Megoszlanak a vélemények arról, hogy hogy alakul a bitcoin ára

-

A Bitcoin tőzsdei beáramlások visszhangozzák a 2018-as kriptokapitulációt, de a Binance nagyszabású lépéseinek okai továbbra is tisztázatlanok.

A CryptoQuant onchain elemzőplatform adatai azt mutatják, hogy november 18-án egy óriási, közel 60.000 BTC-s részlet érkezett a Binance tárcájába.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A tőzsdei beáramlás 2018 vége óta a legmagasabb

Az FTX fizetésképtelenségének és a hozzá kapcsolódó pánikszerű eladásoknak köszönhetően a BTC-árfolyamra történő átterjedéstől való félelem folyamatos.

Most a Binance legfrissebb on-chain adatai további katalizátort jelenthetnek az ideges piacoknak – a tőzsde a rekord napi beáramlását könyvelhetett el.

November 18-nak még nincs vége, a CryptoQuant részleges adatai szerint a jelenlegi beáramlás a nap eddigi részében több mint 138.000 BTC.

Binance BTC-beáramlások chart. Forrás: CryptoQuant.

Hogy a befizetést perspektívába helyezzük, még a kiáramlásokat is figyelembe véve – nem csak a Binance-nél, hanem más nagy tőzsdéken is – a beáramlások még mindig a legnagyobbak 2018. november 30. óta.

Két héttel később a BTC/USD 40%-os esés után 3.100 dolláron érte el a mélypontját.

Magának a Binance-nek eközben ez a lépés azt jelenti, hogy a BTC-tartalékai most magasabbak, mint az FTX-botrány kezdete előtt – 573.000, szemben a november 6-i 513.000-rel.

Binance BTC tartalék chart. Forrás: CryptoQuant

Az esemény nem maradt észrevétlen, és az egyik kommentelő gyorsan megjegyezte, hogy alig több mint 59.000 a Binance Bitcoin BEP2 (BTCB) tokenjének „depegjéből” származik.

A BTCB egy Bitcoin-alapú token a Binance Chainen, nyilvánosan ismert tartalékcímmel.

Ez a tárca a cikk írásakor 68.200 BTC-t tartalmazott, miután a nap folyamán 127.351 BTC-kiáramlást tapasztalt.

A rendszeres műveletektől eltérően azonban a BTCB piaci értékének csökkenése a tartalék csökkenésével egyidejűleg a CryptoQuant vezérigazgatója, Ki Young Ju szerint arra utal, hogy valódi eladás folyik.

Ki egy Twitter-szálban magyarázta el az általa „sellside pressure”-nek nevezett elméletet:

„Érvelés: – Ha CZ vagy, miért veszed le a Bitcoint a BNB láncról? A célod az, hogy támogasd a BNB láncon lévő projekteket. Ha nincs bejelentés a Binance-től, az azt jelenti, hogy az ügyfél vagy a befektető pénze. Tehát úgy gondolom, hogy ez a tevékenység nagy valószínűséggel az ügyfél(ek)től származik, akik sürgős helyzetben vannak.”

bitcoin

Bitcoin BEP2 (BTCB) tartalékcím tranzakció összefoglalója (képernyőkép). Forrás: BTC.com

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Forró héten vannak túl a bitcoin tőzsdék

A vélemények ennek ellenére korántsem egyeztek meg a kérdésben, mások szerint az óriási beáramlások egyszerűen belső átszervezések voltak, amelyeknek nem lesznek további következményei.

„A Binance-nél ma nagy, akár 127.351 bitcoin beáramlást és nagy, közel 50.000 bitcoin kiáramlást tapasztaltak. Az onchain ellenőrzés azt mutatja, hogy ezeket a be- és kiáramlásokat belső tárcák szervezik, amelyek a hidegtárcák és a tartalékok bizonyítására szolgáló tárcák közötti átutalások” – állította Colin Wu kriptopénz-újságíró egy széles körben retweetelt tweetben.

„Nem igazán értem a Jump pletykákat” – tweetelte Andrew T, a Nansen analitikai platform egyik technikusa a Binance általános beáramlási statisztikájáról:

„Volt néhány masszív kiáramlás az elmúlt hét napban, de máshol is voltak beáramlások. »Átkerülnek a Binance-ra, hogy dömpingeljenek«, és nem tűnik helyesnek”

Bitcoin exchange BTC netflow chart. Forrás: CryptoQuant

Ahogy arról a Cointelegraph is beszámolt, a tőzsdei felhasználók több mint 3 milliárd dollárt vontak ki az FTX csődjét követő napokban, és ez a tendencia folytatódik.

Olvastad már? Újra támad a DXY

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.


Legfrissebb bejegyzéseink

Ez az elemző azt mondja, hogy el kell adni a BTC májusban, és távozni kell

A kriptovaluták májusban történő eladásának kumulatív hozama több mint 1000%-kal meghaladta a szeptemberi vagy az év bármely más időszakában történő eladást. Nic Puckrin, a Coin Bureau...

A Bitcoin ára lehet, hogy erre a szintre esik, mielőtt bikafuttatásba kezdene

Ahogy a Bitcoin és a teljes kriptopénz piac továbbra is medvés tendenciát mutat, a Titan of Crypto neves technikai elemzője azt mondta, hogy a BTC...

A kriptopiac zúzása – Mi a legjobb belépési pont a nyári altcoin szezon előtt?

Vendégbejegyzés A kriptopiac legutóbbi visszaesése miatt a befektetők keresik az ideális pillanatot a beszállásra. Sokak szerint a nyár előtti időszak remek lehetőségeket tartogathat, különösen az altcoinok esetében,...

Újabb adag bitcoint vásárolt a MicroStrategy, már hihetetlen mennyiséget birtokolnak

A Nasdaq-tőzsdén jegyzett szoftvercég, a „világ első bitcoin fejlesztőcége" néven is emlegetett Microstrategy nyilvánosságra hozta, hogy a legutóbbi vásárlást követően pontosan mennyi bitcoinnal rendelkezik. "A negyedik...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!