Az orosz Raiffeisen Bank blokklánc alapú jelzálogrendszert alkalmazna

-

A Raiffeisen Bank International Oroszországi képviselete elektronikus jelzálogot bocsátott ki a Masterchain blokklánc platformmal együttműködve – derül ki egy helyi üzleti napilap, a Kommersant szeptember 24-i jelentéséből.

A tranzakciós adatokat, résztvevő feleket, hitelösszeget és a hitel időtartamát, megvásárolt vagyontárgyakat igazoló dokumentumokat egy decentralizált letétkezelő rendszerben (DDS) helyezték el. A DDS alapja a Masterchain – blokklánc alapú adatkezeléssel foglalkozó orosz hálózat – amelyet a legnagyobb helyi bankok vezetésével fejlesztenek már 2016 óta.

Andrey Popov, a Raiffeisen Oroszország informatika részlegének igazgatója nyilatkozata alapján a dokumentumok elektronikus aláírással kerülnek hitelesítésre, majd az így szignózott iratokat a Rosreestr (orosz állami ügynökség, amely ingatlan- és vagyonadatokkal foglalkozik) ellenőrzi. Az ellenőrzött adatokat pedig egy „jelzálog token” őrzi a Raiffeisen Bank tárhelyén.

A Kommersant szerint a bank elektronikus jelzálogrendszere az első az orosz piacon.

A Rosreestr eddig nem kapcsolódott a Masterchain platformhoz, de már folytatnak tárgyalásokat a blokkláncrendszer állami szabályozásának ügyében. Az állami szabályozó szerv összekapcsolása a platformmal meggyorsíthatná a jelzálogok ügyintézési folyamatát, a visszatérítési folyamatokat és a harmadik felek kizárását is segíthetné.

A következő lépés a technológia alkalmazásával kapcsolatban a Raffeisen számára a szerződések vagy egyéb ingatlan vagyonok blokklánc-technológia alapú értékesítése lehet – írja a Kommersant. Azonban az a tény, hogy a Rosreestr a Masterchaien kívül marad és tevékenykedik, hátráltatja ezek fejlesztését.

A Kommersant azt is megtudta, hogy két nagy, meg nem nevezett orosz bank is részt vesz a DDS-rendszerben, és 2018-ig ezek is elindítják saját e-jelzálog szolgáltatásukat.

A Cointelegraph 2018. júniusában már tudósított egy Hollandiában zajló blokkláncalapú ingatlanrendszer tesztüzeméről, amelyet az ország a földhivatali nyilvántartásába is szeretne legkésőbb három éven belül integrálni.

A Cointelegraph korábbi tudósításaiban már olvashattunk az orosz bankok kriptovaluták és blokklánc iránti érdeklődéséről, hiszen az ezen technológiák iránti igény nagyon magas. Az orosz jegybank például az ICO-k alkalmazására igyekszik egy vázlatos tervet készíteni.

 

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Twitteren. Legyen szép napod! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Májusban hirdetik ki, hogy mekkora kártérítést kell fizetnie a becsődölt Terraform Labs alapítójának

A SEC azt javasolta, hogy Do Kwon és a Terraform Labs körülbelül 5,3 milliárd dollárt fizessen vissza jogtalan nyereség, előzetes kamat és polgári büntetés címén,...

Újabb kódhibát találtak egy defi protokollban, de most negyedmillió dolláros jutalom járt érte

Egy kiberbiztonsági szakértőt 250.000 dolláros jutalmat kapott egy olyan defi sérülékenység felderítéséért, amelynek révén a hackerek a múltban milliókat lophattak el a különböző kriptovaluta protokollokból. Manipulálható...

Polkadot (DOT) technikai elemzés 05.02.

Prémium Polkadot (DOT) A legjobban teljesítők között a Polkadot ígéretes fellendülési lehetőséget mutat, mivel leküzdi a kínálati hullámot. A Polkadot (DOT) árfolyama a bikás fordulat lehetőségével lassan lendületet...

Lengyelországban terjeszkedik a Dél-afrikai VALR tőzsde

A VALR, Dél-Afrika legnagyobb kriptotőzsdéje hamarosan Lengyelországban is kínálni fogja kriptovaluta szolgáltatásait, és aktívan keresi a lehetőségeket más joghatóságokban is szerte a világon. A Reutersnek adott...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!