellene avatkoznia.

A konzervatívak között is csak egy kicsivel kevesebb ez az arány, közülük is 78% szerint kellene az államnak gondoskodnia a dolgokról.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Összességében az amerikaiak 80%-a szerint még idén bekövetkezhet valamilyen piaci bedőlés, és 40%-uk szerint ez az amerikai gazdaság minden részére kiterjed majd.

72%-uk pedig azt mondta, hogy szerinte ezzel párhuzamosan a világgazdaság is válságba kerül.

Ötödük szerint a gazdaság nem is fog visszatérni az eredeti állapotba, az idősebbek közül pedig 28% gondolja így.

82% fogalmazott úgy, hogy bár jelenleg nem hiszi, hogy bármiféle segélyprogram elindul a közeljövőben, az ország gazdasága vissza fog erősödni.

Olvastad már? Már 44 millió aktív bitcoin-cím létezik

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Vásárold meg ezeket a kriptovalutákat még ma a stresszmentes nyári vakációért

Vendégbejegyzés Intelligens kripto választásokat keres, ahogy a piacok felmelegednek? A 2024-ben kezdődő bikafutás hatására a hozzáértő befektetők olyan érméket keresnek, amelyek nyugodt időtöltést ígérnek. Ez a cikk...

A nyugdíjszámlák vezetése 5 billió dolláros üzlet, és egy befektetési alap már le is csapna a lehetőségre

A hagyományos pénzügyi óriások nyitni kezdtek a digitális eszközök iránt a közelmúltban, és a trendet olyan szereplők vezetik, mint a BlackRock. A cég vezetői arra...

Az új MI kolbászkutya kereskedő botot is tervez

A kripto legfrissebb mém érméje a kibernetikus WienerAI (WAI). A kolbászkutya már egy modern, ámde kezdőbarát kereskedési bottal is megtoldotta az ökoszisztémáját, és előértékesítése röpke...

Miért emelkedik ma a Shiba Inu (SHIB) árfolyama?

A Shiba Inu a hét folyamán jelentős fejlődéssel visszaszerezte a 0,00002501 dolláros szintet. Az elmúlt 24 órában a Shiba Inu piaci értéke elérte a 0,00002501...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!