Putyin blokklánc alapú nemzetközi pénzhálózatot szeretne

-

Vlagyimir Putyin orosz elnök úgy véli, itt az ideje létrehozni egy új rendszert, amely kezelni tudná a nemzetközi átutalásokat, és amely független lenne a bankoktól, és más harmadik felektől.

Erre a célra használhatók lennének a digitális pénzek, az elosztott főkönyvek, amely gyakorlatilag a blokkláncos kriptopénzt jelenti.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Putyin a Sberbank által rendezett, a mesterséges intelligenciára fókuszáló konferencián tartott beszédet, és itt külön kiemelte a pénzmozgások körül tapasztalható nehézségeket.

Ennek okaként azt vetette fel, hogy a nyugat és Oroszország között a viszony jelenleg feszültnek mondható.

„Mindannyian pontosan tudjuk, hogy a jelenlegi szankciók egyik megjelenési formája az átutalásoknál jelentkezik. A hazai pénzintézetek ezt mindenkinél jobban tudják, mivel ők szenvedik el a legtöbb ilyen támadást, ők vannak az első vonalban.”

Putyin egyértelműen arra célzott, hogy az ukrajnai inváziót követő nyugati pénzügyi szankciók jelentős mértékben akadályozzák, hogy az orosz pénzintézetek kapcsolódni tudjanak a globális piacokhoz, pénzügyi hálózatokhoz.

Az elnök külön kiemelte, hogy a jelenlegi nemzetközi pénzátutalási rendszer drága, és az egész infrastruktúrát egy kis létszámú klub, néhány állam és pénzügyi csoport uralja.

Az elosztott főkönyv és a digitális pénzek technológiája viszont lehetővé teszi, hogy egy új rendszert lehessen felépíteni, amely képes ellátni ugyanezt a feladatot, kényelmesen, ráadásul teljesen független a bankoktól és minden más harmadik féltől.

Az elnök beszédét érthető módon az RBC Crypto és a bits.media oldalak is felkapták, hiszen ez a jellemzés gyakorlatilag a kriptopénzekre utal.

Oroszország nemrégiben léptetett életbe egy részletes kriptoipari törvénycsomagot, amelyben kiemelt szerepet kap a határokon átívelő kifizetések támogatása.

Szeptemberben a moszkvai pénzügyi hatóságok elkezdték kidolgozni, hogy hogyan tudnának kriptopénzek használatával nemzetközi utalásokat végezni.

A sajtóban pedig már korábban is megjelent a hír, hogy Kuba és Oroszország között már zajlanak a megbeszélések ezen a téren, lévén, hogy mindkét országot nemzetközi szankciók sújtják.


Olvastad már? Kétéves mélyponton a Bitcoin-bányászati bevétel

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!