Vitalik Buterin szerint az egyszerűség miatt fog elterjedni a kriptós fizetés

-

Az Ethereum alapítója szerint a kriptopénzes fizetés lehetősége nagy lökést ad a nemzetközi üzleteknek, a jótékonyságnak, sőt az országokon belüli fizetéseknek is.
A PYMNTS adatplatform „Paying With Cryptocurrency” című júliusi jelentése szerint az 1 milliárd dollárt meghaladó éves bevétellel rendelkező megkérdezett vállalkozások 85%-a mondta azt, hogy a kriptopénzzel történő fizetési lehetőséget is bevezette, hogy új ügyfeleket találjon.


A kriptós bankkártyák elérhetősége is gyorsan növekszik, a Binance nemrég a Mastercarddal együttműködve jelentett be egy prepaid kártyát az argentinok számára.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Sok ilyen kártya, mint például a Wirexé, még kriptopénz-visszatérítéssel is jutalmazza a felhasználókat a kártyán keresztül történő fizetésért, és megkönnyíti több nagy kriptovaluta és fiat valuta elköltését, valamint a készpénzfelvételt az ATM-ekből.
Ahogy Buterin rámutatott, a kriptovaluták különösen hasznosak a nemzetközi pénzátutalások és a jótékonysági adományok esetében is. Hagyományosan, ha fiat valutával történik, a nemzetközi fizetések feldolgozása hosszú időt vesz igénybe, és nagy költsége van.
Az ukrajnai háború az egyik nagyszerű példa az e tekintetben való hasznosságra. Mykhailo Fedorov miniszterelnök-helyettes augusztus 18-án tweetelte, hogy az Aid For Ukraine nevű nonprofit és aktivista csoport 54 millió dollárt gyűjtött össze kriptopénzekből.
Azonban nem mindenki ennyire elragadtatott a kriptovaluták fizetési eszközként való használatával kapcsolatban.

Kereskedj $500 bónusszal és találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

A gyakori ellenérvek között szerepel az áringadozás, a szabályozási kockázat, valamint a magas tranzakciós díjak és a viszonylag hosszú feldolgozási idő egyes kriptovaluták, például a bitcoin és az ether esetében.
Bár ez változhat, a Bitcoin blokklánc körülbelül öt tranzakciót kezel másodpercenként (TPS), és jelenleg átlagosan 0,819 dolláros díjat számol fel, míg az ether jelenleg körülbelül 29,3 TPS-t kezel, 1,57 dolláros átlagos díjjal.
A Visa ezzel szemben azt állítja, hogy másodpercenként 24 000 tranzakciót képes kezelni, és tranzakciónként 1,4 és 2,5% közötti díjat számít fel.
A Bitcoin blokkláncára épülő második rétegű megoldás, a Lightning Network fejlesztése megoldást jelenthet a Bitcoin alacsonyabb TPS-ére, míg az Ethereum Network a roll-up technológiát, például a zk-Rollupot fejleszti a díjak és a feldolgozási idők csökkentése érdekében.
A stablecoinok, vagyis a más eszközhöz (például az amerikai dollárhoz) való kötésre tervezett kriptovaluták szintén népszerű csereeszközzé váltak, különösen a feltörekvő gazdaságokban.

Olvastad már? A Facebook és a Twitter is elavulhat a blokklánc-technológia miatt

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Májusban hirdetik ki, hogy mekkora kártérítést kell fizetnie a becsődölt Terraform Labs alapítójának

A SEC azt javasolta, hogy Do Kwon és a Terraform Labs körülbelül 5,3 milliárd dollárt fizessen vissza jogtalan nyereség, előzetes kamat és polgári büntetés címén,...

Újabb kódhibát találtak egy defi protokollban, de most negyedmillió dolláros jutalom járt érte

Egy kiberbiztonsági szakértőt 250.000 dolláros jutalmat kapott egy olyan defi sérülékenység felderítéséért, amelynek révén a hackerek a múltban milliókat lophattak el a különböző kriptovaluta protokollokból. Manipulálható...

Polkadot (DOT) technikai elemzés 05.02.

Prémium Polkadot (DOT) A legjobban teljesítők között a Polkadot ígéretes fellendülési lehetőséget mutat, mivel leküzdi a kínálati hullámot. A Polkadot (DOT) árfolyama a bikás fordulat lehetőségével lassan lendületet...

Lengyelországban terjeszkedik a Dél-afrikai VALR tőzsde

A VALR, Dél-Afrika legnagyobb kriptotőzsdéje hamarosan Lengyelországban is kínálni fogja kriptovaluta szolgáltatásait, és aktívan keresi a lehetőségeket más joghatóságokban is szerte a világon. A Reutersnek adott...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!