Elindítja a bitcoin-letétkezelést a BNY Mellon, az USA legrégebbi bankja

-

Amerika legrégebbi bankja, a Bank of New York Mellon Corporation, közismert nevén a BNY Mellon bejelentette, hogy a pénzintézet már kriptovalutákat is kezelhet az ügyfelei számára.

A Wall Street Journal kedden megjelent beszámolója szerint a BNY Mellont New York állam pénzügyi szolgáltatásokért felelős minisztériuma (DFS) hagyta jóvá, és a bank közölte, hogy a nyolc pénzügyi nagyvállalat közül elsőként kezdte meg a kriptoeszközök letétkezelési szolgáltatását.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A New York-i pénzügyi felügyelet, a DFS tavaly ősszel adott engedélyt a BNY Mellonnak a kriptovaluták letétkezelésére, és a Wall Street Journal által közzétett jelentés szerint a bank mostanra készen áll a kezdésre.

A BNY Mellon a jelentés szerint a kriptoeszközök tulajdonosának privát kulcsait fogja tárolni, hasonlóan ahhoz, ahogyan kötvényeket, részvényeket és más típusú eszközöket kezel ügyfelei nevében.

A BNY Mellon Amerika legrégebbi bankja, amelyet 1784-ben Alexander Hamilton alapított, és több mint 40 billió dollár névleges amerikai dollárnyi eszközt kezel.

A BNY Mellon az első a nyolc „rendszerszinten fontos” bank közül az Egyesült Államokban, amelyeknek a pénzügyi szabályozó hatóságok engedélyezték a digitális eszközök letétkezelésére.

A BNY Mellon már jó ideje foglalkozik a kriptovalutákkal, és 2021 októberében sürgette az írországi hatóságokat, hogy fogadjanak el szabályozási előírásokat a kriptoeszközökre vonatkozóan, mielőtt az Európai Unió kodifikálná a szabályozást.

2022 áprilisában a Circle Financial a bankot választotta ki az USDC stablecoin tartalékainak őrzésére.

A következő hónapban a BNY Mellon több bankhoz, például a Wells Fargóhoz és a Citihez csatlakozott, amikor befektetett a Talos nevű intézményi digitális eszköztechnológiai szolgáltatóba.

A BNY Mellon a Fireblocks szoftverét használja a letétkezelési megoldáshoz. Továbbá a Chainalysis nevű blokklánc-felügyeleti cég által kifejlesztett szoftvert is alkalmazzák, hogy elemezni tudja a bank tárcáiban tartott kriptoeszközöket.

Amellett, hogy a pénzintézet kifejtette, hogy a Fireblocks és a Chainalysis megoldásokat fogja használni, azt is megjegyezte, hogy kezdetben bitcoint és ethert fog őrizni ügyfeleik nevében.

Olvastad már? TRON (TRX) „rally” ezen a héten

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Polygon (MATIC) technikai elemzés 05.17.

Prémium Polygon (MATIC) A Polygon (MATIC) azonban, megkülönböztetve a zavart piaci hangulatot, többé-kevésbé stagnáló piaci viselkedést tartott fenn. Noha az előre meghatározott ellenállási és támaszszinteken belül kereskedett, a...

Sui (SUI) árfolyam elemzés 05.17.

Prémium SUI A SUI árfolyama körülbelül 3%-os ugrást mutatott 267,202 millió dollár (+11,24%) kereskedési volumen mellett az elmúlt 24 órában, miután az elmúlt 30 napban 15,30%-os, az...

Andrew Tate, a Top G hatalmas bitcoin-befektetést tervez

Andrew Tate, korábbi kickbox bajnok és amerikai vállalkozó, a rajongói körében csak Top G, 100 millió dollárnyi bitcoint vásárolna. Tate egyértelművé tette, hogy elege lett...

Nyilvánosságra került, hogy milyen sok befektetési cég vásárolt Bitcoin ETF-et

Tegnap lejárt a határidő azoknak a befektetési cégeknek, amelyek több mint 100 millió dollár értékű Bitcoin ETF-et kezelnek, hogy nyilatkozzanak a birtokolt mennyiségről. Az adatok azt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!