Nem jutott a Terra sorsára a HUSD – a depeg után visszatért a pályára

-

A HUSD csapata elmagyarázta, miszerint a depeget az okozta, hogy a szabályozások betartása érdekében egyes régiókban bezárták a market maker számlákat.

Miután helyreállt a HUSD stabilcoin dollár pegje, a Huobi kriptotőzsde elmagyarázta, hogy mi okozta a rövid távú likviditási problémát, és biztosította a felhasználókat, hogy megoldották azt.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Csütörtökön a HUSD némileg eltávolodott a dollár pegtől, a nap elején 0,92 dolláron kereskedtek vele, majd néhány órával később 0,82 dollárig esett. Ez riadalmat keltett a közösség tagjaiban, akik azt találgatták, hogy mi fog történni, ha a stabilcoin nem nyeri vissza a dollárhoz kötöttségét.


Az aggodalmakra reagálva a platform azonnal bejelentette, hogy felvették a kapcsolatot a stablecoin kibocsátójával, a Stable Universal Limiteddel, és dolgoznak a stabilitás helyreállításán.
A nap vége előtt az Ethereum-alapú stablecoin majdnem visszanyerte a dollárhoz kötöttségét, 0,99 dolláron kereskedtek vele HUSD-enként, mielőtt pénteken visszament volna 1 dollárra.

Kereskedj $500 bónusszal és találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

A HUSD csapata szerint a depeget az okozta, hogy a szabályozások betartása érdekében egyes régiókban bezárták az árjegyzői számlákat. A csapat elmagyarázta, hogy a banki órák időeltolódása miatt keletkezett egy rés, amely likviditási problémához vezetett, és ami miatt a HUSD elesett a peg-től.
A Huobi ezután közleményben biztosította ügyfeleit arról, hogy a problémát teljes mértékben megoldották, és felszólította felhasználóit, hogy legyenek nagyon figyelmesek, és legyenek tisztában a piac volatilitása miatti esetleges kockázatokkal.
Eközben egy 1 milliárd Acala dollárt (aUSD) verő exploit 99%-os depeget okozott a stabilcoinban. A támadásra válaszul az Acala csapata befagyasztotta a hacker pénztárcáját, ami kérdéseket vetett fel a platform decentralizációs állításaival kapcsolatban.
A csapatnak végül sikerült visszaszereznie a tokenek nagy részét, amelyek nem voltak biztosítva.
Júniusban az USDD stabilcoin is kiesett a dollárhoz kötöttségből, mivel az egyik alap, amely a TerraUSD (UST) depegből szerzett sok pénzt, aktívan elkezdett hatalmas mennyiségű USDD-t utalni. A depeg azonban nem tartott sokáig, mivel a Tron DAO tartaléka 700 millió USD coint (USDC) mozgósított a peg védelmében.

Olvastad már? Bitcoin, Ethereum technikai elemzés: 1900 dollár alatt az ETH

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedik ma a Shiba Inu (SHIB) árfolyama?

A Shiba Inu a hét folyamán jelentős fejlődéssel visszaszerezte a 0,00002501 dolláros szintet. Az elmúlt 24 órában a Shiba Inu piaci értéke elérte a 0,00002501...

Felejtsük el a munkánkat: Ez az öt altcoin 2025-re egy jachtot fog érni Neked

Vendégbejegyzés A folyamatosan változó monetáris világban öt alternatív altcoin kivételes ígéretet mutat arra, hogy 2025-re jelentős pénzügyi nyereségre tehet szert. A 2024-es bikafutás teljes lendületében ezek a...

A Ripple vezérigazgatója továbbra is támogatja az Ethereumot

Mivel a SEC vizsgálja, hogy bizonyos ETH tranzakciók értékpapírnak minősülnek-e, a Ripple vezérigazgatója, Brad Garlinghouse egy Michael Arringtonnak adott interjúban támogatta az Ethereumot, hogy nem...

A Bitcoin bálnák egy nap alatt 2,8 milliárd dollár értékű BTC-t zsákmányoltak be

A Bitcoin 60.000 dollár alá történő visszahúzódása „buy the dip" lehetőségnek bizonyult a bálnák számára. A Bitcoin közelmúltbeli piaci korrekciója, amely a világ legnagyobb kriptopénzét az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!