Changpeng Zhao úgy véli, hogy a decentralizáció egy „fokozatos skála” része

-

Changpeng Zhao, a Binance, a legnagyobb kriptopénztőzsde alapítója és vezérigazgatója a decentralizáció fontosságáról, valamint a biztonsággal és a szabadsággal való kapcsolatáról elmélkedett.

Zhao kijelentette, hogy a decentralizációnak több aspektusa is van, és hogy ez egy fokozatos skála része, és elmagyarázta, hogy különböző módokon még a Bitcoin is centralizáltnak tekinthető.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Changpeng Zhao, a Binance vezérigazgatója a decentralizációról és annak fokozatairól

Sok szó esett már arról, hogy a decentralizáció milyen előnyökkel jár a kriptopénz-projektek számára, és hogyan különböztet meg egyes kezdeményezéseket másoktól.

Changpeng Zhao, a Binance vezérigazgatója a decentralizáció fontosságáról elmélkedett, és arról, hogy ez a tulajdonság nem lehet a cél, hanem eszköz egy kriptopénz-projekthez kapcsolódó számos cél eléréséhez.

Egy október 9-én közzétett blogbejegyzésben Zhao kifejtette, hogy a decentralizáció nem abszolút, és hogy több kulcsfontosságú szempontja van.

Kifejtette:

Minden szempont egy fokozatos skála, nem egyszerűen fekete-fehér. Azt is fontos megjegyezni, hogy a decentralizáció a célhoz vezető eszköz, nem pedig maga a cél.

A cél a szabadság, a biztonság és az egyszerű használat.

Zhao szerint e szempontok mindegyike mentén centralizáltnak tűnhetnek különböző projektek (még a Bitcoint is), attól függően, hogy mit vizsgálunk.

A CEX-ek még mindig fontosak

Ugyanígy Zhao megjegyezte, hogy a központosított tőzsdék (CEX-ek) még mindig fontosak.

Zhao szerint a legtöbb ember még mindig a központosított tőzsdéket használja a kriptopénze biztonságának megőrzésére, mivel a legtöbb ember még mindig nem képes a ma rendelkezésre álló eszközökkel biztonságban tartani a pénzét.

Kijelentette:

Ezért népszerűbbek ma a CEX-ek. A központosított tőzsdék egy lépcsőfokot jelentenek a felhasználók számára a kriptóhoz való hozzáféréshez, és hídként szolgálhatnak a központosított és a decentralizált rendszerek között.

Zhao ezeket a kijelentéseket egy nagy exploit nyomán teszi, amelyben egy ismeretlen támadó képes volt átvenni az irányítást 2 millió BNB felett. Ahogy arról a Kriptoworld is beszámolt, az eset miatt a validátorok leállították a Binance Smart Chain blokkláncot, hogy foltozzák a hacket.

Az akciót erősen kritizálták a gyorsaság miatt, amellyel a hálózat validátorai összehangolták a lánc leállítását a további veszteségek elkerülése érdekében.

Zhao azonban kijelentette, hogy a decentralizáció híve, és azt mondta, hogy a tőzsde továbbra is olyan megoldások fejlesztésébe fog befektetni, amelyek lehetővé teszik, hogy a biztonság és a szabadság a jövőben kéz a kézben járjon.

Olvastad már? Az oroszok blokkolták az OKX kriptotőzsdét

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Michael Saylor: A szenátus akarja a Bitcoint

A SEC vitatott SAB 121 szabályának megsemmisítését célzó határozat elfogadását a kriptopénz-ipar jelentős jogalkotási győzelmeként ünnepelték. A MicroStrategy társalapítója, Michael Saylor az X közösségi oldalon ünnepelte...

A Bitcoin és a Coinbase viszonya – Több mint 1 milliárd dollárnyi BTC költözött és még több…

Egy friss elemzés egy bizonyos tőzsdéről történő Bitcoin-kiáramlás következetes mintázatát azonosította. Ezeket a kiáramlásokat több hónapon keresztül figyelték meg. Ez a mintázat hozzájárult ahhoz, hogy a...

Minden pénzüket visszakaphatják az FTX tőzsde károsultjai, de ennek nem mindenki örül

A friss információk alapján az FTX tőzsde a kintlévőségeinek akár a 118%-át is kifizetheti a károsult ügyfeleknek, de a dolog nem olyan egyszerű, mint amilyennek...

Bika futás napokon belül?! Hogyan kell felkészülni a masszív altcoin szezonra?

Az izgatottság tapintható, mivel a piac jelentős fellendülése az altcoinok növekedési szezonjára utal. A hozzáértő befektetők felfigyelnek, és mivel a 2024-es bikafutás máris címlapokra került, a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!