Robert Kiyosaki még mindig optimista a bitcoinnal kapcsolatban

-

A híres pénzügyi író, a Gazdag papa, szegény papa szerzője a rádióműsorában látta vendégül Mark Mosst, az Uncommunist Manifesto szerzőjét, és a beszélgetés során természetesen szóba került a bitcoin is.

Kiyosaki rendkívül népszerű író, 32 millió könyvet adott el, az írásait 51 nyelven adták ki a világ több, mint 100 országában.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A műsorban természetesen nem lehetett elkerülni, hogy a jelenlegi időszakot uraló jelentős esemény, az FTX csődje is felmerüljön, és a rengeteg csalás, amelyet a tőzsde vezetősége elkövetett.

Kiyosaki hamar letisztázta, hogy ő pontosan tudja, hogy valójában mi is történt.

„Itt nem a bitcoin a probléma, hanem az FTX. A bitcoinnal kapcsolatban továbbra is optimista vagyok. Sam Bankman-Fried nagyon messze van a bitcointól. Ez az ügy lehet, hogy a történelem eddigi legnagyobb csalása. Klasszikus ponzi-séma, egy piramisjáték, ahol az újonnan érkezők, gyanútlan befektetők pénzéből finanszírozták az egészet.”

Kiyosaki szerint a mainstream média próbálkozásaival ellentétben a bitcoin nem hibáztatható egy tőzsde hanyagsága, és a vezetők bűncselekményei miatt, ugyanúgy, ahogy nem az ezüst hibája, ha egy tőzsdei ezüst-ETF kibocsátója törvénytelenséget követ el.

Az FTX ügye, és az azután bekövetkezett piaci vérengzés, eladási hullám ellenére is Kiyosaki úgy nyilatkozott, hogy még mindig megbízik a bitcoinban.

Elmondása alapján ő elismeri, hogy a bitcoin egy valódi, rendkívül erős eszköz, nem nézi le, mint a korosztálya legtöbb tagja.

Kiyosaki az USA gazdaságáról is szót ejtett a közelmúltban, és elmondta, szerinte a világgazdaság most egyáltalán nem úgy működik, mint a piacgazdaság, sőt, a gazdaság jelenleg a világtörténelem legnagyobb buborékjaként viselkedik.

Emiatt lehet az, hogy a részvények, a kötvények, de még az ingatlanok is esnek, és emiatt bíztatja arra a befektetőket, hogy vegyék fontolóra a kriptopénzeket, mielőtt a legnagyobb esés bekövetkezik.

A múlt héten is foglalkozott már az FTX-szel, egy tweetben osztotta meg a gondolatait, hogy az FTX bedőlését nem a bitcoin okozta, hanem a Bernie Madoffhoz hasonlítható Sam Bankman-Fried, a tőzsde vezetője.

Azt is világossá tette, hogy személy szerint örül, mikor új aljakat ér el az árfolyam, mivel nem kereskedik a bitcoinnal, hanem befektetésként tekint rá.


Olvastad már? Bitcoin – fontos szintekre kell figyelnünk

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A nyugdíjszámlák vezetése 5 billió dolláros üzlet, és egy befektetési alap már le is csapna a lehetőségre

A hagyományos pénzügyi óriások nyitni kezdtek a digitális eszközök iránt a közelmúltban, és a trendet olyan szereplők vezetik, mint a BlackRock. A cég vezetői arra...

Az új MI kolbászkutya kereskedő botot is tervez

A kripto legfrissebb mém érméje a kibernetikus WienerAI (WAI). A kolbászkutya már egy modern, ámde kezdőbarát kereskedési bottal is megtoldotta az ökoszisztémáját, és előértékesítése röpke...

Miért emelkedik ma a Shiba Inu (SHIB) árfolyama?

A Shiba Inu a hét folyamán jelentős fejlődéssel visszaszerezte a 0,00002501 dolláros szintet. Az elmúlt 24 órában a Shiba Inu piaci értéke elérte a 0,00002501...

Felejtsük el a munkánkat: Ez az öt altcoin 2025-re egy jachtot fog érni Neked

Vendégbejegyzés A folyamatosan változó monetáris világban öt alternatív altcoin kivételes ígéretet mutat arra, hogy 2025-re jelentős pénzügyi nyereségre tehet szert. A 2024-es bikafutás teljes lendületében ezek a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!