Zuhanórepülésben az NFT-piac

-

Egy hét leforgása alatt 10,88%-kal csökkent az NFT-eladások száma a múlt hetihez képest. Nagyjából 118 millió dollárnyi forgalmat bonyolítottak a kereskedők, amely alaposan elmarad az előző hét nap 132 milliós volumenéhez képest.
A két legnépszerűbb kollekció is jelentős csökkenést tapasztalt a kapitalizációjában, a Bored Ape Yacht Club 21,29%-os, míg a Cryptopunks 19,18%-os gyengülést tapasztalt.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A számok alapján ez a hét nem tartozik a szerencsésebbek közé, ezen a kettőn kívül is számos kollekciót ért el a medvepiac.
A BAYC esetében a padlóár egy hete még 114388 dolláron állt, mára ez 90026-ra esett. Ennek megfelelően pedig az 1,14 milliárd dolláros kapitalizációja 900,25 millió dollárra zsugorodott.

Egy hete a kollekciók között a Cryptopunks padlóára volt a legmagasabb, és ez a helyzet már sem változott meg. Relatívan persze ez is csökkent, a múlt heti 98941-ről a jelenlegi 79960-ra, ennek megfelelően a piaci kapitalizáció is lejtmenetbe fordult.
Ugyanez történt több más népszerű gyűjteménnyel is, a PROOF Collective, a Mutant Ape Yacht Club, a Castaways és a Doodles szintén esett.

A statisztikákból kiderül, hogy a BAYC bonyolítja a legnagyobb forgalmat, 8,6 millió dollárnyi adásvételt hajtottak végre a tokenekkel. Ez a forgalom viszont összességében 17,33%-kal nagyobb a múlt hetinél.
A második legtöbbet kereskedett kollekció a RENGA, ők 5,8 milliós volument érek el, amely 121,08%-os erősödésnek felel meg az előző hét napos periódushoz viszonyítva.
Ez a növekedés sem segít viszont a szélesebb értelemben vett piaci helyzeten, a Cryptoslam.io által követett 17 blokklánc esetén összesen 10,88%-kal kisebb értékben cseréltek gazdát az NFT-k.
Az Ethereumon tapasztalható a legnagyobb aktivitás, ezt követi a második helyen a Solana. Az Ethereumon a csökkenés 1,66% mértékű, a Solana hálózata viszont jóval nagyobb visszaesést kénytelen elkönyvelni, 42,11%-kal kisebb forgalmat bonyolítottak rajta.
A Flow és az Immutable X hálózatok növekedést tapasztaltak, előbbi 59,42%-ot, míg az utóbbi az egészen lenyűgöző 790,96%-os erősödést.
Az öt legdrágább heti adásvétel mindegyike a BAYC kollekcióból került ki, a dobogón 351 ezer, illetve 296 és 176 ezer dolláros vételárral szerepel az első három helyezett, de a negyedik az az ötödik token sem szégyenkezhet, ez utóbbi is 151 ezer dollárnyi etherért cserélt gazdát, négy nappal ezelőtt.

Olvastad már? Összejött a „kritikus tömeg”, készen áll a Cardano a Vasilra

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!



Legfrissebb bejegyzéseink

Újabb kódhibát találtak egy defi protokollban, de most negyedmillió dolláros jutalom járt érte

Egy kiberbiztonsági szakértőt 250.000 dolláros jutalmat kapott egy olyan defi sérülékenység felderítéséért, amelynek révén a hackerek a múltban milliókat lophattak el a különböző kriptovaluta protokollokból. Manipulálható...

Polkadot (DOT) technikai elemzés 05.02.

Prémium Polkadot (DOT) A legjobban teljesítők között a Polkadot ígéretes fellendülési lehetőséget mutat, mivel leküzdi a kínálati hullámot. A Polkadot (DOT) árfolyama a bikás fordulat lehetőségével lassan lendületet...

Lengyelországban terjeszkedik a Dél-afrikai VALR tőzsde

A VALR, Dél-Afrika legnagyobb kriptotőzsdéje hamarosan Lengyelországban is kínálni fogja kriptovaluta szolgáltatásait, és aktívan keresi a lehetőségeket más joghatóságokban is szerte a világon. A Reutersnek adott...

Vége a Bitcoin 7 hónapos „eufóriájának”?

A Bitcoin (BTC) Net Unrealized Profit & Loss (NUPL) mérőszáma azt mutatja, hogy a coin piaca továbbra is az eufória fázisában van, a befektetők körében...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!